Ајмо работа за писмени и неписмени!

• Креатор на темата Креатор на темата acetetovo
  • Време на започнување Време на започнување
Работниве места осмо одделение дете може да ги работи без да осети замор. Ова работи сакате во наводници читајте го сакате не
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 22:42 ---
Мене ова ми е фаворит 9. Советник за стратегија, планирање и следење (5)извршител(и);

Кога го прочитав одма ваква слика ми се уврте во глава :pos:

swat3.jpg
Petiot kade e ? :pos:

Затоа јас гледам сите во администрација што се вработија, се болни, гладни и боси. Ете сиромаштијата се вработувала.
За иста ли држава зборуваме?
Ја менуваш темата онака како што тебе ти одговара, што е крајно некоректно. И не зборуваме воопшто за некоја држава или пак за какви луѓе се вработени во администрација.

Ја менуваш темата онака како што тебе ти одговара, што е крајно некоректно. И не зборуваме воопшто за некоја држава или пак за какви луѓе се вработени во администрација.

А за што збориме?
Ти ги повлече сиромашните во муабетот, без гордост и достоинство демек они лижеле газови да се пикнат во администрација за леб. Не бе саше, за да се пикнеш во администрација ти требаат пред се силни фамилијарни врски, потоа пријателски и на крај да му ги лижеш чевлите на некој во штаб за чистач. Кога ќе размислиш сиромашните обратно од ова функционираат, тие пак си се сиромашни без врски, вујко владика и пријатели.
Сиромаштијата е во реален сектор, не во државна фотеља од 30 000 денари.

Ќе стане густо после некоја година,
ќе се исполни еве тоа вработување,тој број,тој процент,
по рамковниот договор, амаааааааааааааааааааааааа,
и потоа некое време нивните роднини-пријатели-деца ќе
сакат да работата во државна администрација,веќе чуле
за тоа вработување-седи дома земај плата па и они ќе го барааат тоа.А секоја година,ги има се повеќе,секоја година нова генерација на печени помлади соработници за во нашата државна администрација,која и да се сака не ќе може да позитивно одговори на сите и не ќе може да го издржи тоа,а тие ќе си бараат се повеќе 30%-40% и т.н.
Па онда оп ајмо у планине.......а потоа нов рамнковен.....
е на овие децата(вработени во Д.А.)
Бејазе Ебипи
Линдита Дема
Селвије Зенели
Ход Мифтари
Арбурим Ајдини
нема да сакаат да полнат еклери и индијанки во слаткара,
по некое време и нивните веќе искусни родители со повеќегодишно искуство во државна администрација нема да го дозволат тоа,ќе сакаат да ги седнат до нив во офис.
Мисли на ова некој.

А за што збориме?
Ти ги повлече сиромашните во муабетот, без гордост и достоинство демек они лижеле газови да се пикнат во администрација за леб. Не бе саше, за да се пикнеш во администрација ти требаат пред се силни фамилијарни врски, потоа пријателски и на крај да му ги лижеш чевлите на некој во штаб за чистач. Кога ќе размислиш сиромашните обратно од ова функционираат, тие пак си се сиромашни без врски, вујко владика и пријатели.
Сиромаштијата е во реален сектор, не во државна фотеља од 30 000 денари.
Зборуваме воопшто за тешка сиромаштија, а не за вработени во администрација или било каде вработени! Оној кој е крајно сиромашен не бира работно место, не прави разлика дали ќе биде административец, државен службеник или нешто друго, важно му е единствено од некаде да заработува и да го вади лебот, а за жал во оваа држава ни најобична работа не може да добие достоинствено и гордо. Не барај од гладен и болен човек да биде горд. Друго прашање е како во нашата држава функционираат работите.
А и цифрите ти се погрешни, 90% од извршителите земаат во просек по 10-12 илјади месечно и не седат на никаква фотеља.

П.С. Инаку јас сум Саше, а не саше.

Ама најдобро место за почеток
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 21:46 ---

Се е тоа убаво, ама објасни им го ова на деца од 2-3 години кои ти плачат за корка леб, а чоколадо можат само да сонуваат, објасни му на болниот во агонија дека мора да се плати за да се лечи или да умре, или на смрзнатиот зошто не можеш едноставно да пресечеш дрва за да го згрееш. Човек кога има деца и фамилија за жал заборава, неволно ами свесно, ама сепак заборава и на гордост и на чест и на достоинство.
Сериозно ти мислиш дека таков тип на луѓе, утепана сиромаштија без врски, пари и контакти може да си обезбеди место во државна администрација , да клати врата и плата да зима ? Тие што имаа пари и контакти си купија места во државна администрација, сиромаштијата пак си остана ебана. Па и да се утепа од урлање по митинзи, лепење плакати, голтање по штабови, клањање на партиските шефови ако ја нема магичната формула од 4 - 5 000 евра + книшка + врски ништо не прави. Ќе му останат децата да му плачат за корка сува леб. Такви луѓе во јавна адмн. како што ги опиша ти нема. затоа што неможат да влезат.

Така си е,сите знаат дека конкурсите се завршени и луѓето се примени уште пред да ги објават,само знаеш надеЖда последна умира :)

Затоа одамна расчистив со моите амбиции кон државниот сектор.
А сонот ми е таму. Ама со извинение, шупаков помил ми е.

Јас аплицирав,утредента ми кажаа дека сите се примени...нема ни до интервју да дочекам.Додуша мое беше да аплицирам,не очекував ништо посебно неам никаква книшка ни врски.

едит,јас аплицирав на друг оглас за работа во УЈП исто сега во Јануари
Ти можеш вака цел живот да си аплицираш и никогаш да не те вработат.

Зборуваме воопшто за тешка сиромаштија, а не за вработени во администрација или било каде вработени! Оној кој е крајно сиромашен не бира работно место, не прави разлика дали ќе биде административец, државен службеник или нешто друго, важно му е единствено од некаде да заработува и да го вади лебот, а за жал во оваа држава ни најобична работа не може да добие достоинствено и гордо. Не барај од гладен и болен човек да биде горд. Друго прашање е како во нашата држава функционираат работите.
А и цифрите ти се погрешни, 90% од извршителите земаат во просек по 10-12 илјади месечно и не седат на никаква фотеља.

П.С. Инаку јас сум Саше, а не саше.

На темава зборуваме првенствено за вработување и огласи на државна администрација. Тука ја измешавте сиромаштијата. А не дека темава е за сиромаштија.
п.с. Патем не си Саше, туку Сасе.

Полошо од сето ова е пасивноста на тие пописмените.
Да имаш завршено „три факултети“ и да седиш дома со мисла „ќе ги напикаат сега со книшки, џабе три факултети“, тоа ОК е?

Ќе аплицирам за работно место. Ќе ме одбијат, нели.

Ама ќе одам до крај, ако треба, до највисоката инстанца ќе се жалам и на интернационално ниво. Јас, друг, трет, петнајсти. Ако имаш основа, well...

Со мојве квалификациии, едвај чекам да ме одбијат негде, па да се разбериме. Пример...

ПОПРВО БИ УМРЕЛ КАКО ЛАВ НЕГО ДА ЖИВЕАМ КАКО ОВЦА

Ке се превртам ако треба за да излезам во странство. Ако неможам долго да останам во странство ке идам на брод 10 години па ко ке се вратам пун кеш и жена и кола и куќа ке си напраам да сум на тоа место.

А не ова што го кажуваш МИ Е СРАМ ШТО СУМ ИСТ НАРОД СО ТЕБЕ бе бескичмењак еден. Како тоа децата ке ти бараат патики бе ? Па не праи деца ако нејкеш да им кажеш дека немаш за патики или па научи ги да не бараат патики него да ти помогнат тебе.
Како тоа за да се снајдеш на децата за патики ке трчаш за дпмне или сдсм. Свесен ли си што ке направиш. Утре тоа ке го прават и твоите деца гледајки те тебе како си бил мизерен како црв.

Поради ваквите како тебе не викаат МАКЕДОНЧЕ а не МАКЕДОНЕЦ. Поради ваквите како тебе го јадам курот и јас и моите идни генерации ке го јадат.

Очигледно постоеле луѓе интелектуално неспособни и за бизарниве работни позиции.
Извади на момент сребренкото лажиче од устиче и логирај се одпотоа. До овде се моите манири, се друго би било во еби се во газ со лопата амебо една недоквакана контекст.

Љео, мило ми е што ти освен минималните давачки си способна за давачки за фирма или воопшто што си успеела иста да отвориш. Не го негирам твојот труд и јасна ми е фрустрацијата колку икс пати помножено е таква да одржаваш без книшка и врски. Ама немој мољим те слепо да идеш против партијама кога и сама не веруваш понекогаш во тоа што го пишуваш. ФАКТ е дека луѓето едвај сврзуваат недела со недела, и верувај не си онака најмногу пуна гордисти у Македонија, има значително повеќе такви понесени од слични нагони и поноси ама сепак маваа знамиња вцентар и допатуваа од другата страна на државата. За леб, Љео. Незнам како свесно моеше да напишеш не мешајте сиромаштија со вработувања. Out of reality баш приземјено објасни, вие понекогаш сте полоши од сите партиски војничиња. Оти ќе кажеш, свесно овие еј..

Вот каде е вработена сиромаштијата?

Jaс сакав да потенцирам само дека не е толку ниско паѓање како човечко битие, оти гледаш си пишаат горе ќе иделе на брод, ќе праеле она друго трето. Сакав да потенцирам дека има луѓе што се вратиле од брод, што се вратиле од физичка работа, или билокаква од печалбарство, не успееле ниту со бугарски пасоши, да не речам сакале бубрег да продадат ама не им го примале.. вакви работи пишуваат луѓе со опции. Некому книшка пример му е последна опција да се подмири со ебен евн..

Јас немам книшка и немам потреба од иста, засега. Знам дека е лесно или во ситуацијава би ми било лесно, така да никој не е дискриминиран, одбери од две страни, така? И мене ми е пуно рамно и ја можам да серам од висок коњ тој е таков тој е онаков. Ама мене од вакви луѓе ми се гади. Би умрел како лав неголи да живеам како овца.. хахаха

Се смеам по дома, ама горчливо ми иде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom