Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Имам еден проблем имено вака оди ситуацијава се запознав со девојка *** личност :D правиме веќе скоро 5 месеци моабет во последниве 2 месеца секој ден активно се до пред некои 40 мин ... случката е вака на фб ми пиша другарка која онака се знаеме за велосипед и за во иднина да се возиме со велосипеди и сл. ... е сега ова девојчево што ми се свиѓа изгледа дека е стварно љубоморна а зошто незнам најискрено и која е целта се уклучив на фб и се однесува чудно и ми вика ти ме лажеш :confused: и јас целиот WTF? ја прашувам што сум те излажал и ми вика оди дружи се со другаркати и сега не сака да правиме моабет :cautious: и сега ако може некој да ми даде совет кој е поискусен бидејќи мене ми личи дека е љубоморна како и да и објаснам или сл. :)
Избриши си го фб/профилот. Фејсбук е многу индискретна работа каде може да се видат работи кои не се за гледање и многу често можат да се донесат погрешни заклучоци.
И арно ти вика негисакамоннет- покани ја да излезете.
Девојките знаат да бидат љубоморни на другарки особено ако те поврзува нешто во што таа не може да учествува, како што е возењето точак.
Ти нели би бил љубоморен на девојка ако таа има френд со кого само игра пинг-понг?

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Избриши си го фб/профилот. Фејсбук е многу индискретна работа каде може да се видат работи кои не се за гледање и многу често можат да се донесат погрешни заклучоци.
Немаш претстава колку сакам да ти го видам fb профилот после ова.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Немаш претстава колку сакам да ти го видам fb профилот после ова.
Зошто? Ниту имам слики со напрчена муцка ниту со цицките на послужавник. И ги имама ставено сите можни забрани и ограничувања кој може што да гледа :)

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Зошто? Ниту имам слики со напрчена муцка ниту со цицките на послужавник. И ги имама ставено сите можни забрани и ограничувања кој може што да гледа :)
Сакам да дојдам до погрешен заклучок дека си чесна домаќинка, додека во реалноста ти разуздано типкаш полугола по форуми.

Член од
21 јануари 2013
Мислења
231
Поени од реакции
144
За чаре, целосно се согласувам со turvior. Само еден е лекот, пресечи додека е со време. Ќе с и кажеш дека ништо не си направил, дека не сакаш љубоморни сцени и дека нејзино е дали ќе ти верува или не, ама пази... И да не ти љубомори на почетокот, и да сфати што си кажал, ако дојде ред да се озбили врската, многу веројатно е дека пак ќе почне да љубомор... е тогаш почнува нова борба, ама некако оваа многу потешко се решава... А лошо е кога ти се преполни чашата од љубоморни испади... Врска со љубоморен човек е напорна работа...

L

.Lost Angel.

Гостин
И арно ти вика негисакамоннет- покани ја да излезете.
Девојките знаат да бидат љубоморни на другарки особено ако те поврзува нешто во што таа не може да учествува, како што е возењето точак.
Ти нели би бил љубоморен на девојка ако таа има френд со кого само игра пинг-понг?
финтата е што и предложив да се видиме ... но осеќам како да не сака сеуште да се видиме и викам ај да се слушнеме преку моб и тоа не и оди во прилог ... :confused: многу чудна работа ова навистина прв пат се наоѓам во ваква ситуација ... и работата е што дознав од нејзе т.е ми кажа сакала некој др али јбг неам среќа некогаш ..

Член од
21 јануари 2013
Мислења
231
Поени од реакции
144
финтата е што и предложив да се видиме ... но осеќам како да не сака сеуште да се видиме и викам ај да се слушнеме преку моб и тоа не и оди во прилог ... :confused: многу чудна работа ова навистина прв пат се наоѓам во ваква ситуација ... и работата е што дознав од нејзе т.е ми кажа сакала некој др али јбг неам среќа некогаш ..
Ова у превод: сакам да ме ебат, ама неќам да ми влезе... Зошто ти љубомори, ако не сака ни да излезете?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Најверојатно од пуст инат и повредено его ги кажува тие работи, колку да види дали и колку ќе се засекираш.Колку повеќе и идеш по гзот толку она сила повеќе си зима.Мој совет, игнорирај ја некој ден два, би требало после тоа да ти се фрли пак у прегратки :D

L

.Lost Angel.

