Цртани/анимирани филмови

A

AnFem

Гостин

Ги сакам креациите на Тим Бартон, ама оваа малку ја оплескал. Очекував повеќе од него. Сепак, не го гледајте доколку сте емотивни и/или сте изгубиле домашен миленик. Јас се убив од плачење, иако очекував хепи енд. :)

M

MrzaRules

Гостин

Другар мој го гледаше пред некој ден и е задоволен од филмов...некој да го има гледано да ми каже нешто повеќе..

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406

Другар мој го гледаше пред некој ден и е задоволен од филмов...некој да го има гледано да ми каже нешто повеќе..
Баш сега го ѕирнав и добар беше , малку смеење и така 6.5/10

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

Треба да е добар, арно ме потсети заборавив скроз на филмов треба да го спуштам да го изгледам.
Инаку треба да има доста смеење, знам дека и на сметка на Твајлајт правеле фори.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Треба да е добар, арно ме потсети заборавив скроз на филмов треба да го спуштам да го изгледам.
Инаку треба да има доста смеење, знам дека и на сметка на Твајлајт правеле фори.
Една фора, и најверојатно веќе ја знаеш.

Викендов ги гледав и Хотел Трансилванија и Франкенвини. Помалку се разочарав и од двата зошто очекував повеќе од режисерите, особено од Тартаковски.
Сестра ми имаше добра идеја, Хотел Трансилванија да го режира Тим Бaртон, кој знае како би изгледал тогаш. :rolleyes:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Го гледав Хотел Трансилванија и позитивно ме изненади. Порпилично смешен филм можеби и најсмешен во 2012 (барем меѓу посмешнте сигурно) е сега не знам дали е наменет за деца пошто не ми изгледаше така али во секој случај 8/10,добар забавен филм (y)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.506
Поени од реакции
87.460
Го гледав Хотел Трансилванија и позитивно ме изненади. Порпилично смешен филм можеби и најсмешен во 2012 (барем меѓу посмешнте сигурно) е сега не знам дали е наменет за деца пошто не ми изгледаше така али во секој случај 8/10,добар забавен филм (y)
Напротив јас би му дал -1/10 оценка... ништо не ме насмеа, глуп хумор, премногу зборување ( ама буквално премногу...). Приказната вака е добро осмислена, ама е катастрофално реализирана

Absu Lamja Shinbyeong

Priestess of Prometheus
Член од
5 јануари 2013
Мислења
35
Поени од реакции
30
2

~2A

Гостин
Vampire Hunter D:Bloodlust (2000)

Значи во филмот се работи за еден вампир којшто врши услуги на луѓето (најчесто) за пари. И така дојде до една побарувачка да му се врати украдената девојка од страна на еден вампир (демек во љубов биле) без разлика дали ќе ја врати мртва или жива.Вампирот D впрочем е дампир односно пола-вампир, пола-човек.

Го имате цел филм на јутубе со англиски превод и синхоронизацијата на јапонски што за мене е правилно да се гледа така затоа што нели е јапонски филмов. :)

And.... It is better story than Twillight!

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Fire and Ice, колаборација помеѓу Бакши и Фразета кои се двајца великани во полињата во кои работеле. Го имам спомнато филмот претходно дали во оваа тема или друга не ми текнува ама за да не се повторувам многу, да напоменам дека цртанов е вреден за да се погледне барем колку за да се провери еволуцијата на анимираните филмови. Користена е ротоскопија за да се направат пореалистични движењата на ликовите и делува прилично импресивно на моменти.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Го гледав Паранорман и meh ми е. Почетокот ми се допадна, после тоа просек.

Kajgana Shop

На врв Bottom