Религијата (не) го унапредува општеството

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Не бе на мрази он никого, какви, овде ептен сакање покажуе:
„Не бе брат , какво паѓање, на памет го знаев капиталот, затоа и ве мразам вас атеистите(комуњарите) од тој период, сите комуњари станавте во тоа време, ве лажеа како мали деца, верувавте во утопија.За разлика од тебе, јас го проучив капиталот и сватив дека тоа е утопија, а таквите како тебе комуњари, останавте да лижете лижалки на .....

Ти кога ќе пораснеш?.....“

А знаеш зашо ги мрази комуњарите? Не му дале книшка од КПЈ коа аплицирал, затоа шо им рекол дека идел во црква.. :pos:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А знаеш зашо ги мрази комуњарите? Не му дале книшка од КПЈ коа аплицирал, затоа шо им рекол дека идел во црква.. :pos:
:pos: Ааааааааааааахахахахаха (се ваљам од смеење).... :pos:
Их да не пукниш бре.... :D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не бе на мрази он никого, какви, овде ептен сакање покажуе:
„Не бе брат , какво паѓање, на памет го знаев капиталот, затоа и ве мразам вас атеистите(комуњарите) од тој период, сите комуњари станавте во тоа време, ве лажеа како мали деца, верувавте во утопија.За разлика од тебе, јас го проучив капиталот и сватив дека тоа е утопија, а таквите како тебе комуњари, останавте да лижете лижалки на .....

Ти кога ќе пораснеш?.....“

Aj сеа не претерујте и вие, околу омразата.

Таман работа да мрази некого, зашто на форум фаќа сеир.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Aj сеа не претерујте и вие, околу омразата.

Таман работа да мрази некого, зашто на форум фаќа сеир.
Кај си бе Доналтчо...те однема.:)
Добро дошол во Новата 2013...објасни им на некои која година сме и во кој век. Има јаки конструкции во разговорот во Новата.....се се конструктори на темите.....рекла казала

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
:pos: Ааааааааааааахахахахаха (се ваљам од смеење).... :pos:
Их да не пукниш бре.... :D
Па сам го рече тоа.. не го измислив јас.. еве го на.. :D

Еве ти еден личен пример...
Ме предлагаа за член во КПЈ и јас одбив под разлог дека одам на црква....доволно е или да набројувам уште.
Млад си ти изгледа, затоа не ти се јасни многу работи...
Само шо не знам шо е посмешно, дали тоа шо овие од КПЈ го предложиле па не му дале членска книшка, затоа шо овој категорично одбил пошо идел у црква.. или затоа шо он сеа им се курчи пошо не го примиле у КПЈ т.е. не му дале книшка..

