Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ова црвеново, може на друго место ќе пали, ама и таму ќе те прочитаат.
Не ги бранам ама јас со свои очи имам видено од тие вашите „цивили“.
Демек има пушка, ама не е у униформа. Цивил е. На таква ефтина финта
ни скапува во Хаг човекот.

Не зборам за жени и деца. Кој утепал дете, семката да му се сотре.
Зборам за фолирање.

И УЧПМБ и УЧК користи туѓи жени и деца, само по потреба.
За бубрези, џигери и слични резервни делови.

:facepalm:
а и има 5 лајкови.......:facepalm::facepalm:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
дарданија и пуно.. незнам стварно од кај ги вадите статистикиве и фактиве ама искрено не ви се веродостојни бе незнам како да ви објаснам - у иста земја живееме исти воздух делиме некојте барем на нас да ни кажувате дека сте цвеќа за мирисање... како тоа конфликт имате и и во македонија и во србија а богами и во грчка... во албанија како туристи имам 1000 пати слушнато муабет дека косоварите ама ич не ги сакаат т.е не им се пожелни а слично е и за албанците од македонија.... и како да ви се верува кога 90% од проблемите се со вас... фатиле со дрого шверцале оружје проституција и слично... и како човек да ви верува ај ти објасни ми... да не се навредите не ми е тоа поентата ама не е за верба воопшто верувај ми... ај стави се во обратна ситуација па да видиш како ке размислиш со главата.... ја неможам да го сватам тој балкански менталитет комшија со комшија се јаде без разлика за нацијоналност вера пол и слично - СЕ се може ако има слога ама од ваша страна некако тешко иде таа работа...
--- надополнето: 22 јануари 2013 во 16:05 ---

пред некој ден се појави сведок за војната тамошна што била помеѓу србите и босанците..... нели човекот беше сведок како тоа босанците сами напаѓале свои села за да ги обвинат србите? или се лажам?
Никаде не реков дека сме цвеќе за мирисање, но и вие не очекувајте да бидеме цвеќе, затоа шт не сте и вие.....
Глупо е веќе со генерализирањево што го правите, веќе и смешно престана да биде, можеби немаш потреба но покажуваш симптоми дека некој треба да ти каже дека не сите албанците се занимаваат со дрога и проституција, како што не сите македонци се педофили или па крадци......можеби се чувствуваш ретардиран штом ти го кажувам ова, можеби не е потребно но регулирај си ги мислите прво, сепак пишуваш на јавен форум, а не свој дневник.....

Јас не работам со дрога, ни со проституција, па не сум крадел, не сум се тепал со никого, но вие го ставате во кош целиот албански народ со една група, која впрочем е вообичаена појава кај секој народ.......
Креирате таква атмосфера што се оневозможува соживотот, се оневозможува трговијата, итн.....
Оди албанец кој произведува млечни производи кај македонец во продавница и го рекламира производот, но македонецот не го остава да ја завршува презентацијата и му вели: не ти давам пари, па после со моите пари да купуваш калашников........... како што БЕРИч вика цело време.....
Каде ќе одиме вака????
Можеби има и кај албанците таков случај, но јас не сум видел, во Куманово кај албанските куќи и фирми врие од македонци......

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Nekam da gresam dusa , samo kolku procitav vo nivnata drzavna TV na toj pravec si odi ... imaat jasni dokazi , a koga se zboruva za dokazi , togas moze da se zeme kako seriozno znaejki deka pozadi takvite istrazuvanja stojat Eulex i KFOR .. Samo sepak ova go pisuvam so rezerva dodeka iskoci na videlina kako vo 1981 sto bese eden ist slucaj: http://www.rtklive.com/new/index.php?cid=1&newsId=70022&mf/5Zm5iHp4&2Kqm33&&mW3iJRe1 pjc/$CH#6zd&*e2Qfi!0i&zisNd76 ekk37BcR2kw2-80-2NZ1C-js@qeU2fg13eix6iDVw*D
Сами си ги рушат гробовите :vozbud:
:pos:
Знаев.
Потполно истиот шаблон. Исто ко што викаа за Смилковско Езеро, црквите во Лабуништа и Мала Речица и мање више секое ебано срање кое ни го прават во Македонија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Абе види сега секој си има некои свои замисли и филмови !
Ти викаш Албанија се зае*а со тоа што потпадна под Советскиот Социјализам, а не под Американскиот Капитализам !
Има и Македонци кои тврдат дека Македонија 1945 год. да станеше независна држава и да потпаднеше под Американско влијание денеска ќе сме биле Швајцарија на Балканот ............ но сепак знак ?? е дали ќе било така, па дури и да сме потпаднеле под западно влијание после 2 светска војна !
А за НАТО пактот тоа е воен пакт составен од повеќе земји членки, моќен воен пакт со најсовремено оружје да, но сепак и они не смеат да се ку*чат кај сакаат ............ нуклеарно оружје имаат и неколку држави кои не се дел од НАТО ! :) а знаеме што претставува и што може да предизвика тоа оружје ............. уште Иран да создаде свој нуклеарен арсенал и НАТО ќе си остане со прстот во уста !
Иран најверојатно во блиска иднина ќе биде окупирана, нема да дозволат да развие такво оружје......
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 14:21 ---
Не сакам да генерализирам, но кога гори сувото гори и суровото.
По толку време поминато од тие војни, тие зли работи, уште ли си го мерите кој повеќе изгинал и кој бил полош и кој убивал повеќе цивили?
Наместо да се земат како пример тие војни и никогаш да не се повторат, како да се цели да има уште една полоша од сите досега.
Како добија независност косовариве, толку повеќе на сила си земаа и малце избегаа надвор од контрола.
Албанците ја зголемуваат нивната насилност со тек на времето, и кога тоа ќе кулминира, западот ќе си рече: "Guys, we created a monster."
Наместо да градиме иднина на балканот со сите земји, ние уште си ги мериме кој повеќе жртви дал, кој повеќе споменици и џамии кршел, кој е "окупатор", кој е угнетуван и други бајки и приказни за мали деца.
Пораснете веќе еднаш.
Влажен сон а??

Каква иднина би сакала ти? во иднина каде албанците треба да ќутат, и дасе задоволат со тоа што ќе им даде Господарите??
Етикетата дека сакаме Голема АЛбанија веќе не пали, па и кај албанците......
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 14:24 ---
Какви аргументи вадат Албанците,кога се работи за одбрана на нивната шовинистичка национална кауза од поганостите кои ги прават,како рушење на надгробни плочи,абе не знаеш дали да се смееш или да плачеш што ја делиш државата,а воопшто и планетата со такви "генијалци".
Со рушењето на споменикот на партизаните Албаните се покажаа како верни балисти и колаборатори на нацистичка Германија,сега и официјално.Не верувам во карми и слични приказни,ама знам дека опасно ќе им се врати оваа дивеење кое излегува од контрола.
Никој не ги брани, туку пет полицајци кои не го запреа уништувањето на споменикот во Витиа се казнети и отпуштени од работа, уништувачите на гробовите се бараат, а се издвоени финансиски средства за нивно реконструктуирање....
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 14:26 ---
Познатите пријатели на Србија и Српскиот народ, ау чекај, не, на Албанците беа. Не се губи, си рушеле сами гробови :tapp:
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 01:53 ---
мала, шаллива дигресија :)
Според тебе сите држави и народи кои се против геноцидот што го направил Српската држава во балканот се вечни непријатели на српскиот народ.....
Интересно......
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 14:31 ---
99% си реален, ама и тоа е премногу, споредено со другите албанци на форумов.

Единствено грешиш кај НАТО и кај Америка.
Ни на сон, ама ни на сон, не смеат да помислат да се рчнат со Русија или Кина.
Ни на сон. (y)
Да, знам дека не се САД глупави па да нападнат силна држава, но ако САД не смеат да окупираат било од тие држави, тогаш тие држави па немаат ни м од муда за да чепнат било каква колонија или земја која е под американско влијание........
Полесно е да се браниш отколку да напдеш, затоа што ја имаш целосната морална подршка од народот....

