Помош, софтверски проблеми и совети

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
затвори ги сите програми пред да ги пробуваш работиве зашо може копчињата да се назначени за нешо друго во некоја друга програма и да се дешаваат багови

првин провери дали ти работат левиот алт и левиот шифт
отвори нотепад и стисни alt + f4 дали ќе се затвори ноутпадот
да = работи алтот, не = не работи алтот
сеа провери дали ти работи левиот шифт
капс локот нека ти биде исклучен
држи шифт и стисни A, ако е голема ти работи шифтот ако е мала не ти работи шифтот

доколку после тестовите резултатите покажуваат дека ти работат и шифтот и алтот, стисни десен клик на language barот, settings, advanced key settings
тука види дали кај between input languages , под key sequence пишува left alt + shift
ако е така тогаш не ми текнува во моментов зашо не би ти работела
ако не е така, стисни change key sequence и одбери лево left alt + shift

ако не ти работи левиот алт или шифт стави друга комбинација, објаснето во погорниве реченици
Ептен фала:) го средив во ленгвич барот. ;)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Еј луѓе, ми треба некој што знае да работи со Микрософт Аксес. Ми треба за еден проект да ми изработи датабаза. Нормално ке си платам поштено за трудот. Нека ме контактира преку ПП.

H

HITCH

Гостин
Лаптопот нешто ми се „мрдна.“ 1 саат ми се појавува „Startup repair“ и си бара проблеми, башка што не функционира ништо. Не е многу користен, го имам скоро 2 месеци, за да пребарува „проблеми“ еден саат. Што да правам?

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
moze li nekoj da mi pomogne kako mojot windows da go napravam genuine samo mi se pojavuvat nekoi poraki demek ne bil licenciran pa da go kupis online nema pozadina na desktopot pri sekoe isklucuvanje ili restartiranje na kompjuterot. moze i privatna poraka ubavo da mi objasnite cekor po cekor

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Дај бе луѓе одговарајте. Овде има луѓе шо се разбират од компјутери, така да од нив се очекува да одговарат на прашањава. Јас да се разбирав ќе одговарав, то шо знам одговарам. Не бидете себични, бидете солидарни.
П.С Порано можев да слушам и на звучници и на слушалки истовремено, ама сега не можам. Дали можи то некако да се подеси?

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54
Кај да најдам драјвер за ТВ Картица за компјутер "Pinnacle PCTV 110i" Значи нигде не најдов асален драјвер све се некој апдејти..

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
moze li nekoj da mi pomogne kako mojot windows da go napravam genuine samo mi se pojavuvat nekoi poraki demek ne bil licenciran pa da go kupis online nema pozadina na desktopot pri sekoe isklucuvanje ili restartiranje na kompjuterot. moze i privatna poraka ubavo da mi objasnite cekor po cekor
Xp или Win 7 имаш?

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
postoe li nekoja programa za da gi najde site drajveri koi falat na kompjuterot i da gi simne, :)ako znaete pisete mi itno e treba mi za mojov pc da go formatiram mn koce

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Сакам да ја исечам една песна т.е да ги тргнам првите 20с од песната. Спуштив Camtasia Studio 8, ги тргнав првите 20секунди, ама не можам да се снајдам за да ја зачувам сеа така песната.. Помош?

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Сакам да ја исечам една песна т.е да ги тргнам првите 20с од песната. Спуштив Camtasia Studio 8, ги тргнав првите 20секунди, ама не можам да се снајдам за да ја зачувам сеа така песната.. Помош?
Симни си Аudacity и ќе средиш...

Kajgana Shop

На врв Bottom