NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
0-нула. Батали поените, ако гледаш така и Коби даде 28 а беше ужасен вчера, како и целиот тим. Не знам дали примети ама Џејмисон не игра одбрана воопшто, јас се мислам човеков да не е земен директива од улица во НБА, очигледно е дека нема никаква кошаркарска школа во него. Не знае страна на помош еј, ОКС ги пробуши Лејкерс од неговата страна, знаеа дека нема никаква помош од Џејмисон и нон стоп бушеа по негова страна што резултираше со дузина фаул кошеви. Исто така никаква помош не даваше кога се правеа блокови без топка за Дјурент, го оставаше Артест да се забие во блокот на Перкинс и нормално Дјурент имаше лесни шутеви од пост кои за него се мачкина кашлица.
Друго, Артест е пресебичен, Коби исто, во последниве 3-4 утакмици и он тотално се вклопува во сивилото наречено Лејкерс, одбраната не е ни нула, во тежок минус е влезена, она вчера им беше полесен тренинг на ОКС, Вестбрук им се смееше, а и со право искрен да бидам.

Чикаго изгледа откако се врати Роуз на тренинзи се повампирија и тепаат се живо и диво. :icon_lol: А Гризлис уште еднаш докажаа дека ќе бидат тврд орев оваа сезона во плеј офот. Само едно не ми е јасно, зошто сакаат да го трејдаат Геј бе?? Таман си склопија убав тим и сега ќе го растураат, свашта...

Еве објаснување :)

With $74.4 million in committed payroll, the Grizzlies are $4.05 million over the luxury tax threshold. That isn't really the problem. The real issue begins next season, when Memphis is projected to be $4.8 million over the tax when the rates for teams up to $5 million above the threshold increase from $1 to $1.50. That would equate to a $7.2 million tax bill for a new owner in one of the smallest markets in the league.

In order to avoid even steeper tax rates for repeat offenders beginning in 2014-15, the Grizzlies have to begin planning now for how they're going to restock the roster once their total obligation of nearly $52 million to Gay, Marc Gasol and Zach Randolph falls off their books following that season. If they wait that long to move one of their Big Three for a package of young players and/or picks, it may be too late.

Мислам дека и мајами ќе го има истиот проблем за 2 години со неколку милиони над луксузната такса.Или ќе плаќаат повеќе или ќе мора да го растурат триото со оглед на нивните плати.

1. Како бе не е влијателен толку Коби ти се молам, што сака тоа си прави у ЛА. Немораш да се слагаш со мене тоа си е мое мислење и мислам дека уопште не е пристрасно затоа што нит ги мразам Лејкерс ни пак Коби.
2. 2004-та финалето Детроит-Лејкерс? И појак тим имаа ЛА и подобар тренер и пак не успеаа да освојат. Значи има многу фактори што се решавачки за тимот да земе титула. 50% било тренерот:tapp:
За секој спорт тоа важи чоек, тренерот е пола екипа, пола.
Он е диригентот, капираш ?Он ги диригира работите, ко и у музиката, кога он е чкартен, оркестарот фалшира, попросто од ова не може да ти се објасни. Секој си има свој удел али све почнува од тука, тренерот, бркот реално е просек, тој што го донесе тука на сметка на Зенот има тежок проблем со интелигенцијата ... онаа кошаркарската.

За секој спорт тоа важи чоек, тренерот е пола екипа, пола.
Он е диригентот, капираш ?Он ги диригира работите, ко и у музиката, кога он е чкартен, оркестарот фалшира, попросто од ова не може да ти се објасни. Секој си има свој удел али све почнува од тука, тренерот, бркот реално е просек, тој што го донесе тука на сметка на Зенот има тежок проблем со интелигенцијата ... онаа кошаркарската.
Добро дали може човек да не се слага со некое мислење на темава или се сте сезнајковци тука. Ако не се лажам ти беше еден од тие што го праеше подоле од гомно тренерот на Мајами, дека со него нема да освојат титула никогаш, па ете ја земаа и тука некако ти пропаѓа тезава што сам си ја кажа.

Добро дали може човек да не се слага со некое мислење на темава или се сте сезнајковци тука. Ако не се лажам ти беше еден од тие што го праеше подоле од гомно тренерот на Мајами, дека со него нема да освојат титула никогаш, па ете ја земаа и тука некако ти пропаѓа тезава што сам си ја кажа.
Добро де, сум го правел подоле од гомно зашто беше подоле од гомно првата сезона на Леброн, или тоа не беше факт кој подоцна се потврди и во финалето ...
Ај ако не тебе да те стават тренер на Мајами, ако не е релевантен ич тренерот, или ако е испод 50%, Споелстра покажа напредок у втората сезона и тоа никаде не сум го негирал, али со изданието од првата бев убеден дека таа година не зимаат титула, не очекував поинакво издание од него и у иднина туку очекував отказ, што не се случи а подоцна освои човекот титула, тоа е разликата меѓу мене, тебе и останатите смртници и оној кој ги менаџира работите во еден кошаркарски тим во НБА.

Одма со оној муабет за да придобиеш одредена група на луѓе на форумов, абе вие сезнајковци сте, фановите на Лејкерс, бет ти смрдлива дискусија, не бе, не сме, глупи сме што мислиме дека тренерот е пола тим, а тоа низа експерти го цртаат over and over again. Лејкерс сезонава ти се всушност и класична потврда за тоа дека тренерот е пола екипа и е од енормно значење за тимот, тоа што го спомнуваш Детроит поназад ти е уште една потврда за тоа, како и финалето Далас - Мајами пред некоја година. Класична потврда дека парчето хартија НИКОГАШ не е гарант за успех ... ниту пак за неуспех. Попросто до душа од муабетот, чкартен диригент = фалш оркестар и не може да ти се исцрта.

Кажи ни овде која е разликата од овој Лејкерс и Њујорк на бркот ? Има некаква разлика ? Или копи пејст е работата ? Случајно е ова ? .... I dont think so.

Дем Лилард 37 поена рекорд на кариера нормално :) гази момаков.
Бостон 5 победи по ред откако се врати Бредли (y)

епа тоа им фалеше на бостон, on-ball-D а најдобар за тоа е бредли.Од младите најдобри дирекни чувари на топка се Џими Батлер и Бредли.

епа тоа им фалеше на бостон, on-ball-D а најдобар за тоа е бредли.Од младите најдобри дирекни чувари на топка се Џими Батлер и Бредли.
бредли, бледсо, џорџ. Остај го ти џими батлер :LOL:

батлер не припаѓа во таа група? дечкото може да ги чува најелитните играчи и му треба малку самодоверба во скок шутот за да биде и офанзивно оружје на булс.

Добро де, сум го правел подоле од гомно зашто беше подоле од гомно првата сезона на Леброн, или тоа не беше факт кој подоцна се потврди и во финалето ...
Ај ако не тебе да те стават тренер на Мајами, ако не е релевантен ич тренерот, или ако е испод 50%, Споелстра покажа напредок у втората сезона и тоа никаде не сум го негирал, али со изданието од првата бев убеден дека таа година не зимаат титула, не очекував поинакво издание од него и у иднина туку очекував отказ, што не се случи а подоцна освои човекот титула, тоа е разликата меѓу мене, тебе и останатите смртници и оној кој ги менаџира работите во еден кошаркарски тим во НБА.

Одма со оној муабет за да придобиеш одредена група на луѓе на форумов, абе вие сезнајковци сте, фановите на Лејкерс, бет ти смрдлива дискусија, не бе, не сме, глупи сме што мислиме дека тренерот е пола тим, а тоа низа експерти го цртаат over and over again. Лејкерс сезонава ти се всушност и класична потврда за тоа дека тренерот е пола екипа и е од енормно значење за тимот, тоа што го спомнуваш Детроит поназад ти е уште една потврда за тоа, како и финалето Далас - Мајами пред некоја година. Класична потврда дека парчето хартија НИКОГАШ не е гарант за успех ... ниту пак за неуспех. Попросто до душа од муабетот, чкартен диригент = фалш оркестар и не може да ти се исцрта.

Кажи ни овде која е разликата од овој Лејкерс и Њујорк на бркот ? Има некаква разлика ? Или копи пејст е работата ? Случајно е ова ? .... I dont think so.
Ти и твоите другарчиња сте една од причините што темава е ваква повраќаница. Сум пишувал дека сте експерти за да придобијам група на луѓе да ми ставаат лајкови? Од кај знаеш дека зборам за навивачите на Лејкерс? Па пред некое време се објаснував за Рондо со тие што се за Бостон. Јас порано бев за Филаделфија ама сеа глеам НБА чисто од мерак и неам против ни Лејкерс ни Бостон ни Мајами а и нивните навивачи. Само што тука несмее да се пише некое мислење ако не се совпаѓа со вашето. Кажав дека за мене тренерот не е 50% од тимот. Не ни треба да пробуваш да ме убедуваш во спротивното. И мене и тебе да не стаат на Мајами тренери нема да завршиме со 0-82 скор. Ама да го ставиш и Фил Џексон тренер на Вашингтон 10000000% нема да влезат у плеј оф. И така ја си размислувам, тоа и го пишав незнам што мора да напаѓаш одма или да се праиш дрвен адвокат коа нит те навредив тебе ни па тимот за кој навиваш.

Ти и твоите другарчиња сте една од причините што темава е ваква повраќаница. Сум пишувал дека сте експерти за да придобијам група на луѓе да ми ставаат лајкови? Од кај знаеш дека зборам за навивачите на Лејкерс? Па пред некое време се објаснував за Рондо со тие што се за Бостон. Јас порано бев за Филаделфија ама сеа глеам НБА чисто од мерак и неам против ни Лејкерс ни Бостон ни Мајами а и нивните навивачи. Само што тука несмее да се пише некое мислење ако не се совпаѓа со вашето. Кажав дека за мене тренерот не е 50% од тимот. Не ни треба да пробуваш да ме убедуваш во спротивното. И мене и тебе да не стаат на Мајами тренери нема да завршиме со 0-82 скор. Ама да го ставиш и Фил Џексон тренер на Вашингтон 10000000% нема да влезат у плеј оф. И така ја си размислувам, тоа и го пишав незнам што мора да напаѓаш одма или да се праиш дрвен адвокат коа нит те навредив тебе ни па тимот за кој навиваш.
Пак со тиња муабетот ... ајде кажи зашто темава е повраќаница ? Зашто не ти одговоара една асална дискусија, туку ти одговара нискоинтелигентниот муабет од типот, тренерот не е пола тим, што би значело има удел само 30% според тебе :tapp: или да ставаме сликички за да тебе темата не ти биде повраќаница ...

Ае, да се тргнам од тука, темава да не ја правам повраќаница, на Гојак му сметаат постови од типот, секој кошаркарски експерт во НБА посочува колкаво е влијанието на еден тренер, или причините зашто Лејкерс се катастрофа а ги говорат луѓе кои тимов го пратат 14-15 години а се потпираат на тврдења пак, од кошаркарски експерти, али не му сметаат малоумните слики и остали работи што всушност темава ја направија повраќаница.

п.с. пробај да го изанализираш ова, еве уште еднаш

Koпи .... ПЕЈСТ, ама не, тренерот немал големо влијание.

п.п.с. Уствари у право се тие што викаат дека не е до бркот, не е до него, туку до тие што го ангажирале, него тој му е капацитетот, исти беше и во Никси, и-с-т-о.

Да де, со таков очаен тим нема да влезе многу јасно. Он ако ти текнува 2005 и со Лејкерс не влезе во плеј оф. Самиот си контрадикторен према себе, ти викаш дека тоа е твое мислење и никој не може да те убеди во спротивното, е јас со ова не се слагам коа е овој муабет во прашање. На пример твое мислење би почитувал доколку би рекол дека не ти се допаѓа играта на Шарлот да речеме, е тука не можам да влијаам тоа е ствар на вкусови, ама дека тренерот не е 50% од екипата тоа може ти го мислиш но не е така! Значи ова е факт, нема потреба од претпоставки и мислења, туку ова е непобитен факт. За Лејкерс моментално тренерот е главниот проблем бидејќи они веќе го имаат тимот, не може никој да ме убеди дека овој тим уз еден асален тренер налик Зенот нема да се прошета до плеј офот, еве нека не бидат први но во топ 3 на Запад на крај од регуларен дел ќе се 100000000%.

424114_568474496514412_1283982804_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom