Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе :O поарно ко така да не купувам ич ебаго :eek: Дизеливе не се зачувани, плинот ќе ти го јаде моторот, бензин многу ќе троши, на едни им паѓаат моторите после 150 000, другиве од странство не чинат, НЕМОЈ НИКАКО ДА ЗЕМАШ ОД СТРАНСТВО!!! Земи си од тука...од тука па се раскантани по патиштава и тие не чинат! Голф 4 бензин не земај не чинат, Голф 3 плин не чини не земај!, Поло, Пежо 206, Пунто се ко конзерви, мали, тесни.....у пичку матер веќе!!! :mad:

Јас само сакам да земам конечно во животов нешто подобро од 101, да осетам шо значи да влезеш в кола и да не се плашиш дали ќе запали на втор, трет, десетти пат, седиштето да не ми пропаѓа, да не ми трокира кога преминувам лежечи полицаец, да не ми грчи кога менувам во рикверц, да бидам сигурен дека ќе ме искачи на Плетвар, Крушево, да појдам до Скопје, Охрид for god sake.....да можам да качам девојка внатре, а не да ми биди срам со шпедитер од 90-та кој треба да има улога на кола :eek:

Е тоа сакам!:mad:
Ако слушаш ти шо ти зборуваат сите, нема никогаш кола да купиш. По никнејмот претпоставувам од Прилеп си, а денеска во Прилеп сите (без исклучок) се експерти за коли и за механика... сите се’ знаат. Па и од мајсториве ко ќе почнат да ти тураат во мозок, не земај таква кола со таков мотор оти не чинат. Ами нема да чинат ко се носат од Бугарија со 400.000 километри и шест газди сменети (6 различни стилови на возење) и најмалце 3 држави сменето. Тоа е ко ќе земаш кола за 3000 евра, нарочито од повисока класа, нема шанси да не и фали ништо. И после ќе почнат да кажуваат не чинеле тие и тие модели, а од секој различен муабет ќе слушниш и никој не вика дека неговата кола не чини.
Денеска дојдоа половниве коли толку евтини што ќе ја земиш за 2-3000 евра и ќе ја возиш некое време па ќе ја шитниш ко ќе ти здосади и пак нема да бидиш во загуба со илјадници евра. Земи си без мислење то шо ти се вози за тие пари и ич не слушај таканаречениве експерти шо скажуваат. Нормално, земи си мајстор од доверба со тебе, за да ја види во каква состојба е и не очекувај дека ќе возиш којзнае што за 3000 евра.

Напротив, ја имаш потполната слобода да си купиш она што го сакаш, најбитно е да бираш добро сочувано возило, без оглед на марката.
Сега има избор на коли колку ти душа сака, имаш и време и можност да испробаш повеќе модели и да се исценкаш за цената.

Варијантата на Астра 1.6 16v има слична потрошувачка, а 100 коња.
Според мене подобро е таква да бара (а и почести се како модел што се продава).
Под “слобода“ мислев на пари, а инаку јас сакам Астра 1.6 и таква барам, само кај нас почесто носат дизели, а Астра дизел да земиш е самоубиство, барем од искуства на други луѓе :eek:

Некој идиот кој има непријатна навика (дишење), од која со задоволство би го одвикнал ако ми се даде можност, со некаков тврд предмет (најверојатно клуч) поминал преку цела страна на автомобилот и го изгребал.:mad:
Дали ако го однесам на полирање би ја отстраниле таа гребаница и колку чини полирање на автомобил?
Исто така дали е тоа нешто што можам да купам пасти и го направам сам?

Фала ви на одговорите.;) Гледам дека и редовните сервиси не се скапи.
Иначе има клима, и е со 3 врати, комфорт е опремата, електрика на прозори, централно и така..
Добро, во секој случај незнам што би можело и подобро за тие пари..Пошто гледав и Поло има за тие пари одприлика, бензинче. Дизел несакам, така да затоа и прашувам како се тие Корси, па да си направам споредба со Полото.
Мислам дека ке ја земам оваа, па ке видиме што ке испадне.
Какво поло? година, мотор и км поминато?
ако има корсата реални толку км и ти е од познат некој не се замарај ич

полото мислам дека има малце поскапо одржување и поголема потрошувачка (зависи од моторот секако)

Некој идиот кој има непријатна навика (дишење), од која со задоволство би го одвикнал ако ми се даде можност, со некаков тврд предмет (најверојатно клуч) поминал преку цела страна на автомобилот и го изгребал.:mad:
Дали ако го однесам на полирање би ја отстраниле таа гребаница и колку чини полирање на автомобил?
Ako e obicna boja moze i racno,ako e metalik ili od ovie ponovite tipovi na vodna boja mora so mašinka za poliranje i treba profi pasta. Najprvo edna raka filer pasta,posle fina i na kraj treta raka ako ima i takva po boja na kolata.

Едино да го фатиш и да го отепаш.Друго чаре нема.Што кола имаш,и каква боја?Иначе полирањето од 1000 денари не би требало да е повеќе.Зависи за што кола.Ако е поголема до 1000 денари максимум,ако е помала колата веројатно дека е поефтино.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 21:20 ---
Под “слобода“ мислев на пари, а инаку јас сакам Астра 1.6 и таква барам, само кај нас почесто носат дизели, а Астра дизел да земиш е самоубиство, барем од искуства на други луѓе :eek:

Епа не чини тој мотор 2.0 DTI,затоа се жалат,и ја сум слушал и сум се уверил во тоа.Иначе дизел,1.7 тој мотор мислам дека е океј.Или па евентуално со Исузу јапонскиот.Чим си за дизел,разгледај го и JTD моторот во Пунто,Браво,Брава,и не е баш слаб 105 коња е.Ефтини се и издржливи мотори.За 3000 евра,ем ќе ја купиш,и плус ќе ти остане некој денар за основниот сервис.Види си,разгледај си,се зависи од тоа како ќе ти се погоди,без разлика на марката.

Едино да го фатиш и да го отепаш.Друго чаре нема.Што кола имаш,и каква боја?Иначе полирањето од 1000 денари не би требало да е повеќе.Зависи за што кола.Ако е поголема до 1000 денари максимум,ако е помала колата веројатно дека е поефтино.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 21:20 ---

Епа не чини тој мотор 2.0 DTI,затоа се жалат,и ја сум слушал и сум се уверил во тоа.Иначе дизел,1.7 тој мотор мислам дека е океј.Или па евентуално со Исузу јапонскиот.Чим си за дизел,разгледај го и JTD моторот во Пунто,Браво,Брава,и не е баш слаб 105 коња е.Ефтини се и издржливи мотори.За 3000 евра,ем ќе ја купиш,и плус ќе ти остане некој денар за основниот сервис.Види си,разгледај си,се зависи од тоа како ќе ти се погоди,без разлика на марката.
А ти ги фаворизираш Фиат, а? :D Јас сум заљубен во Астра, разбираш? :LOL:

Ако е до метал изгребано нема да покрие полирањето. Ама можи да се шприцни само врз линијата и после да се исполира за да се изедначи.

Јас сум заљубен во Астра, разбираш? :LOL:

Па дај ни линкови од Астри што си пикирал на наши/странски сајтови.
Dzish има одлично око, можеби ќе сака да ти помогне со наоѓање на маани на каросеријата.

колку чини да се префрли воланот од десна на лева страна?

и дали бива после да се регистрира во мкд?

Многу релативно прашање... Рачунај дека ти треба “донор“ кола од која што ќе извадиш маска, ракета, педали, систем за сопирање и сите пропратни елементи шо можи да не одговараат и пред се некој (будала) кој ќе се нафати да го направи тоа.

Мене ако ме прашаш, купи си кола со нормален волан, не со оние однопаку... и не клавај трн во здрава нога.

У Бугарија около 1 000 евра, без донор. Има сериозен бизнис со коли од Англија за евтини пари. Очите 16 да си ги отварате низ Дупница.
Тук, не знам.
Требе Атест да мине у најмала рака.

Какво поло? година, мотор и км поминато?
ако има корсата реални толку км и ти е од познат некој не се замарај ич

полото мислам дека има малце поскапо одржување и поголема потрошувачка (зависи од моторот секако)
Немам конкретно Поло избрано друже, чисто споредба да направам од читање по нет и за Корсата и за Полото..
Половците што ги гледав се оние од 2000 до 2002 , као редизајн на старото Поло.. Ми се чини иста цена се негде со Корсата од таа година, па затоа и подразмислив за него. Ама по коментарите, се повеќе ме влече Корсата. Барем знам каква е, а Поло ке мора некое рандом да бирам по огласи(и многу веројатно дека ке биде увезено и со нереална километража).

Епа не му ја мисли чим знаеш каква е :) ај па фали се :))
Јас гледав и се информирав неколку месеци и кога ја видов корсата Одма се јавив договорив да ја провери мајсторов мој и ја искеширав
Доста економично и доверливо количе, полото ако земеш 1.4 претежно тие ги има ќе троши повеќе сигурно до кај 9 ќе оди градска

Не се каам иако имаме уште една корса дизел, и иако понекогаш ми бега памет за нешто така поголемо како пасат, бора, толедо, леон ... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom