а тоа да.. сликовито како мона лизаТоа што го копираше прво ептен беше сликовитоама после се опраи
п.с Нианг-Шарави![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а тоа да.. сликовито како мона лизаТоа што го копираше прво ептен беше сликовитоама после се опраи
п.с Нианг-Шарави![]()
Интер киксна, одлично сеа на нив му дишиме во вратот, за Лацио уште помалце се секирам, до крај имат уште да киксвет тие. За нас се секирам... Незнам до кај ќе издржиме со крпејнциве, секој миг мојт да се распарчиме.
Алегри го ваѓат максимумот речите шо ќе речите, се надевам дека немат пак да ги форсират Бонера и Јепес покрај Мексес и Запата..
На потег сеа се Галијани и Берлускони, еден дефанзивец и Наинголан/Стротман сасвим доволно, како шо читам по нетов нешто за Балотели би било одлично.
иста прича беше и лани дека ќе не силуваат...па сите знаеме како поминаа....Јас желбите си ги кажав само.
Ак дојт Балотели како шо викаш ти, мора да се обидат да го донесат барем Наинголан, нека се договорат некако за трампа, Фламини, Траоре, младинци некако, греота сме ќе не силуваат Барса.
1. Кој дел ми е шпекулација, мајке ти? Баш твоите тези се шпекулации. Јас имав една бројка (за 50% Сапонара која излезе во медиумите), ти се расфрлаш со тоа за колку пари можат да се земат Ериксен и Стротман.
Според цената ( која според тебе) им е горе-доле еднаква на Сапонара и Стротман, немаш причина зошто да веруваш дека Стротман би ни гарантирал појше успех од Сапонара.
2. Јас не реков дека сум го гледал, реков дека нема ниту една причина да верувам дека боље Стротман или Ериксен од Сапонара. Двете варијатни се НЕПОЗНАТИ, а мене ми е проблем што Сапонара го исклучувате од старт, за да кажувате како Ериксен е боља варијанта од него.
3. Добро, во ред, не знам ни јас кај ми е паметот да мислам дека Берлускони го сака Милан. Го боли курот као што викаш. Моите резервирани коментари погоре, за тоа дека кога можеа трошеа, за тоа колку се платени Пато, Робињо, Шарави, Боатенг, за тоа дека РЕАЛЕН СУМ И ПРИФАЌАМ дека Милан во догледно време нема да може да се расфрла со пари, дека НЕ ГИ ПОЗНАВАМ финансиите и приватните проблеми на Берлускони - беа шпекулации.
Ова твоево дека ќе го продаваат изграден Шарави, дека Берлускони го боли курот за Милан, дека му се најбитни парите и дека ја упропастил Италија, колку коштаат Ериксен и Стротман, колку пари ни требаат за да изградиме јака екипа - не се шпекулации.
4. Изглеа има некој проблем овде со сфаќањето на зборот оптимистичен. Секогаш сум викал. Им ја сфаќам моменталната маркет стратегија( максимум од минимум), гледам што се дешава со италијански фудбал уопште, прифаќам дека знаат и разбираат многу појше од мене и прифаќам дека до задутре фудбал менаџер желби да си кажуваме, Милан НЕМА да троши толку пари.
Ја прифаќам цела ситуација и пробувам да ги извлечам позитивните страни. Ако тоа се вика оптимист - ок.
Ако ме сфати што сакам да кажам - во ред, ако не ме сфати - не можам да ти ја одгатнам тајната за вечит оптимизам.
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 12:45 ---
Фурца брате, никаде не реков дека готово Шарави ни е ѕвездата, ќе не носи на грб 20 години и дека е изграден играч. Прочитај погоре, ќе видиш реков дека:
Шарави, Де Шиљо и дај Боже Балотели НИ ДАВААТ ДОБРА ОСНОВА ДА СЕ НАДЕВАМЕ на нова одлична генерација на Милан.
