‘Воа е некоја Твоја мудрост, црковно именувана како „..мудрување телесно...„.
Бог го створи човекот по Негов „...образ и подобие...„ а не како морон, кој ќе си го помине животот еднодимензионално, живеејќи исклучиво на телесно-сетилно ниво‘.
Мене не ме интересира црквата што ќе каже... тој поим е толку замрсен и чуден што... нема потреба да се спомнува. Не го ценам нејзиното мислење воопшто бидејќи е чисто верување, а јас не сакам верување многу... мене ме интересира ти што задни замисли моткаш низ умот кој нели, треба да ти открие добро-зло...
Или биди зол или биди добар...
Или врти образ или напаѓај, нема и да и не... или да или не.
Веруваш дека некој бог во кој веруваш дека постои создал се ... тука малку е моронски веќе да се дискутира....бидејќи што е муабетот?
Ти веруваш и зборуваш за нешто во кое веруваш... и веруваш дека тоа треба да помогне за да се спасиш ти од некакви си гревови?
Некој исус кој веруваш дека е син на бог во кој веруваш дека постои, и веруваш на некои дедовци, дека ќе те спаси од себе самиот?
НЕ!
Еднодимензионално размислуваат религиозните и верници кои имаат песок наместо цврста карпа како надеж во нивните животи...
Не префрлај ја топката кај другите...
Не играме така... Твоја вера, твој проблем... ние сме тука да ја критикуваме и верата и боговите и Исус како бог спасител и Мухамед како последен пратеник... Луѓе
Ако вашата вера дека Исус спасил некој (светот на пример) и да беше сето тоа точно: немаше да се појави исламот!Ова така малку... да дадете верски „докази“ како се е предвидено и како сепак ќе страдаме и да веруваме...
Некој ќе скокне да ми каже: ове е под-форум религија... да, точно и тука сме да критикуваме
Значи вие може да тролате дека и кога сакате, по слободна воља, а ако се дирне вашата секта, почнувате да вреѓате и да плачите кај киселиот.
Значи момак, ДИШИ, не се тепај со мене