Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Најголемиот непријател ќе се крие на местото на кое последно ќе побарате.
Единствен начин да се опаметиш е да се спротивставиш на попаметен непријател. Прво правило во бизнисот-Штити ја својата инвестиција.
Нема начин да се избегне војна, единствено може да се одложи за предност во корист на твојот помоќен непријател.
Во секоја валкана игра има профитер и жртва. Трикот е да знаеш кога си второто за да постанеш првото.
Жртвата верува дека има контрола. Колку повеќе мисли дека има контрола всушност толку помалку има.На крајот ќе се предаде, а измамникот само ќе и помогне во патот.
Правило број еден во секоја игра на измама:
Правило број 1:Единствен начин да се опаметиш е да се спротивставиш на попаметен непријател.
Правило број 2:Koлку посложена е играта, толку посложен е противникот.
Правило број 3:Противникот е добар ако успее да ја стави жртвата во околина во која може да ја контролира.
Правило број 4:Koлку е поголема околината, толку е полесна контролата.
Правило број 5:Целта е да се најде слабост, па макар и мала.
Правило број 6:Taка противникот ја деконцентрира жртвата за полесна контрола.
Правило број 7: Koлку е поголем и постар трикот, толку полесно се изведува.
Правило број 8: На крај кога противникот е предизвикан и доведен во двоумица значи дека интелегенцијата на жртвата е доведена во прашање.
Правило број 9: Никој не може да го прифати тоа, па ни тие самите.

Има нешто за себе што не го знаеш, нешто што ќе го одрекуваш се додека не е предоцна да направиш нешто во врска со тоа. Toa e единствената причина поради која се будиш наутро, единствената причина поради која ја трпиш кртвта, потта, солзите.Затоа што сакаш луѓето да дознаат колку добар, атрактивен и згоден и паметен навистина си.Делиме зависност, сите сме за тоа за едно тапкање по рамо
и златен часовник. Па така луѓето го гледаат паметното момче со значка, како го полира трофејот. И така тие се зависници завиткани во одела.
Ако го знаеме ова, не би го правеле тоа. Некој го крие тоа од нас и ако имаш втора шанса ќе прашаш ЗОШТО???????

Има нешто за себе што не го знаеш, нешто што ќе го одрекуваш се додека не е предоцна да направиш нешто во врска со тоа. Toa e единствената причина поради која се будиш наутро, единствената причина поради која ја трпиш кртвта, потта, солзите.Затоа што сакаш луѓето да дознаат колку добар, атрактивен и згоден и паметен навистина си.Делиме зависност, сите сме за тоа за едно тапкање по рамо
и златен часовник. Па така луѓето го гледаат паметното момче со значка, како го полира трофејот. И така тие се зависници завиткани во одела.
Ако го знаеме ова, не би го правеле тоа. Некој го крие тоа од нас и ако имаш втора шанса ќе прашаш ЗОШТО???????

??? Некогаш коинциденцииве толку ме мрднуваат што мислам дека еден ден ќе се најдам во лудница.
Прееска помислив на цитатот, не знам што ме натера на тоа си размислував некое време. Го имам во notes на фејсбук одамна ама го скрив, имам повеќе такви работи ама мислев дека премногу истакнувачки делуваат.
И како и секогаш тоа што го помислувам од негде ќе изникне ..

Revolver , еден од моите омилените цитати.

Насловот ми беше

"youarenotyourego"

??? Некогаш коинциденцииве толку ме мрднуваат што мислам дека еден ден ќе се најдам во лудница.
Прееска помислив на цитатот, не знам што ме натера на тоа си размислував некое време. Го имам во notes на фејсбук одамна ама го скрив, имам повеќе такви работи ама мислев дека премногу истакнувачки делуваат.
И како и секогаш тоа што го помислувам од негде ќе изникне ..

Revolver , еден од моите омилените цитати.