:pos::pos::pos::pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Гурџо,арен си ти,само многупати не си ми јасен.Гледам голема омраза во тебе насобрана кон атеистите,па би те прашал-зарем по вербата во Бога ли ги оценуваш луѓето?Зарем човек може да биде човек само ако е верник?Зарем не е подобро ли некој да не е верник отколку да е верник и да убива и прави илјадници белји во името на својот Бог?Зошто толкава омраза Гурџи,зарем мислиш дека воопшто е важно(на евентуално постоечка креирачка сила на цел Универзум-мултиверзум или што и да е)дали ти веруваш во неа или се вртиш во круг пагајќи во транс или палиш свеќи?Или пак е важно каква личност си,дали денес си помогнал некому,дали си направил добро дело?Аман бе,основното не си го научил,а делиш оценки по форумов.
Гледај вака на стварите...
Јас не ги мразам атеистите, немам ама баш никаква причина за тоа.Зборуваме за муабетење на форумов, а гледам дека одамна си член во истиот, тие успеаа да ги затворат сите религиозни теми. Останаа само некои теми за провокации. Нивниот цинизам и непознавање на работите ми дојде преку тоа, и почнав со нивни стап да ги мавам по главите, дури и прирачници им напишав.На сето тоа се појавија секташи кои шират лазни пропаганди и повикуваат на Убиј го Бог. (хахаха..ова ми е најсмешно, оти немаат поима што е тоа Бог).
Атеистите и секташите со нивните провокации,на појава на било кое религиозно мислење, како лешинара се нафрлуваа, обично во чопори, затоа што сам по сам се изгубени и немаат аргументи за да побијат некој, него сето тоа се сведува на цинизам и потсмен над религиозните.Пошто за религија не ги биваше ги повикав на тема за Тесла, ама ни од тоа не се разбираат па не знаеја да одговарат на основни прашања на кои Тесла дава објаснување.
Постоеја добри теми на кои можеше да се научи нешто, прашања за ислам и христијанство, али педериве успееја да ги затворат. И што е најсмешно, тие провоцираа, а ги банираа темите наместо нив. Уште еден пример, Ошо напишал преку 600 книги за религија, а ова секташот хепта со провокации и пријавување успеја и таа да ја затвори.Добро сега што го научија, па кога пријавува прво него го банираат а потоа другите.
Никој од атеистите и секташите не е на форумов за да постави саглам прашање, и што ми е најсмешно, ако се прави атеисти, што мајка бараат овде. Него тоа се атеисти кои пролистале на гуглето по некоја страна за будизмот, а кој не го разбрале,и истиот не го сметаат за религија.
На мене ми се смешни, затоа што тие нивни филозофии ги разбирам повеќе од нив, немаат никакви аргумети затоа што на гуглето не можат да најдат дефиниции, не можат да ме негираат затоа што се органичени во поимањето на религиозните работи.
На крајот им останува само да вреѓаат и да зборуваат за биологија и наука, ама не знаат дека за тоа има друг подфорум на кајгана.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Гледај вака на стварите...
Јас не ги мразам атеистите, немам ама баш никаква причина за тоа.Зборуваме за муабетење на форумов, а гледам дека одамна си член во истиот, тие успеаа да ги затворат сите религиозни теми. Останаа само некои теми за провокации. Нивниот цинизам и непознавање на работите ми дојде преку тоа, и почнав со нивни стап да ги мавам по главите, дури и прирачници им напишав.На сето тоа се појавија секташи кои шират лазни пропаганди и повикуваат на Убиј го Бог. (хахаха..ова ми е најсмешно, оти немаат поима што е тоа Бог).
Атеистите и секташите со нивните провокации,на појава на било кое религиозно мислење, како лешинара се нафрлуваа, обично во чопори, затоа што сам по сам се изгубени и немаат аргументи за да побијат некој, него сето тоа се сведува на цинизам и потсмен над религиозните.Пошто за религија не ги биваше ги повикав на тема за Тесла, ама ни од тоа не се разбираат па не знаеја да одговарат на основни прашања на кои Тесла дава објаснување.
Постоеја добри теми на кои можеше да се научи нешто, прашања за ислам и христијанство, али педериве успееја да ги затворат. И што е најсмешно, тие провоцираа, а ги банираа темите наместо нив. Уште еден пример, Ошо напишал преку 600 книги за религија, а ова секташот хепта со провокации и пријавување успеја и таа да ја затвори.Добро сега што го научија, па кога пријавува прво него го банираат а потоа другите.
Никој од атеистите и секташите не е на форумов за да постави саглам прашање, и што ми е најсмешно, ако се прави атеисти, што мајка бараат овде. Него тоа се атеисти кои пролистале на гуглето по некоја страна за будизмот, а кој не го разбрале,и истиот не го сметаат за религија.
На мене ми се смешни, затоа што тие нивни филозофии ги разбирам повеќе од нив, немаат никакви аргумети затоа што на гуглето не можат да најдат дефиниции, не можат да ме негираат затоа што се органичени во поимањето на религиозните работи.
На крајот им останува само да вреѓаат и да зборуваат за биологија и наука, ама не знаат дека за тоа има друг подфорум на кајгана.
Добро брат.. а кои се твоите аргументи за она што ти го „продаваш“ и „пропагираш“ на форумов (ако нели ние сме немале аргументи)?

И зошто тие твои аргументи да се поточни и поисправни од „нашите“?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Доста бре секташу виничко-венециски!
Седни и научи некоја научна дисциплина со валидни аргументи и формули,а не дека јогата е мирисање цвеќиња!
Да беше тоа јога, и жена ти ќе беше јогин мисирајќи те,трну бодликав планински!
Толку ги мразиш атеистите што дури им се умилкуваш на религиите, од кои си крадел и составувал свои размисли за да бидеш посебен и различен, и кои ги мразиш заради нивната невистина која ја шират (ти така велиш).

Полн си со омраза која ја прикиваш. Абе ако мразиш кажи, не се врткај по сенките ... не е убо да се лажи и да се измилсува заради една проклета човечка омраза.

Религиите сепак не го унапредуваат човештвото гледајќи од твоите размисли... или пак зависи од врската религија-поединец и како е разбрано сето тоа...

Глупости значи само читање и тролање ...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Доста бре секташу виничко-венециски!
Седни и научи некоја научна дисциплина со валидни аргументи и формули,а не дека јогата е мирисање цвеќиња!
Да беше тоа јога, и жена ти ќе беше јогин мисирајќи те,трну бодликав планински!
Толку ги мразиш атеистите што дури им се умилкуваш на религиите, од кои си крадел и составувал свои размисли за да бидеш посебен и различен, и кои ги мразиш заради нивната невистина која ја шират (ти така велиш).

Полн си со омраза која ја прикиваш. Абе ако мразиш кажи, не се врткај по сенките ... не е убо да се лажи и да се измилсува заради една проклета човечка омраза.

Религиите сепак не го унапредуваат човештвото гледајќи од твоите размисли... или пак зависи од врската религија-поединец и како е разбрано сето тоа...

Глупости значи само читање и тролање ...
На тебе татко ти мора да е од Шутка...:pos:..тие потекнуваат од Индија па затоа и практикуваш јога...:pos:
Море затоа си и во сектата на талемитите...каде МРЗАТА команда..
Прави што ти воља и кеив....
Таквите секти го упропастија општеството...мрзливите

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Правиме што ни е волја и кеиф :D
И се менуваат работите со работа... не со мрза и верување. Со работа, со труд... :)
А тебе ако те палат такви размисли за телемитите, за масони, за тајни организации и Редови, за да ти е убаво, нека ми ти биди, винички вуду мајстору ала гурџиев секташот - дервишки.

Светот има да гори бре, ако Исус можел да донесе меч и да раздели брат со брат и сирење без пари, ние можеме 1000 пати поеќе и подобро!
Само што ние не сме религија, ами Ред на слободни мажи и жени.
Кој не е спремен, ќе страда... кој ќе си го сработи своето,ќе надмине...

Религиозните, нека бираат страна... индиферентните, први ќе паднат. Бирај страна гурџиев, доаѓа смрт за смртта :D

П.С. А бидејќи ме следиш, ќе ти фрлам понекогаш по некоја коска, да има што да глодаш... па ти размисли дали ќе си го следиш стопанот или ќе трчкаш и „лаеш“ по кој стигнеш на форумов.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
И се менуваат работите со работа... не со мрза и верување. Со работа, со труд... :)
А тебе ако те палат такви размисли за телемитите, за масони, за тајни организации и Редови, за да ти е убаво, нека ми ти биди, винички вуду мајстору ала гурџиев секташот - дервишки.

Светот има да гори бре, ако Исус можел да донесе меч и да раздели брат со брат и сирење без пари, ние можеме 1000 пати поеќе и подобро!

Религиозните, нека бираат страна... индиферентните, први ќе паднат. Бирај страна гурџиев, доаѓа смрт за смртта :D
Абе на човек да му е страв да те чита... ми се стресоа коските... и сржта ми испари...:pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

П.С. А бидејќи ме следиш, ќе ти фрлам понекогаш по некоја коска, да има што да глодаш... па ти размисли дали ќе си го следиш стопанот или ќе трчкаш и „лаеш“ по кој стигнеш на форумов.
Ало Шутка......да не имаш комплекс на следење.
Не јас бе КГБ те следи....:pos:
Кога ти догорува свеќата?
По Ред ли оди или се прерипува...:pos:
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 15:47 ---
Абе на човек да му е страв да те чита... ми се стресоа коските... и сржта ми испари...:pos:
Абе бе можам да заспијам од страв...:pos:..се ми се тресит...
Магика брат..магика.

Kajgana Shop

На врв Bottom