Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Чичко Анчо не пишував за тоа да не ја коментираат песната за која гласаат, туку што им се мешаат на другите членови во изборот. Нели секој треба да гласа за тоа што сака и за тоа што му се допаѓа, не може сите да имаме ист вкус?
Извинете отидов оф...

Пекиншка патка - Боље да носим кратку косу.

Кога ја шишав долгата рокерска коса и станував сериозен дечко берберот ми ја пееше оваа:(

Пекиншка патка - Боље да носим кратку косу.

Кога ја шишав долгата рокерска коса и станував сериозен дечко берберот ми ја пееше оваа:(
Bolje da nosim kratku kosu - песнава ми е хит кога ќе ми потпорасни косата и кога одам на стрижење, обавезно ја слушам пред да ја скратам.
Морав да се повторам :D Најпесна е за стрижење и барање утеха во новиот краток фриз, жими се.

Магазин ми го исфрливте, е браво. Forrest Gump; оставка! :D
Никако за јабуките и нивните песнички за детски фестивал, мојот глас иде за Bolje da nosim kratku kosu - Pekinška Patka

Forrest Gump или Zlatikevichius
Не знам кој е одговорен за листата, ама како успеавте бе толку обработки да поставите? Од сите оригинал закон песни на Јабука, тап - Твист енд Шаут. Изреволтиран сум. Ама гласам за Јабука, енивеј... :)

Forrest Gump или Zlatikevichius
Не знам кој е одговорен за листата, ама како успеавте бе толку обработки да поставите? Од сите оригинал закон песни на Јабука, тап - Твист енд Шаут. Изреволтиран сум. Ама гласам за Јабука, енивеј... :)
2 (до сега) од 256 вкупно. Ама во право си, понекогаш броевите не значат ништо :P Бај д веј ("уеј" некако ми звучи про-бугарски, а Бугарија не беше дел од Југославија, на нивна жалост :D ) има еден куп песни од Јабуките, не сме ја нашле само оваа. За оваа (ко и за сите други) www.random.org одлучи да се појави овде баш сега.

А јас уште не гласав... Епа вака - мене панкот ич не ми е по ќејф, бидејќи одамна ми помина меракот по таквата музика. Не дека и тогаш сум бил голем панкер, ама си потслушнував Green Day, Offspring, Sum41... И може за тоа ја сметам за помалку тинејџерска. Од друга страна пак - Црвена Јабука ми биле отсекогаш еден млитав колектив кој не успеал да направи надпросечна (WOOOOOW) песна. Сакам неколку нивни песни, онака ОК ми се, ама ништо повеќе од тоа. А Свиѓа ми се ова ствар не е една од нив, и не ми се допаѓа воопшто, зошто ме потсетува на некои второкласни "гитаристи" од пијанките по студентските денови кои правеа совршени миксови и преоди од La bamba, преку Twist and shout се до нашава, од која знаејќи го само првиот стих кој по некоја игра на случајност е еквивалентен на насловот, добивавме новоконструиран текст - " СвиЏа ми се ова ствар, ова ствар, твист ен Чаут, твист ен Чаут ..." или нешто друго слично на ова. Знаете, тоа се истите оние кои во истиот микс наместо "Para bailar La Bamba te necesitas..." го акаа од земја кон височините "бајла бајла ла бамба... бајла бајла ла бамба.... ....баааајла ла бамба.... баааајла ла бамба.... твист ен Чаут...". Во нивна чест, боље да носим кратку косу! :rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom