Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Ти велиш дека вака било:
МЕЃУНАРОДЕН СУД ги вратил случаите во Македонија, и викал ако сакате да ги осудите овие злодела осудите ги, ако успеете со договор да ги решите злоделата тогаш е ОК од наша страна...... ако не ги осудите злосторниците тогаш тоа е ваша работа.......

Мислам дали воопшто ви работи мозокот??

Харадина водел ослободителна армија, кој исклучиво се бранела, и војувала со српската армија, немала врска ни пак злодела протви цивили........
А што вие им верувате на српските пропаганди (за жал и вие ги употребувате) тоа е ваш проблем, ваш проблем е што се информиравте/те исклучиво од српски медиуми.........

Ако Хаг како меѓународен суд фаворизираа некоја страна, тогаш можеме да замислиме што правеле македонските судови овие 20 год, и за жал што уште ќе прават.........
И на мали деца веќе им е преку со вашите пропаганди и воопшто со вашата омраза........
Идиот си, нема друго објаснување, пишува дека дрогата поминува низ целиот Балкан, а ти идиотски пишуваш дека само низ Косово поминува............
Таа дрога ќе поминеше и низ Србија со Косово заедно............
500 кг хероин беа фатени не од албанци, туку од македонци.......на граница со Србија, или тоа не се рачуна, не оди на прилог со вашата пропаганда........
И крај ан се постираш веб страници каде нема ни име на новинар ни ништо........
Глупости.....

Ти не и веруваш на ХАГ ебате, меѓународен суд, а очекуваш јас да им верувам на сомнителни веб страници и крајно сомнителни непостоечки канадски детективи.........
kojaj objasni mi go ova:::koj pravi problemi vo belgija?? koj pravi problemi vo italija??koj organizira atentati vo amerika???koj pravi belji na balkanot??SAMO ALBANCITE, KAZI MI DALI NEKOJ MAKEDONEC SRBIN BUGARIN GRK ITAKA NATAMU PRAVI PROLEMI???PA KAJ I DA VE IMA VIE SAMO PROBLEMI PRAVITE--UBISTVA DROGA KRADENJE KIDNAPIRANJE I STO USTE NE.SEOJ DEN SLUSAME ALBANEC OVA NAPRAVIL, ALBANEC ONA NAPRAVIL

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
kojaj objasni mi go ova:::koj pravi problemi vo belgija?? koj pravi problemi vo italija??koj organizira atentati vo amerika???koj pravi belji na balkanot??SAMO ALBANCITE, KAZI MI DALI NEKOJ MAKEDONEC SRBIN BUGARIN GRK ITAKA NATAMU PRAVI PROLEMI???PA KAJ I DA VE IMA VIE SAMO PROBLEMI PRAVITE--UBISTVA DROGA KRADENJE KIDNAPIRANJE I STO USTE NE.SEOJ DEN SLUSAME ALBANEC OVA NAPRAVIL, ALBANEC ONA NAPRAVIL
Сигурно го гледаш филмот Такен или Такен 2 секој ден...........
Штом си по филмови, гледај го филмот ХАГ.........

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сигурно го гледаш филмот Такен или Такен 2 секој ден...........
Штом си по филмови, гледај го филмот ХАГ.........
Најди една држава во Европа во која нема ниту еден Албанец осуден за криминал.
Дрога,пљачки, изнуда, бело робје, платени убиства, коцкарници и сл.

Free hint

(Македонија не се рачуна:))

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Да те нарекувам глупак, не знам дали вреди.....
Па Косово не се ограничува со Авганистан и со Еу за да велиш дека преку Косово се води дрогата, не знам што пиеш што ти ги убива мозочните клетки..........
А уште поглупаво е да велиш дека американците се занимаваат со дрога, а фрапантно глупаво е да велиш дека Косово само затоа им е потребно..........
Бонстил имаш во центар на Скопје, зошто не фрлаш молотов коктел, ама не пијан..........

какви докази? слики од српски медиуми???
Врв на глупоста е да оспориш меѓународен суд, можеби не е глупост, туку лицемерие, за србите па и за вас воените злосторници се херои, затоа ви изгледа криво......
Како што реков претходно ти можеш да ме наречеш како сакаш, но тоа не ме навредува туку напротив повеќе ми ја зголемува самодовербата и сигурноста во моето знаење.

Ај те молам најди ми во еден пост каде сум напишал дека ЦЕЛА дрога поминува низ Косово? Изгледа не ги знаеш рутите на дрогата од Авганистан до Европа.

Точно дека дрогата ќе поминеше повторно ако Косово уште беше под Србија, ама со независно Косово Америте и НАТО имаат поголеми предности и подобар бизнис можат да прават отколку Србите да им се маткаат како сенка.

Италијанскиот документарец што ти го посочив во предходниот пост изгледа не си го изгледал. Додека Турција на годишно ниво запленува по 60 тони дрога што доаѓа од Авганистан сите ЕУ членки и остатокот на Европа заедно немаат фатено толку. На што се должи тоа? Нема полиција во овие држави? Нема закони против дроги? Не, тоа е само поради бизнис во кој имаат замешано прсти "Западните Демократии" и институции ( вклучувајќи го тука и Меѓународниот Суд ) . А и што дека 500 кила беа фатени од Македонци? Треба сега да се радуваме дека сме фатиле 1 камион од можни 5000 +- што поминуваат годишно? Немој да ме јебеш бре!

Нема зошто да те убедувам дали да веруваш во "сомнителни" страни, тоа е на тебе да одлучиш дали да веруваш или не, ама некои вакви веб страни имаат повеќе докази и разбирање отколку твојот ценет Меѓународен Суд.

За крај, седи доле кец. И немој да ме дупиш у мозок со твоите глупави изговори. Верувај му на Меѓународниот Суд што ќе ти каже.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Најди една држава во Европа во која нема ниту еден Албанец осуден за криминал.
Дрога,пљачки, изнуда, бело робје, платени убиства, коцкарници и сл.

Free hint

(Македонија не се рачуна:))
Тоа кажува дека албанците се распространети низ цела Европа......јас ова така го разбирам.......и не велам нема албански криминал....
Вие нормално ќе се фокусирате на албанскиот криминал, тоа е тоа, деконструктивизмот погрешно сфатен од ваша страна.........
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 13:45 ---
Како што реков претходно ти можеш да ме наречеш како сакаш, но тоа не ме навредува туку напротив повеќе ми ја зголемува самодовербата и сигурноста во моето знаење.

Ај те молам најди ми во еден пост каде сум напишал дека ЦЕЛА дрога поминува низ Косово? Изгледа не ги знаеш рутите на дрогата од Авганистан до Европа.

Точно дека дрогата ќе поминеше повторно ако Косово уште беше под Србија, ама со независно Косово Америте и НАТО имаат поголеми предности и подобар бизнис можат да прават отколку Србите да им се маткаат како сенка.

Италијанскиот документарец што ти го посочив во предходниот пост изгледа не си го изгледал. Додека Турција на годишно ниво запленува по 60 тони дрога што доаѓа од Авганистан сите ЕУ членки и остатокот на Европа заедно немаат фатено толку. На што се должи тоа? Нема полиција во овие држави? Нема закони против дроги? Не, тоа е само поради бизнис во кој имаат замешано прсти "Западните Демократии" и институции ( вклучувајќи го тука и Меѓународниот Суд ) . А и што дека 500 кила беа фатени од Македонци? Треба сега да се радуваме дека сме фатиле 1 камион од можни 5000 +- што поминуваат годишно? Немој да ме јебеш бре!

Нема зошто да те убедувам дали да веруваш во "сомнителни" страни, тоа е на тебе да одлучиш дали да веруваш или не, ама некои вакви веб страни имаат повеќе докази и разбирање отколку твојот ценет Меѓународен Суд.

За крај, седи доле кец. И немој да ме дупиш у мозок со твоите глупави изговори. Верувај му на Меѓународниот Суд што ќе ти каже.
Штом почнав со навреди (се извинувам) моронизам е да помислиш дека за дрога американците ја ослободија Косово........
Да сакаа балканска станица, ја имаат Албанија, Бугарија, Македонија, или било која балканска земја, по веродостојно би било да велиш дека Косово е ослоодено заради рудата, јас верувам дека рудниците имаат јак удел во обедувањето за маериканците да ни помагаат........но зошто да не и една балканска станица, но и подршка од еден народ кој е броен во балканот......
Сад не окупираа со ослобоување, глупо е да велам дека мило ми е, но реално не е можно самостојно да опстои балканска држава без поголем подржувач......

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Тоа кажува дека албанците се распространети низ цела Европа......јас ова така го разбирам.......и не велам нема албански криминал....
Вие нормално ќе се фокусирате на албанскиот криминал, тоа е тоа, деконструктивизмот погрешно сфатен од ваша страна.........
Нема потреба да даваш прости одговори, повеќе од добро се знаеме кој е што и нема потреба за толкување од твоја страна. Еве предлагам еден блог да отворите нека ги запишуваат странците нивните мислења за вас кои живеете во нивните земји и со што се бавите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Нема потреба да даваш прости одговори, повеќе од добро се знаеме кој е што и нема потреба за толкување од твоја страна. Еве предлагам еден блог да отворите нека ги запишуваат странците нивните мислења за вас кои живеете во нивните земји и со што се бавите.
Еве паралела:
- за нас европејците мислат дека работиме со дрога...
- а за вас мислат дека сте военизлосториници.....
Се сложуваш? или ти се чини нефер генерализирањево?
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 22:49 ---
mnogu dobar odgovor mi dade, BRAVO
Не се сеќавам дека си ме прашувал нешто.....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Еве паралела:
.
Па во право си, дефинитивно ве потцениле....

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Еве паралела:
Да бевме воени злосторници...немаше да ни се качувате на глава, и ти немаше сега да пишуваш на форумов :D

И кој курац го спомнуваш тој ебан Хаг, на 2000км од балканов се наоѓа, а ќе судат за балкански војни. копилиња :mad:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Да бевме воени злосторници...немаше да ни се качувате на глава, и ти немаше сега да пишуваш на форумов :D

И кој курац го спомнуваш тој ебан Хаг, на 2000км од балканов се наоѓа, а ќе судат за балкански војни. копилиња :mad:
Јас не знам, не се разбирам баш во судство, Хаг така вели, и мораше тие да ги осудат овдешните воени злосторници, да останаа на српските и македонските судови херои ќе се прогласеа......
си слушал песни за херосството на Јохан??

1

1292

Гостин
Старк: Питање споменика унутрашња ствар Србије

Поводом декларације скупштине албанских одборника у Прешеву у вези са питањем споменика припадницима бивше ОВК, у Амбасади Сједињених Америчких Држава Танјугу су поновили да је то питање унутрашња ствар Србије. „Наша позиција тим поводом није промењена.
САД верују да је питање споменика унутрашња ствар Србије коју би требало да решавају њени изабрани представници”, рекао је портпарол амбасаде САД Стивен Старк.

М. А.

Мала, да не си се малку преценила?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Локалните власти на Прешево , Бујановац и Медвеѓа , освоија декларација со која повикуваат да не се допре споменикот кој е поставен легално во Прешево.

Бараат да се тргне нелегалниот споменик во близина на албанското село Лучане , кој е поставен во чест на убиените српски полицајци.

Советниците албанците на трите општини , бараат од Албанија да помогне да се “меѓународнизира“ проблемот.

Исто така повикуваат од владите на Косово и Србија да го решат проблемот со посредништво на Брисел , по принципот на реципроцитет.

Во декларацијата се истакнува правото на албанците да ги употребат симболите кои сведочат за националниот идентитет.

Во меѓувреме незадоволни граѓани во Прешево залепиле слики на Тачи и Бериша како седат на фотељи , и напишале: Ви иде ли ?

Незадоволни заради нивното недоволно ангажирање,

=

Јас мислам дека сега е моментот да се реши прашањето на Прешевската долина , и тоа со реципроцитет.
Ако србите имаат автономија на Косово , одма и на Прешево автономија.
Ако они блокираат патишта , одма и на Прешево.

Ако они напаѓаат косовски службеници , одма и на Прешево истото.

Нестабилно Косово , одма да им се приреди нестабилност на Србија.

Ако 50.000 срби на северот на Косово добијат автономија , можат и 60.000 албанци на Прешевска долина.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
“Се надеваме дека Владата на Србија и лидерите на албанците од југот преку директни контакти ќе ги решат отворените пашања. Исто така се надеваме дека на натамошните разговори ќе се пристапи конструктивно и во духот на компромисот , со цел да дојдат до обострано прифатливо решение и да се избегне секое непотребно подигнување на тензии“ - рекоа од британската амбасада во Београд во врска со споменикот.

--- надополнето: 13 јануари 2013 во 17:43 ---

Србија сака нов “март 2004“

Претседателот на листата за Природна Албанија , Кочо Данај рече дека Дачиќ со рушење на споменикот во Прешево сака да создаде нов “март 2004“ , пошто он знае дека за евентуално рушење на споменикот албанците ќе се одмаздат со уништување на некои објекти од српската култура.
Исто како што се случи во 2004-та кога после убиството на децата албанци , албанците запалија православни цркви низ Косово.

Сценариото на Дачиќ е да ги прикаже србите на Косово како жртви, а со тоа ќе побара северот на Косово да и припадне на Србија , а останатиот дел заедно со Прешево да и припаднат на Албанија (а од Бујановац да ги протерат албанците).

==

20 години со ѓаволски потези , не знам зошто не ги казнуваат еднаш засекогаш.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Кругот се врти, албанците од ден на ден имаат се помала поддршка од Западот и сега незнаат што да прават и кај да се обратат а чаушот дарди ќе палел манастири и цркви. Премногу ви е дадено и доста е, време е да вратите назад се што сте украле. Иначе немој да си лажго дарданија март 2004 децата се удавија во Ибар односно не беа убиени, врз преживеаните е извршен притисок да кажат дека тоа е дело на србите и после запаливте и утепавте се што можете низ Косово (официјална верзија од ОН).
Тргнете си го споменикот кога знаете дека е нелегален и дека е поставен само за да провоцира.
Повикувам на будност од страна на АРМ и МВР зашто шансите да се прелеат нереди кај нас се големи, ние ќе им бидеме криви што на Косово е отстранет нелегален споменик и ќе удрат кај што е најтенко т.е. кај нас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom