ANIME (Генерална дискусија)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Го спомнав Bastard, има 5 епки, ама мангата е многу појака. Многу.

Иначе што е приказната? Силите на злото сакаат да разбудат некој заспан бог кој ако се разбуди ќе го уништи светот, кралот на замокот каде го чуваат заробен богот мора да ослободи еден мноооооооооооогу моќен волшебник кој е заробен во тело на детенце. А може да го разбуди само бакнеж на девица. Фентези е, не е дарк многу, ама е преполно со референци на метал бендови и во многу ситуации се крши четвртиот зид-ликовите да комуницираат со публиката.

На пример богот се вика Антракс, има замоци Металика и Ајрон мејден. Главниот лик е у фазон на сероња фраер оти ги врти сите можни џенцки, во една прилика ќе сака да ја ќари девицата преправен ко Дедо Мраз. :pos:

А да, има и сцена каде се бори со еден свој другар мечувалец кој се здружил со лошковците, во една прилика вели-јас сум убавиот главен лик кој секогаш победува, ти си стандард глупиот спореден лик кој секогаш умира.:pos:

А да, има и едно чиче во војската на добрите, мислам дека е поручник, типов го газат камења, џинови, паѓа у провалии, го поплавуе лава итн, и пак се враќа ко ништо да не му е.:pos::pos:

Ама овие работи ги има во Bastard мангата.

2

~2A

Гостин
Истово ова и на animefreak.tv пробав да ги гледам ама на овие видеа ми сецка многу, си реков .... на некој други страници сте гледале..
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 23:36 ---
ne gleam po strani siminjam
Ако е на јапонски синхронизирано и англиски превод,прати ми торент нешо во ПП, да пробам да симнам оти нешо имав проблем последно време со торентот.. :sick:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Истово ова и на animefreak.tv пробав да ги гледам ама на овие видеа ми сецка многу, си реков .... на некој други страници сте гледале..
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 23:36 ---

Ако е на јапонски синхронизирано и англиски превод,прати ми торент нешо во ПП, да пробам да симнам оти нешо имав проблем последно време со торентот.. :sick:
probaj so zamunda ull get almost everything u need :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Max Legend
На bakabt имаш Berserk торент од 6 гига, за сега со најдобар квалитет. Некои се HQ од taka scans а некои се HQ scans од Dark Horse верзиите. Има некои volumes скенирани на 2000х3000. Јас ги имав сите volumes претходно симнати и околу 3гига беа сите. Сите volumes во торентов се со одличен квалитет.

Желба ми е да ги купам сите vоlumes од Berserk од Dark Horse и Vagabond од Viz. Само што гледано како и Миура и Иноуе се влечкаат ќе потрае додека ги имам сите комплет.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Max Legend
На bakabt имаш Berserk торент од 6 гига, за сега со најдобар квалитет. Некои се HQ од taka scans а некои се HQ scans од Dark Horse верзиите. Има некои volumes скенирани на 2000х3000. Јас ги имав сите volumes претходно симнати и околу 3гига беа сите. Сите volumes во торентов се со одличен квалитет.

Желба ми е да ги купам сите vоlumes од Berserk од Dark Horse и Vagabond од Viz. Само што гледано како и Миура и Иноуе се влечкаат ќе потрае додека ги имам сите комплет.
Go imam Berserk simnato od bakabt, samo tamu mi se cini se naoga najkvalitetniot sken za berserk.

G

garthok

Гостин
Ja гледав прва премногу психоделично делува, ми се гледа нешто со повеќе акција. Ќе ја гледам целата како и да е.
--- надополнето: 29 јануари 2013 во 05:03 ---
Почнав да гледам DEATH NOTE :) Jакичко е
Дет ноут владее, поготово првите десетина епизоди се маестрални.

2

~2A

Гостин
До 8ма епизода сум од Gungrave и сега засега навистина е добра.
Сакам да ве прашам како се вика тој со снајперот што сакаше да убие некој,но Брендон влезе без да го заабележи му го зеде снајперот и го уби тој што требаше..

Kajgana Shop

На врв Bottom