Насловот ми беше

"youarenotyourego"

Еден од ретките филмови кои ме натера да се преиспитам во некои постапки, нормално како еден вид на помагало, башка од преиспитувањето кое го правиме самите(ако го правиме)секојдневно. Обично најголемите проблеми тргнуваат од нас самите, додека ние се правиме слепи, глумиме недопирливи и безгрешни, игнорирајќи ја вистинската, суровата реалноста за која не сме навикнати да ја гледаме, ниту пак сакаме да фрлиме поглед, со страв да не се згрозиме од истата.

bucio значи свака ти част за начинот на кој што ја испрати баба ти,немој да ми замериш али морав да те цитирам "Ајде мртвите мртви, живите живи убави времиња доаѓаат..."

Инаку некогаш им се радував на саботите и неделите и со душа ги чекав да дојдат,за да излезам надвор да поиграм топка,а со тоа и да се видам со другарите.Но од неодамна и тие денови ми станаа одбивни,дали е ради овој затворен тип на живот што го живееме кој води кон почеста депресија и од тука креативноста и волјата за да се направи нешто ново е се помала,Незнам!Но со сигурност постои нешто што ме натерало да ги доживувам овие денови како лоши.

P.S
Bill Gates can burn in hell!!!

Драга Кајгана
па добро бе дали е могуџе ова??? уште не ми се верува на билијард гаѓам удари шо ни Рони О'Саливан неможе да ги погоди а утињам нешто што и дете од 5 години може да победи.... Потребна ми е поголема концентрација.... а и ептен ме заинтригира билијардов иако сеа играв само по 3ти пут.... ма желба иам маса за билијард да си купам па да се остаам 2 недели на него ...али јбг...се нема време ......
ај еве и една песна....
П.С драга кајгана жити се ако дознаеш на што е тапанаров на видеово те молам информирај ме....

Ова е еден момент на црна дупка. Ништо не излегува од неа.

Ако добро го разбирам Стивен Хокинг, тој вели дека црните дупки зрачат, па со текот на времето се „иззрачуваат“, односно постепено ги снемува, бидејќи нивниот материјал постепено целосно преминува во зрачење. Аналогијата би била дека една коцка мраз, ако се постави во просторија со собна температура, на крајот ќе испари целосно.

U2 рекоа: „It's just a moment - this time will pass". Додека го пишував ова, ми текна да завршам две мали работи и веќе се разденува. Ноќта премина во ден.

Добро утро, Кајгана.

Драга ...

сите сакале да слават стара нова година, bullshit

«Те сакам» –се се’ на се’ 7 букви, 2 збора и милион проблеми!
«Иди у ку*ац» – се 9 букви, 3 збора и никакви проблеми!
(y)

Ова ништо лично,туку
колку да си знаете дека лесно и брзо можете да се справите со било какви проблеми (y)

Драга,
ај се навикнав на тоа бато да напише мислење од мој акаунт не приметувајќи дека ја сум најавена, па да мора да го брише (а едно и си стои у фк на ЦЗ оти не запазил :pos:). Ама сега влегувам во соба ја гледам мајка ми си прегледува теми и гајле си нема. И викам: Да не сакаш нешто и да напишеш? :pos: Не, не сине, ја само да видам што читаш. Иначе гледам Робин и тука го имаш ставено. :) Абе срцка е бе нели? :X3:
И така недела ко недела, предпладнево ќе си го прелегам, попладне да иам сила да скитам :)
Ајт!
И песна, да
И ја, и бато и мама :X3:

кај ми е среќатааа кајгано ?! :facepalm: ти се плукнам како бе толку без среќа,што да фанам јас пропаѓа.

....ајде малце да сменам по долго време и отидив,шо да видам,мислиш парти им прават на затворениците и на наркоманите :гомце: кај влегов а у.....а музиката сварно тоб ама јебеш ти тоа кога околу тебе се е леви штраус :нинџ:

кајги, се шо сакам у моментот е да сум на место од кое ке можам да гледам како гори светот... ништо друго не ме интересира...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom