Американски фудбал - NFL лига

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
п.с. Во Кејп Канаверал купив дрес од Пејтон Менинг кога играше за Колтс, го начекав за 10 долари, и го носев на Халоуин :)
Си можел да земеш дрес од Фавр и да го носиш на Хелоуин,сите девојчиња ќе ти се плашеле :D

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Заврши регуларниот дел од сезоната и започнува најинтересниот дел од сезоната, а тоа е секако плејофот.

Дуели од Wild card рундата:
Хјустон - Синсинати
Грин Беј - Минесота
Балтимор - Индијанаполис
Вашингтон - Сиетл

Победниците од овие дуели следната недела ќе се сретнат со екипите кои беа најдобри во регуларниот дел и се слободни во ова коло: Атланта, Денвер, Њу Ингланд и Сан Франциско. Ваше мислење кои екипи имаат најголеми шанси да се пласираат во Суперболот. Моја прогноза Грин Беј - Њу Ингланд.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Само Хјустон од утакмициве ми е сигурен другиве сите ми се некако израмнети тешко е да се одбере победник

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Како и што предвидов лесна победа на Хјустон.

Е сега ќе биде јако.
Пакерс против АП.
Сепак типувам на Пакерс.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Само Хјустон од утакмициве ми е сигурен другиве сите ми се некако израмнети тешко е да се одбере победник
Како и што предвидов лесна победа на Хјустон.

Е сега ќе биде јако.
Пакерс против АП.
Сепак типувам на Пакерс.
2/2.
За утре типувам на Балтимор и Вашингтон :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Сепак РГ3 заеба работа.
3/4 погодени :D

Сега ќе биде интересно следната недела:
Њу Ингланд-Хјустон
Балтимор-Денвер
Сител-Атланта
Грин Беј-Сан Франциско

Тешко ќе биде за типување ама малце ризично викам дека Њу Ингланд,Балтимор,Сиетл и Грин Беј ќе идат понатаму

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Додека бев во Америка многу пратев, може да се каже дека прераснав во страстен навивач на Пекерси, си имам и маичка од нив, едвај чекам да затопли и да си ја носам. :D Али сеа тука многу ми е касно, плус нема каде да пратам (на стрим не е тоа тоа). Али затоа редовно пратам резултати и гледам хајлајтс, и не знам што друго да кажам освен, let's go Packers ! :icon_mrgr:

p.s на почетокот на сезоната сите прогнозираа дека максимумот на Пекерс ќе биде плејоф, али сеа пред некое време праев муабет со еден пријател кој ми кажа дека никој не очекувал ваква добра игра од Пекерс оваа сезона, и дека имаат реални шанси за супербоул..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Сепак РГ3 заеба работа.

Њу Ингланд-Хјустон
Балтимор-Денвер
Сител-Атланта
Грин Беј-Сан Франциско

Тешко ќе биде за типување ама малце ризично викам дека Њу Ингланд,Балтимор,Сиетл и Грин Беј ќе идат понатаму
Њу Ингланд - Хјустон, јас навивам за Хјустон затоа што од аутсајдери станаа најпријатно изненадување во лигата оваа сезона. Плус никад не сум го сакал Том Брејди.

Балтимор - Денвер. Мислам дека Пејтон Менинг ќе покаже дека иако е возрасен, сеуште е еден од најдобрите во лигата. Плус другарка ми Тори живее во Балтимор а навива за Стилерс, така да трипати УА за рејвенс :)

п.с. имам Колтс дрес од Менинг :) На брод сите другарчиња што следат НФЛ ми дадоа најголем респект за дресот :)

Сител?! Знам дека се работи за Сиетл :) - Атланта. Аууу... Сиетл имаат страаааааашен напад со секој нареден меч се повеќе и повеќе поени. Ова ќе биде вистинско уживање за следење. Тука не прогнозирам ништо.

Грин Беј - Сан Франциско. Напетооо, навивам за РГ3, затоа што е руки квотербек :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Tonchie :pos::pos::pos: Сител :pos:

Иначе имаш грешка кај последната утакмица РГ3 игра за Вашингтон :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Фаќам ситни грешки кај другите а јас правам крупни :)

Епа ништо не прогнозирам тука :)

Едит:
Јас прогнозирам Хјустон, Денвер, Сиетл и Сан Франциско :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Денвер и Грин Беј нека стигнат до финале и полна капа :D

G

grande-juve

Гостин
Сиетл Сихокс, мојот тим :), едно време почнаа да даваат на Спорт 4 мислам беше телевизијата, тоа од дамна беше, и од тогаш почнав да пратам НФЛ и да сум за Сихокс, кога Шон Александер растураше ко ранинг бек, е сеа последниве две години слабо, само ако Сиетл ги начекам... Иначе вчера кога ги гледав видов дека Сихокс имале најсилна одбрана, само 15 поени примаат во просек, Вилсон и Линч да изиграат ко што знаат и НФЦ финале не бега:).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
ПЛЕЈ-ОФ :vozbud::vozbud::vozbud:

Проблемот е сега што не знам кого да го подржувам во плеј-офов.
Пошто Тампа повторно не влегоа во плеј-оф пак некако незаинтересирано ќе ми помине плеј-офов..
Од овие екипи што остана изгледа ќе ги подржувам Сиетл или Сан Фран.
Ако стигнат екипиве до финале супер ќе биде :D

Инаку објективно мислам дека Грин Беј и Њу Ингланд ќе играат финале и дека тоа ќе биде празник за очи :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Сепак РГ3 заеба работа.

Њу Ингланд-Хјустон
Балтимор-Денвер
Сител-Атланта
Грин Беј-Сан Франциско

Каков фудбал во Денвер :cuc::cuc:
Сега за сега 1 за 1 со претпоставкиве :D

bobipp Ти отпаднаа Денвер :D Ти реков јас :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
1 од 2 :(
Супер меч и во Сан Фран.,штета што утре останаа условно послабите мечеви. Сепак Сиетл/Атланта треба да биде супер меч па до душа и Хјустон не треба да се отпишат кога во тимот го имаат Андре Џонсон.

bobipp јбг ништо од ливчето и Грин Беј отпаднаа :D :D

Kajgana Shop

На врв Bottom