Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Фала на брз одговор друже.
Значи можно е да е ланчето.. ми се чини скапо:)
Иначе, дали имаш информација дали воопшто треба да се мења ланчето, дали ти кажале на твојата кога треба да се смени? Дали воопшто има рок на траење/мењање?
Се информирав за моторите.. баш така е како ти што кажуваш, мала потрошувачка,нема многу работи за да се зезнат..
Кое уље го користиш?

Цената е сеуште недефинирана.. мислам дека ке можам за 2300/2400 да ја зеам, регистрирана.
Јас имам корса б и менував сед од затегачи и ланецот 5000 ден ме коштаа деловите + работна рака инаку мојата има 180000 км.Барајки по нетов дојдов до информација дека сетот се менува на 100000км, кај мене почна да се слуша звук од време на време како нешто да чука во моторот од време на време потоа се смени бучавата стана погласен и за кратко време колата изгуби снага од 40 повеке не одеше ја проверија комплет цела електроника и кога го отворија моторот видоа дека ланецот прерипнал 2 заба на едната брегаста за срека без оштетување поминав го заменив сетот од затегачи и ланецот и одма друга кола ногу потих мотор и поубаво оди.Други проблеми не сум имал,редовен сервис правам на 10000 км комплет филтри и масло ме фака некаде од 1500 до 2000 ден во зависнот од маслото во какво пакување е инаку користам swag 10w 40 порано користев ГМ но сервисерот ми рече дека имало ногу фалсвикат на нашиот пазар, Потрошувачката комбинирано со товар од 5 луге е околу 5,5 6 литра на 100км.Задоволен сум од колата и не е толку трома како што некој велат до 100 ка се држи солидно е сега над 100 побавно забрзува но од тоа мало количе и со мал мотор не треба да се очекува чуда од брзини а и да да напоменам дека моторот си бара вртежи тие мотори најмногу страдат ако се возат во повисок степен со ниски вртежи.

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=409794
Евети ко за тебе а и сигурно го знајш чоеко шо ја продава :D
Ahahahahahahaha

Potroshuvacka 5.5 otvoreno 8 gradska

ова знајш кога? Ко ќе си го видам тилот без огледало. Реално 10-12 низ град пие оваа кола, со оглед дека нема да менуваш брзина под 4000 вртежи. Башка имаше иста ваква во ДемирХисар, која заврши неславно, т.е. ја удрија поприлично многу. Многу веројатно е дека станува збор за истата, треба да се провери тоа.

Ahahahahahahaha

ова знајш кога? Ко ќе си го видам тилот без огледало. Реално 10-12 низ град пие оваа кола, со оглед дека нема да менуваш брзина под 4000 вртежи. Башка имаше иста ваква во ДемирХисар, која заврши неславно, т.е. ја удрија поприлично многу. Многу веројатно е дека станува збор за истата, треба да се провери тоа.
Кога? Оти долго време ја има колата.

Ahahahahahahaha

Desnata vrata i kriloto se farbani,i na slikata ubavo se gleda.:tapp:

Прво: лајно боја!
Второ: 2 врати!
Трето: долгата верзија.
Не би рекол дека нечини ... Знаеш и сам дека е купе верзија дизајнирана од Bertone а не обична астра со 2 врати
Ваква има и кабрио истиов модел bertone

Imam rover 200 ne sum go vozel mesec dena i najverojatno prazen e akumilatorot. Ima alarm i centralna. Denes nemozam da ja otvoram vozackata vrata so kljuc, nitu dalecinskoto raboti. So kljuc ne sum ja otvoril neznam kolku godini.
Ako nekoj imal slicen problem ili znae nesto molam neka mi pise?

Imam rover 200 ne sum go vozel mesec dena i najverojatno prazen e akumilatorot. Ima alarm i centralna. Denes nemozam da ja otvoram vozackata vrata so kljuc, nitu dalecinskoto raboti. So kljuc ne sum ja otvoril neznam kolku godini.
Ако си од Скопје иди на клучар Јани во тафталиџе кој и е одличен отварач на коли само пред да почне да ти ја отвара ќе ти бара некаков доказ дека колата е твоја. ;)
Инаку за 30 секунди ќе ти ја отвори, ќе побара да се свртиш за да не видиш.

Ако си од Скопје иди на клучар Јани во тафталиџе кој и е одличен отварач на коли само пред да почне да ти ја отвара ќе ти бара некаков доказ дека колата е твоја. ;)
Инаку за 30 секунди ќе ти ја отвори, ќе побара да се свртиш за да не видиш.

А до таму да ја бутка?

Во македонија некоја екипа што се занимава со тјунинг да прашам за цена за фарбање и спољери дали знае некој или пак цените одрпилика колку би било тоа ?
Напишете овде или во приватна порака
*Само визуелен тјунинг во мотроот ништо чепкање не треба

Клекни под кола, најди ја сајлата за отварање на хаубата и повлечи ја... треба да се отвори хаубата, и со кабли ќе можиш да ја отклучиш. Или пробувај по бравите/багажникот, од некаде мора да влезиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom