Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Шарапова (y)
колку само има напреднато исто сервисот колку и е вежбан..кога ќе ми текне минатите сезони со двојни сервис грешки ја тепаа.

Не се залетувајте со Шарапова, ќе налета на Серена и ќе биде збришана :D

Значи кога и да игра Бартоли навивам против неа. Поантипатична тенисерка немам видено.
Од ова жениве, ништо не видов од машкиот тенис. Толку од Јанович м? Големата надеж. :D

Слаб е Јанович. Ако не го погоди сервисот поенот му е автоматски изгубен. Најмногу ме нервират такви тенисери. :)

Не се залетувајте со Шарапова, ќе налета на Серена и ќе биде збришана :D
Па и не би рекол баш. Марија е во страшна форма, а згора на тоа Серена и не е 100% фит, го свитка скочниот зглоб така да за мене Марија е фаворит број еден, преубедлива е до сега. Но, никако не смее да се отпише Серена, и со една нога подобра е од 90% од тенисерките така да ќе биде интересно во женскиот дел од турнирот, тука е и Азаренка секако, не смееме и неа да ја заборавиме, она вкрстува со Серена во 1/2 финалето, мислам дека тоа ќе биде епски меч. А од другата страна на ждребот се освен финале за Шарапова ќе биде огромно изненадување.
Инаку Јанович вчера покажа дека е тотално незрел за големи резултати, барем не сеуште, рано е за него, премногу го исфорсиравме после она во Париз, каде 90% од тенисерите со мислите беа во Лондон и играа под своите можности. Дечково има се, но треба малку да поработи на психата, нестрплив е до максимум, избрзува со некои потези, а и многу греши. Има време за него, тек допрва ќе се надградува само некако премногу фама се дигна за него после само еден турнир.
Вечер Сепи му зима еден сет на Чилич па мајка Јана нека е, премногу го потцениле во кладилница, 1.40 му даваат на еден од најумрените тенисери, Марин Чилич, кој може да намачи тенисери како Федерер и потоа да загуби од некој што е надвор од 100. Федерер-Томич играат сабајле во 09:00, практично ја отвараат вечерната програма на Род Лејвер, доста интересен меч ќе биде ова иако очекувам победа на Федекс.

Инаку Штепанек-Новак, каков меч беше ова мајко моја. Две тачки на терен, ако ништо друго се утепав од смеење.:pos:

Ептен ми е симпатичен овој Штепанек, добивал, губел секогаш е позитивен.:)

^^Eх и лани беше во сјајна форма Шарапова, па дали 3 гема успеа да и земи на Серена. И со една рака и со една нога да игра Серена ќе ги згази сите и ќе се прошета до титула :D

Муабетот за Вердаско, заборавив да го напоменам, дека не оди далеку, се глеаше уште во првиот меч. Xfire

Ептен ми е симпатичен овој Штепанек, добивал, губел секогаш е позитивен.:)
Добро, не баш секогаш. :D
Tipsarevic-and-Radek-Stepanek-star-a-conflictive-epilogue-in-Davis-Cup-498x226.jpg

Добро, не баш секогаш. :D
Tipsarevic-and-Radek-Stepanek-star-a-conflictive-epilogue-in-Davis-Cup-498x226.jpg

Закон :pos:
Јас ич не го сакам Типсаревиќ, а и не сум го гледала натпреваров, па не можам да судам за испадов на Штепанек. Мада Типсаревиќ како што знае да биде гад невиден, а да се прави права срцка, не би ме чудело да направил нешто за да го испровоцира Штепанек.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom