Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден проблем. Веќе подолг период не можам да најдам асална девојка. Последна девојка ми беше пред неколку месеци, идевме еден месец и после ми раскина пошто ме гледала само како другар.

Сите девојки што ги имам сретнато, а кои сакаат фини момци се више зафатени, така да ми требаат совети за тоа како да станам сељачиште, копач, идиот, бед бој или некоја друга категорија на момак кој би бил привлечен за поголемиот дел од девојките.

Веќе некој период читам разни PUA материјали, али такви работи можда успеваат на запад, али не помагаат многу во пракса кај нас. Ми требаат конкретни совети кои би ми биле барем од мала помош.

Благодарам однапред.

Smert не мора да значи дека треба да станеш ропак за да привлекуваш девојки.
Лично мене оние момци од бед бој категории ми се одбивни и непривлечни. Очигледно си опкружен со погрешни девојки не знам. Можеби и некој друг фактор влијае не би знаела.

А инаку еден близок другар има спротивен проблем на твојот. Бед бој, женски му се лепат, е сега проблем му е што се заљуби. Поточно проблемот му е што не може да биде верен, знае дека ќе ја повреди. Ми се довери дека на психолог сакал да иде, дека може ќе му помогне да не биде таков. Зарем би сакал пак таков проблем да имаш?

Ова е мое мислење, нормално други можеби поинаку ќе кажат, ама мој совет е да не се менуваш во таков за да фатиш женска. Биди свој и единствено што би можел да направиш е да не се приврзуваш и затрескуваш во девојките се додека не видиш дека баш таа вреди за твоите чувства :)

Имам еден проблем. Веќе подолг период не можам да најдам асална девојка. Последна девојка ми беше пред неколку месеци, идевме еден месец и после ми раскина пошто ме гледала само како другар.

Сите девојки што ги имам сретнато, а кои сакаат фини момци се више зафатени, така да ми требаат совети за тоа како да станам сељачиште, копач, идиот, бед бој или некоја друга категорија на момак кој би бил привлечен за поголемиот дел од девојките.

Веќе некој период читам разни PUA материјали, али такви работи можда успеваат на запад, али не помагаат многу во пракса кај нас. Ми требаат конкретни совети кои би ми биле барем од мала помош.

Благодарам однапред.

Не се доведувам до ситуација да треба да давам совети, не го правам тоа како што треба ама ајде да се обидам.

Пријателе да бидеме искрени, 21 - ви век сме.
Асална девојка можеш да најдеш, но за жал таквите се многу ретки.

Ти викаш дека последната девојка ти раскинала поради тоа што те гледала како другар. Тогаш она воопшто не ти била ни девојка. ( во вистинска смисла на зборот )

Според мене они се влезени во филм "Bad Boys" кои ги игнорираат и не им посветуваат внимание, но тоа е само на краток рок.
Нема потреба ти да стануваш "сељачиште", "копач", "идиот" за да привлечеш асална девојка.
Сега не знам што подразбираш ти под поимот "асална девојка".

Едноставно биди си тоа што си.
Ако се смениш многу ќе погрешиш.

Ова ти го кажувам од искуство. Јас пропуштив две екстра девојки, заради една што искрено не вредеше за тој труд што го вложив, не ми е криво, тоа така испаднало, само сакам да ти кажам дека не треба да се менуваш поради никого.

Викаат една слика, илјада зборови

320974_10200411645563048_1439165035_n.jpg

За ова што е напишано му подавам рака на човеков.

И друга работа.

Било која девојка попрво би "паднала" на дечко како тебе, кој се однесува фино, пристојно, достоинствено, отколку на некој клошар кој не знае како да ја третира.

(y)

Благодарам однапред.

Еве една тема посветена на тоа што го бараш. Советите што ги бараш почнуваат некаде при крајот на првата страница.

Со последнава другарка - сте имале ли секс?

Ако да, после секс да ти каже дека те гледа „како другар“ значи дека таа знае другарски да се секса. Во тој случај, не е чудно да е омилена и кај другите нејзини „другари“ и прашање е дали ти е потребна таква.

Ако не, многу е можно да не си ѝ побарал, па си рекла дека нема да се замара со тебе и ќе најде некој подиректен. Твоја грешка била што не си ѝ побарал, а нејзина што не те опуштила доволно и/или не ти дала сигнали дека сака да се сескнете.