M

Muranyi

Гостин
Никој не ги брани, туку пет полицајци кои не го запреа уништувањето на споменикот во Витиа се казнети и отпуштени од работа, уништувачите на гробовите се бараат, а се издвоени финансиски средства за нивно реконструктуирање....
Пуно,или си недозволиво дрзок,до тој степен што твоиве постови некогаш имам впечаток дека се граничат со шизофренија или пак живееш во некој друг паралелен Универзум.Ќе да е првото.
И воопшто не ми е важно дали некој бил казнет или дали некој подржувал.За мене сите Албанци сте геноцидарни,балисти,убијци.Мислиш дека ти преку форум ќе ми го смениш мислењето кое е накалемено од сето тоа што се случуваше изминатиов период а згора на тоа живеам во доминантно албанска средина и ве познавам до тој степен,да знам како размислувате?НЕ.За мене секогаш ќе останете народ кој ги бранеше убијците на невини деца и извикуваше смрт за каури.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Пуно,или си недозволиво дрзок,до тој степен што твоиве постови некогаш имам впечаток дека се граничат со шизофренија или пак живееш во некој друг паралелен Универзум.Ќе да е првото.
И воопшто не ми е важно дали некој бил казнет или дали некој подржувал.За мене сите Албанци сте геноцидарни,балисти,убијци.Мислиш дека ти преку форум ќе ми го смениш мислењето кое е накалемено од сето тоа што се случуваше изминатиов период а згора на тоа живеам во доминантно албанска средина и ве познавам до тој степен,да знам како размислувате?НЕ.За мене секогаш ќе останете народ кој ги бранеше убијците на невини деца и извикуваше смрт за каури.
Кој е шизофренот???
Според ова што го читам, ти си......

M

Muranyi

Гостин
Кој е шизофренот???
Според ова што го читам, ти си......
Секако.А нормални се тие што бараа слобода за осомничените за убиство на невини дечиња на кои животот сеуште не им ни почнал,нормални се тие што велат дека се населиле на Балканот пред 903403249 години и сите после нив треба да се истераат зад Карпатите,во пештера поточно,нормални се тие што велат дека ќе забранат македонска песна во доминантно албанска општина,нормални се тие што убиваат деца за Велигден и деца што играат кошарка пред својот дом и се величаат како херои кај својот народ,нормални се тие што го направија масакрот во Вејце,нормални се тие што палат и сквернават манастири и цркви каурски,сите сте вие нормални,се согласувам.Мислам дека вие,како колектив,треба да бидете школски пример за тоа како треба да изгледа еден нормален народ и сите на вас да се угледуваат.
Дали сега се чувствуваш полесно и понормално?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Секако.А нормални се тие што бараа слобода за осомничените за убиство на невини дечиња на кои животот сеуште не им ни почнал,нормални се тие што велат дека се населиле на Балканот пред 903403249 години и сите после нив треба да се истераат зад Карпатите,во пештера поточно,нормални се тие што велат дека ќе забранат македонска песна во доминантно албанска општина,нормални се тие што убиваат деца за Велигден и деца што играат кошарка пред својот дом и се величаат како херои кај својот народ,нормални се тие што го направија масакрот во Вејце,нормални се тие што палат и сквернават манастири и цркви каурски,сите сте вие нормални,се согласувам.Мислам дека вие,како колектив,треба да бидете школски пример за тоа како треба да изгледа еден нормален народ и сите на вас да се угледуваат.
Дали сега се чувствуваш полесно и понормално?
Sega se uveriv, ti si shizofrenot........

M

Muranyi

Гостин
Состојбата на моето ментално здравје нема да направи,како со магично стапче,да исчезнат претходно напишаните акти на геноцид кој го вршите врз се што е неалбанско.
Ај се повлекувам и не те дружам веќе,напорен си,иди на друг лепи му розеви очила.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Состојбата на моето ментално здравје нема да направи,како со магично стапче,да исчезнат претходно напишаните акти на геноцид кој го вршите врз се што е неалбанско.
Ај се повлекувам и не те дружам веќе,напорен си,иди на друг лепи му розеви очила.
Bogami decko , ne samo ti , tuku za zal site mislete ednakvo koga se vo prasanje Albancive i toe ne e nesto novo nitu pak ne zabole za vas da bidam iskren , samo sto me interesira kade si tie po razbirlivite Makedonci sto mozes eden muabet ili dva zbora da vrtis kako covek bez da ne se ponizuvaat Albancite .. ? Koga vikam albancite toa vo ovoj slucaj go mislam , deka ne ste poarni ni so drugite komsii kolku primetuvam i uste nekoj koga ke mi zbori za "civilizacija" od vas .. pa , da puknes ozbilno :)
Postiras stranica od drzavna TV , znaci nese moi zborovi , i tuka skokaat po trojca-cetvorica vrz mene , kako red da cekate koga eden Albanec ke pisuva :)Pa da praznite frustracii .. LOL , veruvaj ova go nema ni vo Tanzanija .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
...samo sto me interesira kade si tie po razbirlivite Makedonci sto mozes eden muabet ili dva zbora da vrtis kako covek ....
Веројатно налетале на некоја ловечка дружина од Крушопек, што дежура у некој аутобус, или аутобуска, па не можат да ти праат муабет, пошто нели тешко се збори со нож у грб или со скршена вилица....

Инаку ако сакаш да напраиш муабет како човек, прво треба да си човек.
А Нема ништо човечко во бранење на сурови убијци на деца, ....

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Се што изнапиша човекот се настани што се случиле, ти немаш никаква реакција кон тоа, освен можеби радост, со оглед на тоа дека го нарекуваш шизофреничар. Дали новинарите што ги склопувале вестите и што ја информирале јавноста за тие настани можеби страдаат од некое невропсихијатриско пореметување? Сонувале дека биле убиени деца на езеро?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Луначек: Северот и Долината да се третираат исто

’’Правата кои ќе ги имаат србите на северот на Косово , истите тие права ќе ги уживаат и албанците во Прешевската долина’’ - изјави Улрике Луначек , известувачка за Косово во Европскиот Парламент.

(y)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Никаде не реков дека сме цвеќе за мирисање, но и вие не очекувајте да бидеме цвеќе, затоа шт не сте и вие.....
Глупо е веќе со генерализирањево што го правите, веќе и смешно престана да биде, можеби немаш потреба но покажуваш симптоми дека некој треба да ти каже дека не сите албанците се занимаваат со дрога и проституција, како што не сите македонци се педофили или па крадци......можеби се чувствуваш ретардиран штом ти го кажувам ова, можеби не е потребно но регулирај си ги мислите прво, сепак пишуваш на јавен форум, а не свој дневник.....

Јас не работам со дрога, ни со проституција, па не сум крадел, не сум се тепал со никого, но вие го ставате во кош целиот албански народ со една група, која впрочем е вообичаена појава кај секој народ.......
Креирате таква атмосфера што се оневозможува соживотот, се оневозможува трговијата, итн.....
Оди албанец кој произведува млечни производи кај македонец во продавница и го рекламира производот, но македонецот не го остава да ја завршува презентацијата и му вели: не ти давам пари, па после со моите пари да купуваш калашников........... како што БЕРИч вика цело време.....
Каде ќе одиме вака????
Можеби има и кај албанците таков случај, но јас не сум видел, во Куманово кај албанските куќи и фирми врие од македонци......
пуно знаеш како викаат - ским си таков си.. кај вас голем број од вашите сограѓани се занимаваат со нелегални работи и нормално е кога некој ке ве спомне мислата да му отиде на лошо нели.... не реков јас дека си ти криминалец или некој друг трет четврт... сакам да кажам дека лош муабет ве бие - а каде дими тами и гори знаеш за тоа....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom