Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Е ај повторно објасни што конкретно не ти е јасно? И што има врска што кола возам?

polovno sekogas! ne gi razbiram lugevo ke zemat na kredit kola dur ja isplatat kolata skapala ali bitno na novo ja zemale....ehhh beee koj nema u glava ke go dupat site ke si dava pari za nov golf i spark...dodeka za tie pari moze da vozi audi ili mercedes ili bmw so moze da izedat 10 novi sparkovi i hundayinja....eve drugarce zema i30 novo edna pomala dupka mu se skrsi viljuskata i volanot i sve mu otide...ali bitno na novo ja zema...

Некоја ваква малечка дупка удрил? :)
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 09:49 ---
Ај се видела таа со вас на крај не се излегува , супер си е колата. :)
Неможе да се излезе на крај :) Некој мора да купи и нови :)
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 09:52 ---
polovno sekogas! ne gi razbiram lugevo ke zemat na kredit kola dur ja isplatat kolata skapala ali bitno na novo ja zemale....ehhh beee koj nema u glava ke go dupat site ke si dava pari za nov golf i spark...dodeka za tie pari moze da vozi audi ili mercedes ili bmw so moze da izedat 10 novi sparkovi i hundayinja....eve drugarce zema i30 novo edna pomala dupka mu se skrsi viljuskata i volanot i sve mu otide...ali bitno na novo ja zema...

Знаеш тажно е кога земаат кредит за да купат стара кола, затоа што после немаат финансиска сила да ја средат како треба. За нова и не е така тажно, а и не секој сака мерџан и ауди. Што би рекле старите колку луѓе толку карактери :)

Не се сите исти.Некои се зајмат и за половна кола да купат,не мора само за нова.Зависи каква е таа помала дупка,(од колку метри де).А ако има редовна и сигурна плата,10 нови ќе земе не една.Секој си прави како што му е кеиф.Еве јас имам половна,ама можам и нова,финансиите ми дозволуваат и нова и половна,али си одбрав добра половна и ќе терам.Се зависи од тоа како ќе ти се погоди.

Надоврзување на темата ново или половно...
Денес бев во Олимпија моторс да правам замена старо за ново,т.е кофтето на жена ми(Матиз)да се смени за нешто поголемо.Ова она ваму таму(жена хеххеххехе),и опа у око ми пага Опел Астра Класик 3 со 1.6 мотор....Следи..
Опел Астра Класик 3 со 1.6мотор и некои си 115кс чинам.Опрема...
Све освен бандаж лиен.Значи од АБС со ЕСП,па двозонска автоклима,6воздушни перничиња,централна брава со далечинско,електрика на 4прозори,електрика за ретровизори,музика со мп3,серво волан,кожен волан и менувач,и уште неколку работи кои веке се стандард опрема,со металик боја.....ЦЕНА....
10 200евра пали вози........

Е ајде сега мозоците што возат канти стари по 10години со 234567км поминато а ги плакаат по 10 000евра,зборам за возила 2002-2004,дали има логика да довлечкаш нешто од горе старо 10 години,или да го шириш га..от во нова кола....

Ајде коментари да видам

Денес бев во Олимпија моторс да правам замена старо за ново,т.е кофтето на жена ми(Матиз)да се смени за нешто поголемо.Ова она ваму таму(жена хеххеххехе),и опа у око ми пага Опел Астра Класик 3 со 1.6 мотор....Следи..
Све освен бандаж лиен.Значи од АБС со ЕСП,па двозонска автоклима,6воздушни перничиња,централна брава со далечинско,електрика на 4прозори,електрика за ретровизори,музика со мп3,серво волан,кожен волан и менувач,и уште неколку работи кои веке се стандард опрема,со металик боја.....ЦЕНА....

Е ајде сега мозоците што возат канти стари по 10години со 234567км поминато а ги плакаат по 10 000евра,зборам за возила 2002-2004,дали има логика да довлечкаш нешто од горе старо 10 години,или да го шириш га..от во нова кола....

Ајде коментари да видам
Не почнувај пак, никогаш нема да се добие точен одговор, некои се за половно некои за ново
лично јас сум за половно, сме купиле и нова од салон кола ама кога немаше избор 2000-та година, уште се брзаше да се купи зошто ќе поскапеа ради ДДВ-то

сепак јас не сум за нова, си купив половно ама добро и супер ми е

Е сега кога сме кај ново или половно, за половна кола со приближна цена имаш пасат 09 блумоушн, бмв 320ка, ауди а4 итн ... значи сите овие се класа или две погоре од астрата
ете во олимпија и уште еден лично продаваат пасат за приближна цена

Астрата нормално да е таа цена кога тој модел е веќе стар и се продаваат последните модели како класик (пракса кај сите постари астри)
излезе новата астра што е перверзна од оваа ама оваа е ефтина знам, колку корса
мада и корсата веќе ќе добие замена

ImageHandler.ashx

Ајде коментари да видам

Ја би за астрата.Не напиша колку има поминати км.Ама не верувам од 50.000 да има повеќе.Не кажа ни која година.Ќе ми претставува проблем горивото,бидејќи е бензин,и е 115 коња.Али во овој случај според мене сметам дека е поарно возило астрата.Иначе вујко ми од Fair Auto,во Скопје,зема цитроен ц4 за 8400 евра,со 12.000 поминати,фул опрема.Ама бензин е и таа 1.4 80 коња.Осетив какво е чувството во нова кола,па фактички ни моторот не е разработен уште.Масло само еднаш е сменето.Види и во тоа Fair Auto,може има некоја понуда и таму.Знам имаше Гранде Пунто 1.3 дизел на лагер.Чим си мераклија за ново.Ја би за ново.Спарк=Мерцедес.Грешна споредба имате направено уште на почетокот.

Ја би за астрата.Не напиша колку има поминати км.Ама не верувам од 50.000 да има повеќе.Не кажа ни која година.Ќе ми претставува проблем горивото,бидејќи е бензин,и е 115 коња.Али во овој случај според мене сметам дека е поарно возило астрата.Иначе вујко ми од Fair Auto,во Скопје,зема цитроен ц4 за 8400 евра,со 12.000 поминати,фул опрема.Ама бензин е и таа 1.4 80 коња.Осетив какво е чувството во нова кола,па фактички ни моторот не е разработен уште.Масло само еднаш е сменето.Види и во тоа Fair Auto,може има некоја понуда и таму.Знам имаше Гранде Пунто 1.3 дизел на лагер.Чим си мераклија за ново.Ја би за ново.Спарк=Мерцедес.Грешна споредба имате направено уште на почетокот.
Нова од салон е таа цена, збориме за астра класик 3 како на сликава
моторот се убаво што е моќен ама ќе лапка околу 9-10 градска

astra_iii_classic.jpg

Нова од салон е таа цена, збориме за астра класик 3 како на сликава
моторот се убаво што е моќен ама ќе лапка околу 9-10 градска

astra_iii_classic.jpg

Не го сфатив,оти рече ќе го трампа матизот,и ќе доплати за Астра.Се на се,не е лошо количе според мене.

Не го сфатив,оти рече ќе го трампа матизот,и ќе доплати за Астра.Се на се,не е лошо количе според мене.
да де ќе му го проценат ќофтето околу 2000 евра :D
баш ме интересира колку ќе му го проценат старо за ново

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom