ANIME (Генерална дискусија)

2

~2A

Гостин
Штом завршам со Berserk (не читам манга,затоа што е ненормално долга, а јас кутриот не можам да ја дозавршам Claymore така да..)

Следни на листава ми се:
1)Vampire Hunter D
2)Deadman wonderland
3)Gungrave (ова сосема случајно ја најдов на листава во TopAnime..)

O

ob1

Гостин
Штом завршам со Berserk (не читам манга,затоа што е ненормално долга, а јас кутриот не можам да ја дозавршам Claymore така да..)

Следни на листава ми се:
1)Vampire Hunter D
2)Deadman wonderland
3)Gungrave (ова сосема случајно ја најдов на листава во TopAnime..)
Незнаев дека има вакво аниме, ја мангата ја имав читано и мислам дека уште не е завршена. Изгледај го анимето, па кажи дали вреди да се гледа и дали е завршено.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ја гледав првата епизода од Virus Buster Serge. Некако сум индиферентен за серијата, епзиодава од тоа што гледав не е како што ја замислував серијата. Вреди ли да трошам време да го гледам целиот серијал, или да ја баталам скроз? Ме чекаат Ergo Proxy и Blue Gender и така и така.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Ја гледав првата епизода од Virus Buster Serge. Некако сум индиферентен за серијата, епзиодава од тоа што гледав не е како што ја замислував серијата. Вреди ли да трошам време да го гледам целиот серијал, или да ја баталам скроз? Ме чекаат Ergo Proxy и Blue Gender и така и така.
Virus Buster Serge
Серијава има скор помал од 6 на МАЛ, на оваа не би и го погледнал профилот повеќе од 3 секунди, не па епизодите да ги гледам. Слободно батали.

Ergo Proxy е доста фалена, ако си по тој жанр, мене ми е на листата за гледање, ама уште не е дошла на ред ^ ^.

Blue Gender, оваа има скор од 7.16, ако ништо повеќе, треба да е ОК, зависи од колку ќе ти се свиѓа приказната.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Virus Buster Serge
Серијава има скор помал од 6 на МАЛ, на оваа не би и го погледнал профилот повеќе од 3 секунди, не па епизодите да ги гледам. Слободно батали.

Ergo Proxy е доста фалена, ако си по тој жанр, мене ми е на листата за гледање, ама уште не е дошла на ред ^ ^.

Blue Gender, оваа има скор од 7.16, ако ништо повеќе, треба да е ОК, зависи од колку ќе ти се свиѓа приказната.
Фала за искреноста. Virus Buster Serge ми беше ставена како некоја класик аниме серија која морало да се ѕирне (демек), па реков да видам за што се работи, ама некако млитава ми е ушт еод прва епизода. Дефинитивно ќе ја баталам.

Ergo Proxy ја започнав преку препорака на еден другар, со кој имаме сличен вкус за аниме серии, и се за сега ептен ми се допаѓа и сметам дека е одлична (баш заради тоа прашав дали да ја гледам VBS или да се вратам на оваа серија која веќе почнувам навистина да ја ценам во целост како е изработена, и многу ми се допаѓа целиот тој мрачен тон кој го има.

Blue Gender ја почнав заради тоа што беше на една листа на која налетав, за sci-fi аниме серии кои содржат елемент 'вонземјани'. Ја изгледав од истата листа како препорачана и меѓу првите места Argento Soma серијалот, и бев презадоволен, па реков да ја почнам и оваа, веројатно во исте мера некој впечаток ќе добијам. Малку ми е спора на почетоков, ама па само две епизоди имам гледано, така да ќе и дадам шанса за понатаму.

Гледам секакви анимеа, но sci-fi анимеата повеќе ги сакам, за мене имаат некој посебен шмек. Фала уште еднаш за мислењето :).

2

~2A

Гостин
Абе луѓе оваа Code Geass начекувам доста позитивни критики?
Шо аниме е, колку епизоди/сезони се?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Две сезони по околу 25 епизоди. Гледај нема да зажалиш, многу јака серија е.

Член од
31 јули 2012
Мислења
59
Поени од реакции
18
Code Geass e мојата најомилена серија, според мене нема поубавa :D Гледај ја, стварно е прејака..

Kajgana Shop

На врв Bottom