Прв сум за тоа да не се воздигнува Шарави, зошто ми е страв да не се умисли и прв сум за тоа да дојде Балотели зошто со тоа колку-толку Шарави ќе се ослободи од притисокот прва ѕвезда во тимот, притисок кој може да го уништи.
бтв да не си помислите дека неш ве шпионирам, ми стаса известување дека блогот е спомнат некаде, па..![]()
Лани Неста ја имаше фацата ако ништо друго за да го пикнит Меси в торба, годинава не гледам ниеден играч со таква фаца во Милан.иста прича беше и лани дека ќе не силуваат...па сите знаеме како поминаа....
другар шпекулација ти е твоето мислење за мене, на нешто некажано праиш ко да тврдам дека е така.
Нигде не реков дека би било нешто од ериксен или стротман, нити реков дека сапонара ќе биде тотален флоп. Тоа нигде го неам речено. Каде го исклучив сапонара од старт? КАДЕ?
Башка збориме за играчи кои биле на големо светло(топ клубови у холандиија, репрезентации, лига европа/лш) и играчи кои играат у емполи, ипак има разлика.
Каде спомнав дека им е еднаква цената бре бога ти? Реков дека можевме да ги земеме за 25(па и 30 нека се) двајцава (кога ги баравме и кога "не беа откриени"), сега нормално дека со тек на време им рипна цената(што е нормално)... Ти текиња на Витсел, и за колку пари можеше да се земе типот? ама неее... на галијани му беше побитно да се крпи тимот, и сега од нигде ајдеее ќе зимаме деца, а не го направија тоа кога беше време. Сега требаше да биде у полн ек проектот "подмладување" и веќе да биде комплетиран. А не уште сега да почнуваме(т.е се силиме дека ќе почнеме, да имаш 3 првотимци со по 20 +/- години) не е подмладување.
И ако веруеш у тој проект, зашто побогу не купат некој млад талентиран дефанзивец(макар и од сериа ц1б да е), туку го зимаат Ѕакардо?
Каде реков дека ќе биде продаден Шарави? кажи ми? Само реков дека судејќи според тоа како беа продадени силва,кака,шева ништо чудно тоа да се деси со некоја идна ѕвезда на милан(што ти мислеше дека зборам за Ел Шарави) секад кога милан ќе биде у економска криза.
И што подразбираш под "од минимум сакаат максимум да извадат"? ... пак ќе речам, ако се подмладува тимот е океј ствар, ама ова не е подмладување. Кажи ми зашто бараат играчи од серие б? Талентирани се (можеби да,ама друго е финтата тука) .... Трипот е што галијани може да откупи 50% од играч у серие б и да го плаќа на 28 рати, и што може да си игра курташак со менаџери од серие б, а не дека се премногуууууу талентирани тие играчи што неможе да се одолее (Дај боже да грешам и да станат одлични играчи)... Ако е сериозен, ќе бара нешто (од странство, немора од италија) ама знае дека тамо ќе мора да искешира кеш кој милан го "немал" моментално(неам појма зашто)... нешто ЌЕ КУПИ целосно, не да ми глуми бизнисмен и bargainer на некои си шупци од серие б. Ако беа убедени дека некој трансфер ќе го биде, ќе уложеа пари, а не вака на 50%, loan+buyout глупости ќе ми изведува цел живот.
Знам дека милан неможе да вложува 60-70-80. Ама па до толку да неможат 20 милиони да одвојат саглам не верувам.
И да бидеме реални, ериксен има играно ЛШ, дечкото играше ЕП за данска, стандарден репрезентативец, освои 2 титули со ајакс... Така да реално е да биде поскап, но и пореално е дека повеќе би се вклопил отколку сапонара(што НЕМОРА да значи) ....
Муабетов ти е - сакам да ебам ама неќам да ме ебат... епа друже не иде така.
Кој ти дава играч на 6 рати бе![]()