Гостин
Најверојатно од пуст инат и повредено его ги кажува тие работи, колку да види дали и колку ќе се засекираш.Колку повеќе и идеш по гзот толку она сила повеќе си зима.Мој совет, игнорирај ја некој ден два, би требало после тоа да ти се фрли пак у прегратки :D
Не верувам дека ќе направи нешто со тоа што ми кажала дека сака некој др и сл. и со тоа што има љубоморни испади едноставно кажано со тоа може она да направи само да ме одалечи од нејзе сепак секој си има свое трпение а и реално гледано не е божиќ да ја чекам :) пошто она ми се свиѓа премногу но јас не сум заљубен а и кога сака некој друг јас тука изгледа сум само марионета во случајов изгледа испаѓам и за тие што ме цитиравте реално гледано од ваша страна вашиот конечен одговор кој би бил да не ве замарам премногу бидејќи секако и ви е си имате свои проблеми а јас пак не аскам да бидам човек кој оптеретува ваш совет до мене е што јас да направам сега? :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ја ти реков мое мислење, игнорирај ја ден, два, три додека да и акне во глава дека ништо не постигнала со тоа туку само те оддалечила, или ако сметаш дека треба да идеш со поблага верзија, биди ладен :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Ја ти реков мое мислење, игнорирај ја ден, два, три додека да и акне во глава дека ништо не постигнала со тоа туку само те оддалечила, или ако сметаш дека треба да идеш со поблага верзија, биди ладен :)
Океј фала ќе го разгледам убаво а и сепак ќе размислам многу убаво сепак ... она сака друг :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не верувам дека ќе направи нешто со тоа што ми кажала дека сака некој др и сл. и со тоа што има љубоморни испади едноставно кажано со тоа може она да направи само да ме одалечи од нејзе сепак секој си има свое трпение а и реално гледано не е божиќ да ја чекам :) пошто она ми се свиѓа премногу но јас не сум заљубен а и кога сака некој друг јас тука изгледа сум само марионета во случајов изгледа испаѓам и за тие што ме цитиравте реално гледано од ваша страна вашиот конечен одговор кој би бил да не ве замарам премногу бидејќи секако и ви е си имате свои проблеми а јас пак не аскам да бидам човек кој оптеретува ваш совет до мене е што јас да направам сега? :)
Игнор батка, без двоумење. Така само ќе добиеш одговор на прашањето по кое трагаш. Ако те побара за време на игнор тајмингот од твоја страна, значи и неа нешто ја чешка. Во спротивно ако се испонаша како ништо да не било, едноставно нема радост обострана, девојката си има мисли за некој трет но не и за тебе. Обично игнорот пали кога ќе се сетат што имале а што немаат повеќе. Онака некој недостиг, ако вистински го почитувале и сакале претходно истиот кога бил пополнет. Не им пристапувај на работите нежно, биди повеќе маж и пресекувај за некои работи :)

L

.Lost Angel.

Гостин
turvior

Јас ако пресечам едноставно ќе биде толку од се :) бидејќи не е нова година да ја чекам 10 години едноставно сака нејке за игри не ми се играаат такви игри ако стварно јас сум 3 личност пошто ако сум 3 јас ќе си се тргнам пошто и онака не сакам да сум марионета во нечиј живот ... :) ќе размислам ќе видам што е најубаво и за мене и за нејзе освен ако не си признае дека само било тоа да ме направи љубоморен ...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
И сите си живееа среќно до крајот. Сите ќе си живееме ко така, дека конечно ги симплифициравме до ниво на сфаќање жениве. Во принцип биле баш лесни и игнорот било универзално решение за хормоналните флуктуации. Не го лажете, без да и се опипа нечиј пулс, ако ја игнорира, и воопшто некад да имал шанси може да ги изгуби. Ако е дива глава девојчево, игнорот може да резултира како најлошо можно решение. Иначе извини до дечкото со проблемот, твојот пост само не сум го прочитал засега.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
turvior

Јас ако пресечам едноставно ќе биде толку од се :) бидејќи не е нова година да ја чекам 10 години едноставно сака нејке за игри не ми се играаат такви игри ако стварно јас сум 3 личност пошто ако сум 3 јас ќе си се тргнам пошто и онака не сакам да сум марионета во нечиј живот ... :) ќе размислам ќе видам што е најубаво и за мене и за нејзе освен ако не си признае дека само било тоа да ме направи љубоморен ...
Подобро пресечи, отколку да се замараш 24/7.
Врска и нервоза некако не ми одат заедно. Ама ми изгледаш како да не сакаш да прекиниш и бараш некој да ти даде позитивен одговор за да собериш сила и да тргниш понатаму.
Сите членови погоре ти рекоја игнор, и само ИГНОР. Незнам зошто толку се замараш? Оваа е некоја нова девојка, или онаа за која ги правеше видеата? И ако е нова и ако е истата пак невреди.
Мисли малце на себе. Ќе си ги скратиш сите пријатели ради неколку месеци радост? Абе ни радост тоа нема да ти биди. После ќе ти преговара оти толку си спиел, оти тогаш во веце си одел, оти вака оти така.
Не се нафаќај на никаква врска со таква личност, бидеќи нема да трае долго а и нема да ти биде ни убаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom