Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
[quote="Види Фотос, post: 5604665, member: 38447]
„Точно е дека ракометарите се физички и психолошки преморени, [/quote]

ЛОЛ, а од што па толку се изморија деновиве. На работна акција да не се преку ден. Или другите репрезентации не играат у такви тешки и компетитивни лиги како македонската и Сеха лига.

Ја не се разбирам многу во ракомет (освен тоа што како и секој друг во нашата земја автоматски добивам 10 годишно играчко и тренерско искуство кога ќе почне некое првенство), ама ми изгледа како да сме комплетно прочитани за играта. Противниците знаат што ќе изиграме уште пред ние да знаеме.
Овој Исланд е најслабиот Исланд што ја некогаш сум го гледал по првенства. Пола екипа им се трупови, им фалат колку што разбрав 2-3 стандардни репрезентативци, им се пензионирал Стефансон, прават технички грешки скоро колку нас и пак успеаа да не тепаат комотно.
Џабе им се оправдувања за колку беа лоши на мечов.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Прошт играч на натпреварот какви зицери им фана на пољациве :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Искрен да бидам не ми е Голужа некој омилен лик, мрчев зашто не го зема Балиќ ама потегов со подмладување на дел од репрезентацијата и внес на тие млади талентирани играчи но и некои потези кои ги влече ми дава надеж да кажам дека Хрватите имаат добри шанси.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Леле леле какво млатење на Унгарците..
ГУЛАШ на Хрватски начин....:pipi:
Си ги работат Хрватите Унгарчињата како бавча...во 12 меча 10 победи за Хрватска,едно реми и само еден пораз...комплекс...:)

A

Avenger99

Гостин
Страшни се Хрватите,имаат и подмладена екипа,имаат иднина за разлика од нас

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Да, Хрватска партали прави. Иако немаат класичен централен го надополнуваат тоа предобро со многу комбинаторики, стрплив напад и разноврснот во нападот, развлекување, забод меѓу два играчи и правење вишок.
Дувњак и Копљар а и Гојун бомбардери од светски калибар.

Исланд и не е толку слаб иако немаат неколку првотимци, тимската игра за разлика од нашите им е на многу завидно ниво.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ау ау каков ракомет секоја чест за Хрватска одлична игра..ова е ракомет

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Хрватска мислам дека е кадарна да ја елиминира и Данска и Франција. Одбрана 2 метри просек. Напад по тројца бека расположени за шутеви, брза топка ротирање од крило до крило модерен ракомет.

Туку каде се математиките за да бидеме втори или трети....

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Сакам да им се заблагодарам на кладилниците за слаткиот 1.75 коеф. што и' го ставија Хрватска :D . Зихераш сум во душа и не ми се ставаше мачката во торба со хендикепот кој беше само -1.5 гол, а коеф. беше 2.05. Убаво тргна ракометот од таа страна, денес мислам дека се' излезе и има доста добитни.

Хрватска бтв покажа ептен јако лице вечерва. Ми делуваат десеткувано без Балич и Бунтич, со (несериозно) повреден Лацкович и веќе помалце тромавиот и не така агилен Вори. Ги гледав сега и вчера, главни карики во поставата им се Дувњак (кој го играат на среден бек) и Копљар кој од меч во меч игра со се' поголема самодоверба и левата му делува незапирливо на моменти. Плус голема работа им врши Чупич кој седмерец и со врзани очи ќе погоди, а контрите му се плус повеќе (денес пак даде 7-8 гола). Имаат доста нови млади деца во составот, кои не можат уште сега да го понесат товарот на еден вака голем собир. Ќе видиме до каде ќе догураат, ама за сега се за секоја пофалба. (y)

R

Rigel Kent

Гостин
Хрватска мислам дека е кадарна да ја елиминира и Данска и Франција. Одбрана 2 метри просек. Напад по тројца бека расположени за шутеви, брза топка ротирање од крило до крило модерен ракомет.

Туку каде се математиките за да бидеме втори или трети....
Ако победиме со 4 разлика сме 3-ти во група , ако победиме со 5 разлика тогаш сме 2-ри , додека со победа до 3 разлика или пораз сме 4-ти.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако победиме со 4 разлика сме 3-ти во група , ако победиме со 5 разлика тогаш сме 2-ри , додека со победа до 3 разлика или пораз сме 4-ти.
Со последното ни треба бод или победа со Данска за да бидеме пак втори или трети плус ќе зависи Данска како ќе изигра со Исланд.

M

Mario Gómez

Гостин
На победа може да се надеваме, ама не на победа од 4 и 5 разлика, значи 0% се шансите за тоа. Повеќе реално е победа утре, и победа против веќе прво пласирана Данска.

R

Rigel Kent

Гостин
Со последното ни треба бод или победа со Данска за да бидеме пак втори или трети плус ќе зависи Данска како ќе изигра со Исланд.
Овие претпоставки се ако Данска го совлада Исланд .Ако ја победиме и Данска и Русија нормално дека сме втори , додека со пораз од Данска важат опциите кои ги кажав во претходниот пост.
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 23:05 ---
На победа може да се надеваме, ама не на победа од 4 и 5 разлика, значи 0% се шансите за тоа. Повеќе реално е победа утре, и победа против веќе прво пласирана Данска.
Ако не победиме (пораз) залудна ќе биде победа над Данска :)

Ако победиме под 4 разлика тогаш ни е потребна и победа над Данска.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Тоа е поентата утре мора да се победи со минимум 4 разлика. Се ставивме во стапица. Во спротивно ќе треба Исланд да ја совлада Данска па ние да ја победиме и Данска за да бидеме трети.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom