Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Споредбата на РМ со Ливерпул не е према финансиска моќ,туку според волја да се најде правото решение за клубот(кажано со зборови на Ајре):)

Нигде не реков дека се подобри играчите туку дека не одбиле поради недоволна активност,комуникација,знаење итн што се одразува на клубот како бренд.

Брат зар може некој да биде помизерен од Ален?:)
Мислам дека ти ми ја сваќаш поентата ама премногу веруваш во тимот моментално што дури те нервира кога се кажуваат вакви критики т.е се вади прљавиот веш на виделина:)

И ако не прочита јас на страната кај мене за Форен дадов позитивно мислење бидејќи од тој регион излагале многу добри дефанзивци такада немаше да го ругам пошто ќе беше замена и алтернатива за дефанзивците ништо повеќе.Да беше продаден Агер а земен Форен е тогаш ќе имаше урлање:) али вака не.

Дел по дел ќе ти реплицирам, како што си ги одвоил и ти, полесно е да се разбереме :)

Споредба на РМ со ЛФЦ не може да се прави на ниедно поле во последниве 4-5 години. Ниту финансиско ниту со желби и можности. Плус брат, ти не можеш да кажуваш дали некој има волја или нема. Ти директно вака обвинуваш а немаш доказ. Доколку имаш, те молам презентирај го.

Не можеш да знаеш зошто не одбиле. Мислам, доколку знаеш, повторно ќе те замолам, презентирај ни докази на сите, да се увериме. Лесно е да се каже нешто а за тоа да немаш факти/докази. Можеби не одбиле, не велам не но јас не можам да кажам дали е вака или така, затоа што не знам.

Мислам, односно знам дека многу играчи можат и се помизерни од Ален. За пример земи ги поранешните наши Адам и Спиринг. Многу, значи многу подобро ја контролира играта од двајцата во одбрана, за напаѓачка гледна точка и иновација е Меси и Зидан заедно за Спиринг. Знам дека Адам имаше повеќе асистенции но играше и те како понапред. Плус, кога се повреди Лукас се изгуби и Адам. Ален играше без Лукас. Мада, доказ и се сложувам со тебе дека двајцата во тимот се гушат и нигде ги нема но, тоа е веќе друга тема. Ти кажав дека не ме нервираат издржани критики со факти и докази :) Можам да дискутирам до сабајле, не ми е проблем се додека има докази и факти, исто како што доказ е тоа дека Роџерс е слаб со поени во споредба со Хоџсон и Кени, точно. Но не можеш да очекуваш бркање на Роџерс, како што беше Хоџсоон избркан зошто тогаш бувкално сите сакаа овој вториов да го напушти тимот, за разлика од тогаш, ситуацијата е сосема друга. Нови газди, млад и перспективен менаџер. Серете го колку сакате, така си е :)

За Форен се согласувам во целост но, доколку дојдеше, можеби лоши зборови од тебе немаше да излезат (стрикно за тој трансфер) ама свесен си и сам какви коментари ќе прштеа по социјалниве мрежи. Како еден ебам КПР купува играчи и има пари да ги плати а ние со треторазредни штопери се задоволуваме.

Знаеш што е проблемот кај Скаузериве? Ако се купи недоволно познат играч и игра за малку пари....се прави муабет, зошто не се купил квалитетен на кој би му се понудиле милиони на годишно ниво? Доколку пак се купи некој таков играч.....зошто да стануваме како Арапите, треба кај нас да играат играчи што го сакаат клубот и играат со срце и душа за ЛФЦ.

Не иде :)

Дел по дел ќе ти реплицирам, како што си ги одвоил и ти, полесно е да се разбереме :)

Не можеш да знаеш зошто не одбиле. Мислам, доколку знаеш, повторно ќе те замолам, презентирај ни докази на сите, да се увериме. Лесно е да се каже нешто а за тоа да немаш факти/докази. Можеби не одбиле, не велам не но јас не можам да кажам дали е вака или така, затоа што не знам.

"I enjoyed playing under Brendan and I am grateful for everything he has done for me, but after careful consideration I liked Spurs best,"
"The team has world-class players in their ranks and they play good football, which I like.
"I was impressed with the club's plans for next season and the coming years.

Целиов текст е плескање у фаца дека не сме доволно добри,пази бил импесиониран од плановите на Тотенхем ..значи нашите ги потценуе..А пази првиот коментар, у стил Роџерс е добар али Тотенхем е Тотенхемo_O

http://www.ibtimes.co.uk/articles/3...enham-hotspur-liverpool-rejection-brendan.htm

‘Southampton is a newly promoted team in the English top flight, but they have the means to stand tall in a few years.
‘And with me they are going to build. It’s all very stimulating. Even if it is a little strange.’

It is an offer that you cannot refuse. They will give me so much money [rumoured to be £1.57m net per year and more than £780,000 signing-on fee].’

Не сме можеле да му дадеме повеќе од 1.57м годишна плата?? Не зезај:) Значи 1.60м да сме дале ќе дошол:)

Првото е за Сигурдсон а второво е Гастон.

Околу другото напишано се сложувам.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 22:37 ---

Споредба на РМ со ЛФЦ не може да се прави на ниедно поле во последниве 4-5 години. Ниту финансиско ниту со желби и можности. Плус брат, ти не можеш да кажуваш дали некој има волја или нема. Ти директно вака обвинуваш а немаш доказ. Доколку имаш, те молам презентирај го.

http://www.goal.com/en/news/1717/ed...per-tottenham-outbid-liverpool-by-45m-to-sign

Еве ти околу волјата на тимот.. за 1.5м на 31-ви го губиме..шо поише

"I enjoyed playing under Brendan and I am grateful for everything he has done for me, but after careful consideration I liked Spurs best,"
"The team has world-class players in their ranks and they play good football, which I like.
"I was impressed with the club's plans for next season and the coming years.

Целиов текст е плескање у фаца дека не сме доволно добри,пази бил импесиониран од плановите на Тотенхем ..значи нашите ги потценуе..А пази првиот коментар, у стил Роџерс е добар али Тотенхем е Тотенхемo_O

http://www.ibtimes.co.uk/articles/3...enham-hotspur-liverpool-rejection-brendan.htm

‘Southampton is a newly promoted team in the English top flight, but they have the means to stand tall in a few years.
‘And with me they are going to build. It’s all very stimulating. Even if it is a little strange.’

It is an offer that you cannot refuse. They will give me so much money [rumoured to be £1.57m net per year and more than £780,000 signing-on fee].’

Не сме можеле да му дадеме повеќе од 1.57м годишна плата?? Не зезај:) Значи 1.60м да сме дале ќе дошол:)

Првото е за Сигурдсон а второво е Гастон.

Околу другото напишано се сложувам.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 22:37 ---

http://www.goal.com/en/news/1717/ed...per-tottenham-outbid-liverpool-by-45m-to-sign

Еве ти околу волјата на тимот.. за 1.5м на 31-ви го губиме..шо поише

Не ми ја сфаќаш поентата кога ќе побарам доказ. Ова е само исказ од играчот. Многу јасно дека Стариџ одкако потиша за нас ќе каже дека ние сме најголем глуб во Англија. Доколку останеше во Челзи изјавата ќе му беше сосема спротивна, нели?

Кога станува збор за изјавите на Сигурдсон и Гастон. Сигурдсон не дојде кај нас, како јас што знам поради платата и само поради платата. Плус, ако е вистина ова што тој го кажува, тогаш немој да очекуваш од Роџерс топ клас плеерс, зошто еден ебан Гулфи не одбива. Што станува тогаш, пример, за Снајдер.

Гастон, не можам да кажам дека сум убеден ама брат, зарем ти искрено мислиш дека при исти услови некој би го одбрал Сандерленд пред Ливерпул? :)

За Демпси си во право, многу глупаво изиграно од страна на Роџерс и останатиот дел од управата.

Не ми ја сфаќаш поентата кога ќе побарам доказ. Ова е само исказ од играчот. Многу јасно дека Стариџ одкако потиша за нас ќе каже дека ние сме најголем глуб во Англија. Доколку останеше во Челзи изјавата ќе му беше сосема спротивна, нели?

Кога станува збор за изјавите на Сигурдсон и Гастон. Сигурдсон не дојде кај нас, како јас што знам поради платата и само поради платата. Плус, ако е вистина ова што тој го кажува, тогаш немој да очекуваш од Роџерс топ клас плеерс, зошто еден ебан Гулфи не одбива. Што станува тогаш, пример, за Снајдер.

Гастон, не можам да кажам дека сум убеден ама брат, зарем ти искрено мислиш дека при исти услови некој би го одбрал Сандерленд пред Ливерпул? :)

За Демпси си во право, многу глупаво изиграно од страна на Роџерс и останатиот дел од управата.

Изјавите секогаш се општи ,обично кажуваат колку се среќни што се тука и ги фалат фановите но кај Гуфи е малце различна изјавата пошто го спомиња и Роџерс а и политиките на клубовите ,вика дека одкако размислил решил, што значи дека реално гледал во два листа ,2 понуди. Што значи ако сме го сакале ,не сме направиле све за да го земеме,бидејќи не одбил. Повеќе неговиот исказ ми личи како критика кон нас него како фалење на Тотенхем..бар јас така мислам.

Гастон ни мене не ми е јасен ,можда сме го потцениле човекот околу платата па нормално избрал да земе поголема,чим се работи за толку мала плата кој знае ние колку малку сме му давале.. дури и од љубов ќе играл:)

За Демпси све е јасно.

1. Очекуваш реконструкција на лето? Т.е. задоволен си со состојбата која ветува „некогаш и негде“ дека ќе се реконструира, а тимот е Ливерпул? И тоа е ОК?
Како тоа?

2. Роџерс го вади максимумот?

Се прашувам кој е минимумот на овој тим, или просекот.
Тим составен од играчи ко Агер, Шкртел, Џонсон, Суарез, Џерард...
Кога ќе ги комбинираш со Стерлинг, Виздом и Шелви кои играат стандардно, а првиот е 3 месеци помал од мене тогаш ќе дознаеш. Кој е крив што просекот на тимот ни е 22 години, Роџерс да не е? И да, максимум од тим со просек 22 години е 6то место, за среќа Борини, Ален, Стариџ и Хендо имаат колку-толку првотимско искуство во други клубови, да беа тазе излезени од академија и они со сите млади што ни играат ќе бевме среќни на Крејвен Котиџ 0-0 ако игравме. Све дур не се купат 4-5 играчи над 25 години, 6то место ќе биде оптимално за нас, а Роџерс барем уште не држи у близина на 3 бода од 6то и 9 бода од 4то, некој може ни толку да не направеше. Ако Рафа успеа 7мо да заврши со искусен и воигран состав, Хоџсон да замине додека сме на 13то, а Кени да заврши на 8мо со огромни пари фрлени на просечни играчи, тогаш ова Роџерс што го прави со дечиња, најлимитиран буџет досега и непотребни остатоци од флопови на претходни менаџери и управувања моментално е топ за нас. Али тоа не е доволно, ние сме Ливерпул и треба повисоко да целиме, само со управа која не може да си дозволи Демпси и Стариџ да ги купи, тие високи цели тешко да ги дочекаме.

428173_409540102456492_128611488_n.jpg

Ова не е можно , како може сосема да ја сменат изјавата :@

Здраво на сите се надевам на добар престој тука и на преродба на НАЈДОБРИОТ клуб во светот затоа што ова што се случува последниве три години МОРА да запри.
Еден пораз од Манчестер на гости и нема да биди толку страшно ако се остваруваат максимални бодови со екипи од долниот дел на табелата затоа што тие натпревари можат да не однесат во топ4, а со оваа тактика секако дека е возможно. Да се победи Норвич, и Арсенал би било одлично, после до крајот со Челзи, Евертон и Тотенхем играме дома и тие се клучните натпревари. Има уште 16 до крајот а границата за 4-то место е 70 бодови. Моментално имаме 31 значи потребни се најмалку 13 победи. Останува да видиме колку се спремни во новава година затоа што со Стариџ и Борини вратен од повреда имаме +2 опции во напад

Ми стига нотификација: На НЕКОЈ му/и се допаѓа вашето мислење. На кој бе? :cautious:

Добредојде, нека Господ (Фаулер), Кралот (Кени) и Бренди (Мојата мачка, не Роџерс) бидат со тебе, YNWA :)

Брат новинаров ќе го слушаме или директоров на Галатасарај?
Директоров ти кажува договорот ни е 6.3м и под 5.5м плата(точка)

Овие англичаниве можат прикаски да си прават до утре сабајле. Како да го сватам сериозно новинаров кога кажува ''Не гледам каде Снајдер би играл '' ја би му порачал отказ да даде пошто ако не гледа вакви работи и ако не знае дека на клубот му фали креативност тогаш може комотно да батали фудбал и да почне да прати пливање или шах..

Брат новинаров ќе го слушаме или директоров на Галатасарај?
Директоров ти кажува договорот ни е 6.3м и под 5.5м плата(точка)

Овие англичаниве можат прикаски да си прават до утре сабајле. Како да го сватам сериозно новинаров кога кажува ''Не гледам каде Снајдер би играл '' ја би му порачал отказ да даде пошто ако не гледа вакви работи и ако не знае дека на клубот му фали креативност тогаш може комотно да батали фудбал и да почне да прати пливање или шах..

"This club is not anyone's plaything. Those who play here do not see Galatasaray as an alternative, but as a first choice. Otherwise, one must step aside."
Read more at http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/1302432/galatasary-want-quick-sneijder-answer?cc=5739#G0phvAfvoy0HH0x4.99

Значи.... одложувањето на одговорот може да се свати само како АЛТЕРНАТИВА.
Првиот избор би бил клуб кој би платил СУМА за да игра.
Во таа сума тој би требало да трпи категорија “играч за на клупа“ затоа што реално само тоа би можел да биде оваа цела сезонаа може и почетокот на наредната имајќи го во предвид фактот дека нема играно можда цела година.
Во Галата за таа сума би добил првотимски статус уште на Аеродромот, со тоа што првиот поголем клуб кој би тропнал на врата и би ги понудил тие пари кој одприлика сега ги бара, би заминал пак.

"This club is not anyone's plaything. Those who play here do not see Galatasaray as an alternative, but as a first choice. Otherwise, one must step aside."
Read more at http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/1302432/galatasary-want-quick-sneijder-answer?cc=5739#G0phvAfvoy0HH0x4.99

Значи.... одложувањето на одговорот може да се свати само како АЛТЕРНАТИВА.
Првиот избор би бил клуб кој би платил СУМА за да игра.
Во таа сума тој би требало да трпи категорија “играч за на клупа“ затоа што реално само тоа би можел да биде оваа цела сезонаа може и почетокот на наредната имајќи го во предвид фактот дека нема играно можда цела година.
Во Галата за таа сума би добил првотимски статус уште на Аеродромот, со тоа што првиот поголем клуб кој би тропнал на врата и би ги понудил тие пари кој одприлика сега ги бара, би заминал пак.

Брат ти го гледаш тоа од страна дека е лаком по пари, јас го гледам тоа дека сака да игра во поголем клуб од Галатасарај пошто и реално треба да игра ,има 28 години е европски шампион од пред 2 години, 1-2 пати шампион на Италија..такада нема причина да иде во Галатасарај..Калкулира и чека на нас или клуб како нас, да дадат слична можда малце поголема сума за него и да игра на висок ранк т.е во Англија.

Добри години,евтин,10-ка што Роџо бара,плејмејкер-креативец. зашто да не?

Повреден бил неколку месеци.. Па што? Даунинг не е повреден 2 години па игра како да е повреден..Исто и Шелви и Ален итн..сите делуват како вчера да се вратиле од повреда..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom