Па нели нешто имаше за земјоделци да одат по ранчови да работат по 6 месеци.Добро бе има ли друг начин за добивање на виза освен таа студентската... Rаботна виза или било каков друг начин за да се оди да се поработи неколку месеци во USA? Дур бев студент не отидов јбг
Не знам не сум информиран... чекам да кажат поупатенитеПа нели нешто имаше за земјоделци да одат по ранчови да работат по 6 месеци.
Јас заминав 2011 како апсолвент. Кога бев по виза имав 5 неположени предмети а кога заминав 2. Другите што беа со мене ги имаа сите положени а во Америка сретнавме и двајца што успеале и да дипломираат па да отидат.Здраво
Ме интересира дали веќе некој знае или има, што отишол за Америка, а да биде последна година т.е апсолвент, али да не му се сите од предметите положени ( од последната година) нели бидејќи се помали шансите за виза дека си при крај со факултетов ???
Благодарам
Преку која ВИКИНГ? од Скопје? Битола?Jas bev minatata godina so VIKING. Lugjeto u agencijata se prefini i ja imaat taa amerikanska nasmevka. NO kako sto pominuvase vremeto se menuvaa rabotite. Prvo aplicirav za cetiri rabotni pozicii vo Kolorado. Ne dobivav nikakvi informacii za toa kako tecat rabotite edno tri meseca. Po tolku cekanje na kraj mi rekoa deka me prifatile i deka taa ponuda e edna od onie za koi aplicirav vo Kolorado. Otidov tamu i mi go davaat dogovorot spremen da go potpisam. Znaci oni vekje mi spremile dogovor bez da me iskontaktiraat i jas samo trebase da go potpisam. Otkako go razgleav dogovorot vidov deka sum prifaten od skroz drugi rabotodavci i na skroz drugo mesto. Zosto? Zasto tie rabotni pozicii bile rezervirani za Bugari , a krsot e za nas(Znaci pustaat rabotni ponudi na Veb stranata od koi dobar del ne vazat za nas, a edni od niv bea tie za koi aplicirav i cekav odgovor od 3 meseci da mi kazat deka tie ponudi ne se za MKD-UZAS). Po so bese period koa trebase vekje da se ide u ambasada ne sakav da rizikuvam da ostanam bez rabota. I sponzorot bese SPIRIT i na niv trebase da im platam okolu 200 dolara mislam ako se otkazev od ponudata, a SPIRIT e sosema druga prikazna. E sea trebase isto da se menja datum na poagjanje po so VIKING izlazaa i rekoa deka nema da mozam da rabotam predd datumot na dogovorot. I povtorno ista situacija. Otkako im kazav da mi smenat datum nastapuva magla nikade gi nema. I taka , toa e mojata prikazna. Dodusa ne tolku tragicna koga ke sporedam so edna druga koga VIKING i pokraj toa sto ne i najdoa rabota na edna prijatelka ne i gi ni vratija parite. Za ovaa rabota VIKING i SPIRIT ne vi gi preporacuvam po sto se NEODGOVORNI, NEPROFESIONALNI, ALCNI, NEORGANIZIRANI i imaat perfect first impression, BUT..
СкопјеНекој искуство од МAINE како Housekeeping или било што во MAINE?
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 17:04 ---
Преку која ВИКИНГ? од Скопје? Битола?
Чекај, си бил ти за да збориш вака? И не туку трескај зелени, услов е да си студент за да отидеш, а ништо поврзано со факултетот не работиш. Да не сакаш доктор да те стават ако студираш медицина? Или да ме пуштат по фирми ревизија да им вршам??А бе деца, без факултет тукашен, тука само клозети ке чистите за корка леб.
А тие агенции? Сите до една исти - трчи лажи, парите да ви ги земат за никаква услуга.
Spell препрочитај ја првата реченица и пронајди ги предлозите за време, место и начин и одговори си сам на првото прашање.Чекај, си бил ти за да збориш вака? И не туку трескај зелени, услов е да си студент за да отидеш, а ништо поврзано со факултетот не работиш. Да не сакаш доктор да те стават ако студираш медицина? Или да ме пуштат по фирми ревизија да им вршам??
И не чистиш клозети за корка леб. Ако имаш пари да отидеш, едно огромно искуство е. Повеќе ќе заработиш отколку тука да работиш за тој период. Зборам за нето-профит. А, да не зборав свет да видиш...
Не, реално, имаш идено?Spell препрочитај ја првата реченица и пронајди ги предлозите за време, место и начин и одговори си сам на првото прашање.
Со минималец колку што даваат за такви амалски работи (8, 10, 12 долари) и одкога ке ги одземеш трошковите за кирија (која патем ке биде нереално висока - ке плакаш за кревет колку што би требало да плакаш за цела соба), трошковите за авионска карта и административни трошкови, дебелата провизија за агенцијата ќе ти останат 3 опции:
1. Да рмбачиш ко вол и бел ден да не видиш, да не прошеташ баш никаде и да се вратиш дома со 2000 долари плус..
2. Да рмбачиш ко вол и да ги потрошиш сите пари за мала прошетка или малку плус социјален живот и да се вратиш со позитивна нула.
3. Да рмбачиш ко вол и да имаш нормален социјален живот и да прошеташ како што сакаш и да идеш илјадници долари во минус.
Чистење клозети? охохоооо И те како ќе чистиш клозети и ќе ги гланцаш да си знаеш!! Остај сликите на фејсбук што ги ставааат децава кај што сите се срекни и весели.
Врска нема тоа со реалноста.