Конкретен совет: најди си хоби како на пример учење на јазици, вежбање, посетување на некој клуб со тематика што те интересира... Само *не* барај девојка. Развиј вештини што ќе бидат само твои и според кои луѓето ќе те препознаваат. На тој начин ќе стекнеш извесен глас, којшто, сепак, надалеку се слуша. Така, *девојките ќе те бараат тебе*, наместо обратно.

Всушност, „бед бој“, „ропак“ итн се само начини на коишто човек прави маркетинг за себе, за да го забележат. Многу е подобро ако себеси се развиеш внатрешно, т.е. развиеш некои свои вештини, коишто се применливи на долги патеки, отколку да плениш со своето однесување и изглед (и двете се менливи и минливи, додека вештините остануваат)..

На крајот, што било толку посебно кај таа девојка, па за да посакаш целосно да се смениш? Таа е една од билијардите околу тебе и навистина не вреди да ја менуваш својата суштина за неа, ако не сакала да биде со тебе. Вреди да се прилагодиш кон некој што *е* и *сака да остане* во твојот живот, не кон некој што не е и не сака да остане. Тоа е процес што се прави во врска, а ти си далеку од врска, за сега.

Значи, најди нешто што уживаш да го правиш и прави го во друштво (т.е. група). Ако вистински уживаш во тоа и спремен си да го прикажеш своето уживање во јавност, ќе се појави некоја што вистински ќе те цени и ќе сака да биде покрај тебе.

Поздрав и со лесно.

Благодарам однапред.
Пријателче млад си ... уживај...не се напрегај многу...зар е толку битно да најдеш одма асална девојка шо ќе ја земеш за жена? биди опуштен кулирај...немој да стануваш ропак али немој и да биде мутав...биди само опуштен и сигурен во себе...кога тогаш ќе најдеш асална девојка... тоа се дешава кога најмалку ќе очекуваш...така да не паѓај у депресии и кулирај..биди си свој, опуштен и имај самодоверба и не сумњам дека ќе најдеш асална девојка... :)

Мојата сторија почнува некаде во не толку далечната 2008 година. Себе си се доживуввав како дете, всушност бев и едно. Сакав да пробувам нови работи искачања, пијанства, дроги, цигари, мажи, секакви ствари. Тука беше и тој... Вечно покрај мене како најдобар пријател и слушател што не ги криеше своите чувства, неусловно ме сакаше се грижеше за мене, беше мојот СОС центар. Во неколку наврати од нашите видувања збореше за тоа како се чувствува, збореше за тоа што сака и јас да чувствувам, а јас немав никаква подлабока емоција да му подарам. Бев директна, не сум како оние девојки што уживаат да имаат удварачи покрај нив, да ги мазат да ги тинтрат и што сакаат да се во центарот на вниманието.Моето НЕ го погодуваше и знам за тоа, свесна сум. Престанавме да контактираме некое време, но секогаш си го чувавме грбот. Знаевме и да се слушнеме по телефон чат пат по некоја порака, нашето пријателство никогаш не беше изгубено. Пред некое време тој стана целосно среќен по макотрпните 3 години вљубеност во мене, тој си фати женска, ја сака и знам дека и среќен. Мене почнаа да ми се будат некои чувства спрема него. Не знам дали се тоа хирови, амбиции, или пак се навистина некои подлабоки ебани емоции. Јас на него му признав се. Иако ми беше срам, и незгодно јас морав да се отворам, а тој ми е и пријтел.За време на неколку пијанства го имам барано и на некој наин му направив и проблеми во врската. Делот што мене ми е нејасен, зошто кога му правам проблеми во врската не сака да се оттргне од мене, како сеуште да има нешто што не поврзува, што и двајцата не држи сплотени. Се мразам себе си што му стоам на патот на неговата среќа. Бидејќи не можам да си дозволам да се мешам бо нечија врска јас му го ибришав бројот и секој профил на социјалните мрежи.Јас не сум ја соткако се случи сето ова, созреав на могу чуден начин, со него секогаш покрај мене. Карма ис а бич, нели? Хахах едно е сигурно, и двајцата се сакавме но не во исто време :)
Знам да чу да преживим.

Не сакам да те навердувам или нешто слично, да не се разбереме погрешно, но заради таквите девојки како тебе, ние машките ја употребуваме фразата:

"Сите женски се исти".

Мојата сторија почнува некаде во не толку далечната 2008 година. Себе си се доживуввав како дете, всушност бев и едно. Сакав да пробувам нови работи искачања, пијанства, дроги, цигари, мажи, секакви ствари. Тука беше и тој... Вечно покрај мене како најдобар пријател и слушател што не ги криеше своите чувства, неусловно ме сакаше се грижеше за мене, беше мојот СОС центар. Во неколку наврати од нашите видувања збореше за тоа како се чувствува, збореше за тоа што сака и јас да чувствувам, а јас немав никаква подлабока емоција да му подарам. Бев директна, не сум како оние девојки што уживаат да имаат удварачи покрај нив, да ги мазат да ги тинтрат и што сакаат да се во центарот на вниманието.Моето НЕ го погодуваше и знам за тоа, свесна сум. Престанавме да контактираме некое време, но секогаш си го чувавме грбот. Знаевме и да се слушнеме по телефон чат пат по некоја порака, нашето пријателство никогаш не беше изгубено. Пред некое време тој стана целосно среќен по макотрпните 3 години вљубеност во мене, тој си фати женска, ја сака и знам дека и среќен. Мене почнаа да ми се будат некои чувства спрема него. Не знам дали се тоа хирови, амбиции, или пак се навистина некои подлабоки ебани емоции. Јас на него му признав се. Иако ми беше срам, и незгодно јас морав да се отворам, а тој ми е и пријтел.За време на неколку пијанства го имам барано и на некој наин му направив и проблеми во врската. Делот што мене ми е нејасен, зошто кога му правам проблеми во врската не сака да се оттргне од мене, како сеуште да има нешто што не поврзува, што и двајцата не држи сплотени. Се мразам себе си што му стоам на патот на неговата среќа. Бидејќи не можам да си дозволам да се мешам бо нечија врска јас му го ибришав бројот и секој профил на социјалните мрежи.Јас не сум ја соткако се случи сето ова, созреав на могу чуден начин, со него секогаш покрај мене. Карма ис а бич, нели? Хахах едно е сигурно, и двајцата се сакавме но не во исто време :)
Знам да чу да преживим.
ти киднала играчката??? неможеш да ја имаш??? се понашаш ко дете од 5 години... т.е разгалено детиште....жити се напрај му услуга на човекот и не го замарај...не се лажи дека го сакаш....ти фали само вниманието од него... а ич не го заслужуваш....

Каков џентлмен тоа жените го убија.
Сакам џентлмен ама да не ти дадам.
Дај ми секс па ќе бидам џентлмен не обратно :)

Благодарам однапред.
Види синко, по мене правиш една фундаментална грешка, што многу машки ја прават со женските а тоа е тргаш од логика на реципроцитет. Односно очекуваш дека ова функционира како со другарите или со фамилијата-Правиш жртва, не се штедиш, гледаш да им удоволиш затоа што знаеш дека истото ќе го добиеш за возврат. Кај жени тоа не функционира така. Кај жени не постои морал, одговорност, почит, ценење на вредности и слично. Единственото нешто што постои кај нив е интересот во својата најсурова форма. Значи кога ќе ги соголиме сите нивни улизувања, предења, глумење нежност и слично, во нивната гола суштина останува интересот. Никогаш немој да третираш женско како краљица освен во ретки исклучоци. Со жени досега најфункционален метод од се што сум видел (а сум видел од тешки идиоти до тешки папучари) е сељачкото понашање. Тука многумина се во заблуда за што е тоа сељак. Повеќето ја земаат класичната дефиниција за сељак-Слуша турбо фолк, има пивски мев, се тепа по кафани и јетрата му е уништена од алкохол. Меѓутоа како што нели времињата се осуптилија така и сељаците. Тука еднаш ги имам опишано како изгледаат модерните сељаци и која е разликата со класичните
http://forum.kajgana.com/threads/Симптоми-of-being-a-сељак.11154/page-21#post-1672842
Неспоредливо поголеми шанси имаш ако знаеш како да бидеш суптилен сељак. А од двете екстреми тешко сељачиште и тежок папучар, екстремата на тешко сељачиште е далеку далеку помалото од двете зла. Правењето на суптилен сељак е секогаш добитна комбинација. Женското на крај во машкото бара маж. Оној што е добар со неа ќе и стане најдобро геј другарче, а ако догура до дечко ќе биде понижуван на секаков можен начин, затоа што ти си и го дозволил тоа. Со жена треба како со домашно милениче или како со воспитување на дете затоа што реално нивните капацитети и нарав не се далеку од тоа. Систем на награда и казана, ако се измочаш на ќилимот не добиваш вечера, ако напишеш домашно добиваш лижавче. Немој со убаво, секое твое убаво е твоја слабост, ахилова пета. Жени генетски се програмирани одма да ти ја регистрираат слабоста и во тој момент да ја превземат палката и да те прават ремпере. Ама ти си бил со најдобри намери. Нема тука таква работа, не е ова мајка ти, брат ти, пријателот. Прашањето тука е поколението и опстанокот. Карактеристики на добар кандидат преносител на добра сперма се-ароганција, бестрашност, независност пред се од неа, доминација на простор и територија. Остај тука чавкиве што зборат-културен, книга да имал прочитано, да немал балкански манири, да ја ценел, да ја почитувал, чеши ми куро шо би рекле Струмичани. Не ми верувај мене, излези надвор и погледни кои фаци ебат а кои дркаат. Убаво разгледај ги профилите и што се бара на пазарот. Во Шведска Арапи им ги ебат жените. Џабе што Швеѓаните се и културни, и начитани, и софистицирани и либерални, кога на крај се трансформирани во педерчиња. Арапите пак и покрај целата своја некултура, гнаса, агресија, нецивилизираност и колку тоа и да делува одбивно за жени ама вака на форум пишано, на крај сепак тоа се карактеристики на машко и на крај тоа пали. Почни да ја третираш како последна дупка во кавалот. Не со навреди, не со закани, не со уцени, тоа ем е простачки, ем покажуваш уште поголема слабост а она тоа го чека. Едноставно почни да не ја ебеш 2%.И да се смени на фино ќе продолжиш така. Се додека има уште нешто во тебе што не и се покорило, се додека имаш останато тронка независност која она не ја исцицала, се додека пружаш отпор на нејзините каприци, се додека она не ги извлекла од тебе сите тајни, мистерии, навики, се додека можеш да и влееш страв дека сево ова не ти е толку битно и дека можеш едноставно да исчезнеш, се до тогаш нејзе и е интересно а ти имаш моќ и колку-толку доминација. Тргни си ја апликацијата од глава дека имаш пред себе возрасна и свесна единка која има свест, одговорност и морал за почит, ценење, доверба а програмирај се дека пред тебе имаш разгалено и невоспитано детиште кое треба да го насочиш иначе ќе ти се посере на глава без никакво чувство на кривица. Ако ја перцепираш на тој начин мислам дека резултатите ќе бидат повеќе од очигледни. Истото важи и за други женски во иднина. Сфати за нив ова е се игра и интерес а ти како Трајче си само средство кое утре може да биде експресно заменето и фрлено во ќош. Тие така перцепираат затоа и се поуспешни од нас на љубовно поле они дечкото го гледаат економски-како капитал. Има ќар од инвестицијата, цицај ја. Нема ќар, ослободи се од неа без пристрасности и фокусирај се да ти е убаво тебе на ду(ши)/(нди)чката. Го имам и претходно поубаво објаснето ова да не влечам и понатаму.
Oва е одговорот кој го бараш :)

znam deka ova ne e tema za forumov ama deka stv mi e losho ke pisham
nemozam da najdam da slavam so nikoj stara nova god i isto taka nikogas nikoj ne me vika za nisho.celo vreme sedam doma .pomosh ve molam za sovet

znam deka ova ne e tema za forumov ama deka stv mi e losho ke pisham
nemozam da najdam da slavam so nikoj stara nova god i isto taka nikogas nikoj ne me vika za nisho.celo vreme sedam doma .pomosh ve molam za sovet

На оваа тема може да договориш излегување со Кајганџии.

Што мисле дали на 17години е прерано уште за озбилна врска уште малце шмекерски живот или добро време е 17/18години озбилна врска веќе да се фане ?

Највише ми се праи ќејф коа ќе видам млади како идат за озбилно. Замисли ги бе батка у парк.. Он, она и куче. Он нешо седнал, ја љуби у увце, она нешо жвака вуница оние од шеќер, а кучево нема појма шо е работава. Абе да ти е милина да ги гледаш…

Што мисле дали на 17години е прерано уште за озбилна врска уште малце шмекерски живот или добро време е 17/18години озбилна врска веќе да се фане ?

Ај бе па и ти врска.
Има жени, ти продаваат љубов за пари

(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom