Android 4.1 Jelly Bean

Дали ви се допаѓа новата верзија на Андроид?

• Вкупно гласачи
    74

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
за sony типо може да се направи некако јб?
Може, неофицијално, ама треба да го отклучиш bootloader-от, со што ја губиш гаранцијата. Плус, треба да си спремен да читаш, учиш и експериментираш, а ако заебеш нешто може да го изгубиш телефонот ако претходно не си направил целосен бекап.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Може, неофицијално, ама треба да го отклучиш bootloader-от, со што ја губиш гаранцијата. Плус, треба да си спремен да читаш, учиш и експериментираш, а ако заебеш нешто може да го изгубиш телефонот ако претходно не си направил целосен бекап.
Ако се отклучи бутлоудерот, исто така може и да се заклучи и да се врати во фабричка состојба. Не?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Ако се отклучи бутлоудерот, исто така може и да се заклучи и да се врати во фабричка состојба. Не?
Може. Многу тешко може да го заебе телефонот затоа што има доста начини како да направи unbrick т.е. да си го врати телефонот.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Јас мојата екс xperia само светеше ни лого ни ништо :D Па ја врна :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Може. Многу тешко може да го заебе телефонот затоа што има доста начини како да направи unbrick т.е. да си го врати телефонот.
Јас сам си правев unlock, root со команди и се комплет. Знам дека и заклучувањето е исто, само нема поента, се додека не треба да се врати за гаранција. Дури и тогаш може да не треба, зависи колку се мрднати нашиве сервисери.

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Ja na x8-ta go zaebav ednas pa go dadov na servis vo T-m, I se razbira go napravija ama bootloaderot zakluven bese I imase custom rom

Sent from my LT15i using Tapatalk 2

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
JB 4.2.2. само што излезе, моментално се инсталира на телефон. Ај да видиме што ќе произлезе од овој минорен апдејт.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Дали некој направи update на galaxy s2?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
JB 4.2.2. само што излезе, моментално се инсталира на телефон. Ај да видиме што ќе произлезе од овој минорен апдејт.
Teska glupost....Telefonot ne mrda...Na sekoja aplikacija i treba 3-4 sekduni da se otvori....Se vrakam nazad na 4.2.1....

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Teska glupost....Telefonot ne mrda...Na sekoja aplikacija i treba 3-4 sekduni da se otvori....Se vrakam nazad na 4.2.1....
Зошто така? На кој телефон си? Кај мене иде одлично. Инсталирав и franco кернел, батеријата ми е секако подобра отколку на 4.2.1. со сток кернел.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
HTC Glaizer....moze los bese romot ....neme veze se vrativ na 4.2.1 ok si raboti sea...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
HTC Glaizer....moze los bese romot ....neme veze se vrativ na 4.2.1 ok si raboti sea...
Почекај малку, ептен е тазе. Да се испеглаат некои работи. Јас сум со Галакси Нексус, официјален е 4.2.2. Планирам во скоро време да пробам СМ 10.1, ама ме мрзи да подесувам после.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Ај кажете ми како да го убедам другаров да направи апдејт? На 2.3.х е несреќникот.
Многу подобри ефекти има, и побрз е, и не знам што не :D Покажи му го нексусот :D
Мада се е до вкус, мош не му е гајле шо како ќе има у него, ако го користе само за ало ало :)
Мада нема да згреши, екстра е вака :)

Kajgana Shop

На врв Bottom