Моментална физичка состојба (слики)

Член од
1 април 2012
Мислења
152
Поени од реакции
41
страшно го развив грбот со вратилото. значи работам по 6-7 вежби за грб ама првите 2 ми се секогаш вратило, а и генетски имав поголем грб и порано
Вратилото чуда прави (y)

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
DANTE Свака част...то е успех, дај кажи детално како јадеше еден обичен ден ..
да не биди ептен ..20 грама ова 30 грама она ... и кардио секој ден? колку време ти требаше? поздрав.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
DANTE Свака част...то е успех, дај кажи детално како јадеше еден обичен ден ..
да не биди ептен ..20 грама ова 30 грама она ... и кардио секој ден? колку време ти требаше? поздрав.
па денот го почнував со овес со јогурт и ленено семе.
после тоа имав уште еден оброк со ориз со печурки или компир печен или златна мешавина со парче месо (стек, риба).
после во 2 часот ми е време за тренинг, брзи тренинзи со умерена тежина, кардио максимум 30 минути 3-4 пати неделно и мењав еднаш степер, еднаш трака, орбитрејк, точак.
после тренинг јадам 1 банана и протеински шејк збогатен со глутамин.
после 1 час јадам едно јаболко
после 1 час јадам салата со месо (стек,риба,телешко)
после 2-2ипол часа јадам мимоза салата (јајца и марула) или туна салата
и зависи од тоа кога си легнувам пијам уште еднаш протеин со глутамин.

јадев и безмасна урда, многу зеленчук, навечер ако ми се пријаде зелка салата јадев итн.
вода (!!!) 3-4 литра на ден, зелени чаеви
1 неделно CHEAT MEAL (пржени компири,прсти или некое друго срање)
правев варијации со внесот на јаглени хидрати, грамажите на доручекот и ручекот зависеа од тоа колку јх треба да внесам во тој ден.
Моментално сум на 3000 калории на ден, се замастив малце но не е страшно имам многу видлив напредок, за месец дена планирам да почнам со режим за чистење, се надевам наредниов пат вадам многу пострашна форма.
Поздрав
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 22:52 ---
треба да поработиш на правилно позирање, кај немаш генетски добар грб уште што не го шириш како што треба... ич не изгледа добро.

S

Stef Bachatero

Гостин
па денот го почнував со овес со јогурт и ленено семе.
после тоа имав уште еден оброк со ориз со печурки или компир печен или златна мешавина со парче месо (стек, риба).
после во 2 часот ми е време за тренинг, брзи тренинзи со умерена тежина, кардио максимум 30 минути 3-4 пати неделно и мењав еднаш степер, еднаш трака, орбитрејк, точак.
после тренинг јадам 1 банана и протеински шејк збогатен со глутамин.
после 1 час јадам едно јаболко
после 1 час јадам салата со месо (стек,риба,телешко)
после 2-2ипол часа јадам мимоза салата (јајца и марула) или туна салата
и зависи од тоа кога си легнувам пијам уште еднаш протеин со глутамин.

јадев и безмасна урда, многу зеленчук, навечер ако ми се пријаде зелка салата јадев итн.
вода (!!!) 3-4 литра на ден, зелени чаеви
1 неделно CHEAT MEAL (пржени компири,прсти или некое друго срање)
правев варијации со внесот на јаглени хидрати, грамажите на доручекот и ручекот зависеа од тоа колку јх треба да внесам во тој ден.
Моментално сум на 3000 калории на ден, се замастив малце но не е страшно имам многу видлив напредок, за месец дена планирам да почнам со режим за чистење, се надевам наредниов пат вадам многу пострашна форма.
Поздрав
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 22:52 ---

треба да поработиш на правилно позирање, кај немаш генетски добар грб уште што не го шириш како што треба... ич не изгледа добро.
Епа немит кој да ми покаже...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Шифоњер, кој две вежби ги маваш на вратило кај шо спомна?
го работам вратилото со додатна тежина до 15кг.
претежно широк фат од напред и втората вежба ја мењам секогаш зависи од тоа колку енергија ќе ми остане на располагање. ама правам по 6-7 вежби за грб :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
го работам вратилото со додатна тежина до 15кг.
претежно широк фат од напред и втората вежба ја мењам секогаш зависи од тоа колку енергија ќе ми остане на располагање. ама правам по 6-7 вежби за грб :)
Ме интересира една работа. Кога се вежба грб дали важи правилото дека тесен фат ги вежба надворешните делови од грбот давајќи му поголема ширина на грбот, а широкиот фат повеќе ги вежба внатрешните деловови од грбот (скапулите се сепуваат кон рбетот) и зошто тогаш сите форсираат широк фат на лат машина за широк грб кога токму спротивното е правилно зошто грбот е конвергентен мускул.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Ме интересира една работа. Кога се вежба грб дали важи правилото дека тесен фат ги вежба надворешните делови од грбот давајќи му поголема ширина на грбот, а широкиот фат повеќе ги вежба внатрешните деловови од грбот (скапулите се сепуваат кон рбетот) и зошто тогаш сите форсираат широк фат на лат машина за широк грб кога токму спротивното е правилно зошто грбот е конвергентен мускул.
Затоа што сите идат по логика ... широк фат = широк грб :) и сите не се упатени толку во тоа како стојат работите, некој треба да им каже :)

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ова го немаш како предмет :)
Обратно е. А лопатките мора да се движат за цело време на изведување на било која вежба за грб, една кон друга и една од друга.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Ова го немаш како предмет :)
Обратно е. А лопатките мора да се движат за цело време на изведување на било која вежба за грб, една кон друга и една од друга.
Дур вие си чатувате, јас би ве замолел за конечен одговор зш sajSiGa ме збуни малце со неговиот пост.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тогаш што даваат тесните фатови? Според она што го имам забележано при вежбање широките фатови подобро ги погаѓаат горните делови од латисимусот а тесните фатови подобро го погаѓаат долниот делови од латисимусот. Во зависност од припоите на индивидуата, некои имаат повисоко припоен некој пониско припоен латисимус може подобри резултати би имал со тесните фатови. Dorian Yates во едно интервју тврдеше дека грбот го има изградено само со тесни фатови зошто смета дека широките фатови бараат асистенција од бицепсот а бидејќи во тотална екстензија како при широк фат, бицепсот е слаб и неможе да повлече тогаш е слаба карика во целата вежба и побргу се заморува отколку грбот. Затоа тесните фатови го ставаат бицепсот во привилигирана состојба кога е појак и овозможува подобро оптеретување на грбот со поголема тежина.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Тогаш што даваат тесните фатови? Според она што го имам забележано при вежбање широките фатови подобро ги погаѓаат горните делови од латисимусот а тесните фатови подобро го погаѓаат долниот делови од латисимусот. Во зависност од припоите на индивидуата, некои имаат повисоко припоен некој пониско припоен латисимус може подобри резултати би имал со тесните фатови. Dorian Yates во едно интервју тврдеше дека грбот го има изградено само со тесни фатови зошто смета дека широките фатови бараат асистенција од бицепсот а бидејќи во тотална екстензија како при широк фат, бицепсот е слаб и неможе да повлече тогаш е слаба карика во целата вежба и побргу се заморува отколку грбот. Затоа тесните фатови го ставаат бицепсот во привилигирана состојба кога е појак и овозможува подобро оптеретување на грбот со поголема тежина.
Сега малку ми измеша брзини, од предходната констатација.
Значи, тесен фат погодува централно. Дали горе, доле, зависи од позицијата до која ке се повлекува шипката. Широките фатови погодуваат надоврешно. Што ќе одбереш, зависи од целта која сакаш да ја постигнеш и што би корегирал на себе, доколку има потреба за корекции.
За Доријан, нема што да коментирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom