Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Како да подесам рачно интернет на Вип за телефон Самсунг С5690 Галакси
Бидеејки не можат да ми направат во вип со таа пораката што го подесува интернетот автоматски

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Како да подесам рачно интернет на Вип за телефон Самсунг С5690 Галакси
Бидеејки не можат да ми направат во вип со таа пораката што го подесува интернетот автоматски
GPRS/WAP/Internet
APN: vipoperator
Username: vipoperator
Password: vipoperator
WAP Gateway: 78.40.0.1
WAP 1.x port: 9201
WAP 2.0 port: 8080
Start URL: portal.vipoperator.com.mk

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
GPRS/WAP/Internet
APN: vipoperator
Username: vipoperator
Password: vipoperator
WAP Gateway: 78.40.0.1
WAP 1.x port: 9201
WAP 2.0 port: 8080
Start URL: portal.vipoperator.com.mk
пробав не бива :( не знам.. бев во вип ни таму не можат да го средат.. ништо ќе карам без ГПРС

Член од
29 јануари 2013
Мислења
9
Поени од реакции
2
Здраво на сите. Имам Алкател 991, купен од Т-Мобиле. Јас иначе си користам бројче од ВИП и си го декодирав телефоно, само шо уште има еден проблем. Има инсталирано ногу апликации на него (како шо Идивиди Хороскоп, СК Паркинг, Top Games, Игри, Мах ТВ, SportyPal Pro, Златна Книга, АвтоБуско, Прес@Мобиле итн.) шо на неме ми се тотално непотребни и ми зафаќт превише внатрешна меморија и дали постое начин да се избришат тие апликации? Инаку рекоа ми тамо дека ми го декодираа дека не знајале шо како.
П.С преку Settings>application>manage applications не ми дава ништо да и направам на тие апликации, ниту Uninstal, Move to SD... :)
PLEASE HELP!:cuc:

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Sony Ericsson Xperia X8 стар една година. Се функционираше нормално до еден момент кога почна на подолго време да се рестартира (на почеток се случуваше на 2-3 дена), после некое време зачести се почесто се гасеше да на крај дојде до некогаш рестартирање и на една минута...
Направив формат, ресет, го вратив во првобитна состојба телефонот али проблемот продолжи.
За ситуацијата да биде поинтересна телефонов се расипа месец дена по истекот на гаранцијата...
Некој предлог што би можело да биде пред да го однесам на сервис ?

Член од
29 јануари 2013
Мислења
9
Поени од реакции
2
Sony Ericsson Xperia X8 стар една година. Се функционираше нормално до еден момент кога почна на подолго време да се рестартира (на почеток се случуваше на 2-3 дена), после некое време зачести се почесто се гасеше да на крај дојде до некогаш рестартирање и на една минута...
Направив формат, ресет, го вратив во првобитна состојба телефонот али проблемот продолжи.
За ситуацијата да биде поинтересна телефонов се расипа месец дена по истекот на гаранцијата...
Некој предлог што би можело да биде пред да го однесам на сервис ?
Имав јас Xperia X8 и на мене ми така правеше, се рестаритраше да реечме у 1 месе 3-4 па и 5 пати.. тоа од како почна да се случува продужи така да се дешава се додека не го продадев. Одкако го продадев човеко не ми се е јавувал да ми се пожале. Тоа се дешаваше кога го оптеретев телефоно, на пример играм некоја игра и у позадина работе музичкио плејер и слушам музика, а за да ја играм играта и wi-fi от ми е уклучен.
Можам да ти предложам преинсталирање на софтверот како решение, само не сум го правел и не знам како иде тоа :)

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Не го оптеретував баш у тие моменти пред да се заебе али поспоро работеше у последно време се оптеретуваше самиот. Го конектирав со усб да го преинсталирам софтверот али проблемот е што дури ми се преинсталирува дури се средува телефонот се рестартира и се ми пропаѓа у вода...

Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Здраво, како да му напраам на мојот ајфон 3г 8гб апдејт на софтверот, верзијата на софтверот е 4.2.1

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Здраво, како да му напраам на мојот ајфон 3г 8гб апдејт на софтверот, верзијата на софтверот е 4.2.1
Ако не се лажам 4.2.1 е финалната верзија за 3г пријателе, за аптејт бара подобар телефон..

Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Има ли некакви шанси да инсталирам некој апликации ?

Член од
21 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
19
колку ќе ме чини поправка на екранот на ајфон 3г има мртви пиксели ?

Kajgana Shop

На врв Bottom