Samsung Galaxy S III или iPhone 5?

• Креатор на темата Креатор на темата Prilep4an4e
  • Време на започнување Време на започнување
Мене андроид како оперативен систем повеќе “ми лежи“ него ли iOS-от. Воглавно заради опцијата што можам да праќам фајлови преку блутут од телефон на телефон, како и тоа што немора да имам iTunes за да префрлам некој фајл од еден компјутер на друг. Јас често идам на разни компјутери и ако инсталирам iTunes на секој од нив отиде јабана...
Android-от има виџети, најкорисна работа што постои за мене се токму виџетите.
iPhone-от ми се свиѓа зашто има подобар noise cancelling микрофон, како и батерија која што повеќе трае. Телефонот е таманка за муабети (и повеќе од таман, екстра), али за се друго - SGS3...

Сума сумарум, не сум некој што зборува 24/7 на телефон, па така да било каков Android (се разбира и Galaxy S3 :D I don't mind) ќе ми годи :)

Ај да те прашам како корисник на ајфон.Како бе функционирате без виџети жити све? За да провериш временска прогноза или мејл мора да ја отвориш апликацијата?
Мултитаскинг?

Се гледа дека и ти толку си упатен у iOS... Времето го имаш у нотификацискиот бар како ВИЏЕТ, исто како и мејлов што може да го имаш како ВИЏЕТ (може не во буквална смисла, али за МНОГУ работи не мора да се отвара апликацијата, пуш нотификациите кои СТОЈАТ во барот се супер)

Се гледа дека и ти толку си упатен у iOS... Времето го имаш у нотификацискиот бар како ВИЏЕТ, исто како и мејлов што може да го имаш како ВИЏЕТ (може не во буквална смисла, али за МНОГУ работи не мора да се отвара апликацијата, пуш нотификациите кои СТОЈАТ во барот се супер)

Мултитаскинг?

Двапати на хоум, ама нема прав мултитаскинг во вистинската смисла на зборот. Туку апликацијата во фокус работи, оние во позадина се стопираат.

Sent from my Nexus

Двапати на хоум, ама нема прав мултитаскинг во вистинската смисла на зборот. Туку апликацијата во фокус работи, оние во позадина се стопираат.

Sent from my Nexus

Епа затоа батеријата на Андроид е тапа, оти сите глупости работат во позадина.

Епа затоа батеријата на Андроид е тапа, оти сите глупости работат во позадина.
Тапа е твојов пост.
Тапа не е, горе-долу стандард како и секој смартфон на денешницата. И не работат секогаш во позадина. Во позадина во мултитаскинг одат (работат) ако излезеш преку хоум копчето, преку бек ги исклучуваш и суспендираш во меморијата, суспендираните апликации не трошат никакви процесорски перформанси и батерија, само простор во меморијата. Од таму можеш да ги исклучиш рачно преку мултитаскинг менито, или да оставиш андроид сам да одлучи кога ќе ги исклучи при потреба за меморија.

Sent from my Nexus

Колку време помина од S3 и HTC ONE X како се излезени? Коа ќе искача... ај да го наречам „следното големо нешто“ од овие фирми? Или ај немора од овие... од било кој. Нешто подобро од HTC ONE X и Samsung Galaxy S3 ?

Кој од овие 2 телефони е подобар ??? И кои се предностите на едниот и на другиот телефон и нивните " маани " ...
ako ne se ti e gajle za stil i za falenje pred drugarcinjata podobra opcija od iphone 5 ti e iphone 4s mnogu pomala cena a ista ili slicna konfiguracija so iphone 5 znaci mala razlika a vo cena ti e golema . Koristam iphone 4s zatoa kazuvam a za galaxy nemam koristeno i neznam
--- надополнето: 10 јануари 2013 во 00:08 ---
Се молат сите apple fangirls да дадат барем еден аргумент зошто ајфонот е подобар од Gs3 :pipi:
jlepota,stil,bogat vo ocite na drugite :D i special u drustvo :D a za drugi raboti ne sum haker da znam a i poveketo od nas najverojatno ovie dva telefoni gi koristat isto kolku mene sigurno nema da rezarviraat masi po kafici preku telefon ili ke hakiraat nekoe kazino i takvi raboti znaci ako se zapinjas deka samsung-ot e podobar i posilen od iphone i ne mi e tolku bitno zasto 16 gb mi se i poveke od dovolno vo mojot telefon za da imam se so sakam taka da pozdrav.

Види не е се до меморијата ... и на Нокиа N8 има меморија многу , ама на што ќе ја трошиш ??? на сликање :) ?

Колку време помина од S3 и HTC ONE X како се излезени? Коа ќе искача... ај да го наречам „следното големо нешто“ од овие фирми? Или ај немора од овие... од било кој. Нешто подобро од HTC ONE X и Samsung Galaxy S3 ?
Според досегашните гласини следното големо нешто од самаунг, с4 се очекува накај мај, a с3 излезе исто така во мај минатата година.
Ако алудираш на тоа што мислам подобро немој. Затоа што тоа умре заедно со стив џобс и епл сега е бетер. Колку беше разликата помеѓу ајпад 3 и следниот голем ајпад 4 знаеш ли? 7 месеци. Колкава ќе биде помеѓу 5 и 5с и помеѓу ајпад мини и следниот ајпад мини со ретина? Повеќе од 10 месеци не верувам, а помалку и те како.

Sent from my Nexus

Според досегашните гласини следното големо нешто од самаунг, с4 се очекува накај мај, a с3 излезе исто така во мај минатата година.
Ако алудираш на тоа што мислам подобро немој. Затоа што тоа умре заедно со стив џобс и епл сега е бетер. Колку беше разликата помеѓу ајпад 3 и следниот голем ајпад 4 знаеш ли? 7 месеци. Колкава ќе биде помеѓу 5 и 5с и помеѓу ајпад мини и следниот ајпад мини со ретина? Повеќе од 10 месеци не верувам, а помалку и те како.

Sent from my Nexus

Не, не. Не алудирав на ништо, најмалку на Ајфон. Чисто информативно прашував.

Него, ми го фалеа и овој Нексус што ти го пишуваш овде. Едино шо ми смета е LG. Некако не ги свиѓам... како марка.

Ти шо ќе речеш за него? Бољи од HTC ONE X и Samsung Galaxy S3? Мани? Предности?

Јас се извинувам на сите за офтопикот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom