СП Шпанија 1/8 финале: Германија - Македонија 20.01.2013 15:45ч

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Абе баталете тепање,не сме отидени таму да се тепаме,ако е за тепање ќе им залепи Јоноски на сите по една воспитна и тоа ќе биде. :icon_lol:

Работата е што нашите не се психички стабилни,нас една педерска судиска одлука може да не фрли во апатија и цела утакмица на крај да ја посереме иако сме играле добро.

Треба нашите полека смирено,да си играат,најсмирено до сега и во напад и во одбрана,да не бидат брзоплети и панични,со Данска на пример ако изгубија играа страшно добро,и лесно пред се,цепелини си местеа. :D Ние да имавме тренер што ќе ги среди психички нашите ќе бевме топ 3 и сега и во Ниш.

Јас не велам боксови да удараат:) Но фаулите нека се исти ко на противникот., реципроцитет :)

Да ви кажам јас нешто едноставно. Продајте си ги куќите, викендичките, нивите, девојките, дечковците, кој што има и ставете се на Германија. Секој коефициент над 1.30 на Германија претставува вредност. Имаме шанса да ги добиеме Германците колку капка вода во пеколот.

Да ви кажам јас нешто едноставно. Продајте си ги куќите, викендичките, нивите, девојките, дечковците, кој што има и ставете се на Германија. Секој коефициент над 1.30 на Германија претставува вредност. Имаме шанса да ги добиеме Германците колку капка вода во пеколот.

Значи ти сакаш бездомник да си ? :D

Добра работа е шо Борко брани во Германија, горе доле ѓи знае повеќето нивни играчи.

На официјалниот сајт на првенството пишува дека играме од 17:45...

Го сменија и на официјалниот сајт, го вратија 15:45

Не ми се по ќејф темиве ви фалат анализи :)
Чекај до вечер сите ќе станат експерти за германскиот ростер и игра :D
Колку што јас со мое лаичко познавање на ракометов можев да забележам во досегашните дуели на Германија а ги гледав тие против Тунис и Франција, имаат доста несигурни периоди и падови во играта. Особено против Тунис имаа такви серии на грешка во грешка, против Франција сепак во граница на дозволеното.
Она што го играат фантастично е нападот со играч помалку, имаат извонредно варијабилни акции за движење без топка, блок за бековите од пивотот или крилата, двоен пас, ракометен pick&roll :icon_lol:. Навистина ме импресионираа, полесно напаѓаа со 5 одошто со 6 играчи особено со една француска одбрана.
Она пак што ние го правиме добро, тоа е наметнување на нашата игра. Колку и да делува убиствено досадно за неутралните гледачи па и за нас, јасно е дека тоа ни е единствениот пат кон триумф. Не смееме да влеземе во брз ракомет, фантастична контра имаат, заедно со Данска и Хрватска веројатно најдобра на шампионатот.
Клајн може да му држи лекции по ракомет на Манасков, како за одбрана така и за напад и контра. Исто така и Хајнветер одлично ја дистрибуира топката при контрите, нешто што им фали на нашите голмани. Одлично ги брани и ударите од крила, проблем му се бомбардирањата од бек, дури и преку 9 метри. Кире е на потег, доколку го затворат очекувам уште една "вардарска" партија на Филип и конечно разиграни Мојсо и Миркуловски. YNWA :D

Мислам дека треба малце појако да тргнеме во одбрана дај нека гледаат снимки што прават како прават за да прават фаули на раб на 2 минути...мислам дека до сега сите натпревари кои ги игравме бевме помеки во одбрана одколку противникот...ред е и така одиме на се или ништо нокаут фаза е да ги растресеме германицте да го осетат паркетот со фаца и гз...

Nejse to, tuku kazete care kako da ja sledam utakmicava ovde vo Nedojdija-Malkoec ni boom tv faka ni butur i kozive pod racna pasat. Na radio da ne imat prenos?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom