Samsung Galaxy S III или iPhone 5?

• Креатор на темата Креатор на темата Prilep4an4e
  • Време на започнување Време на започнување
Мое лично мислење е дека Нексус 4 е подобар од One X,
One X/Х+ не може ни вака теоретски да се споредува со нексусот.
Посебно за подршка.

Не верувам дека Нексус 4 ќе дојде кај нас, затоа што имаше бујни реакции во Европа за цената на телефонот, кој требаше да кошта 600€, а Гугл го продава за 300€-350€ во зависност од меморијата.
Така да, доколку имате некој пријател во Америка, или пак Британија и Германија, порачајте го од таму да ви го донесат, а да не фрлате тука, доколку го донесат 500€-600€.

Не верувам дека Нексус 4 ќе дојде кај нас, затоа што имаше бујни реакции во Европа за цената на телефонот, кој требаше да кошта 600€, а Гугл го продава за 300€-350€ во зависност од меморијата.
Така да, доколку имате некој пријател во Америка, или пак Британија и Германија, порачајте го од таму да ви го донесат, а да не фрлате тука, доколку го донесат 500€-600€.
Ќе дојде, тоа е сигурно, само цената нема да биде 300 евра. Таа цена е само за плеј стор, и во америка кај операторите се продава поскапо.

Ај да те прашам како корисник на ајфон.Како бе функционирате без виџети жити све? За да провериш временска прогноза или мејл мора да ја отвориш апликацијата?
Мултитаскинг?
На ајфон 6 сигурно ќе ви ги најават виџетите како нешто револуционерно и невидено дотогаш.
Или пак Виндовс 8 телефоните без глобални нотификации. :facepalm:
Не сум зависен од временска прогноза нит тоа ми е нешто фенси. За мејлот доволна ми е нотификација дека е таму и можам со еден допир да стигнам до пораката. Мултитаскинг за што?
На Андроидот не користам виџети, нит ќе користам. Едноставно ми трошат батерија. А не добивам битни информации.
Windows 8 не сум користел, нит имам во план да користам.

Мислам дека темава треба да се заклучи, а и слични вакви да се затвораат во иднина. Секогаш се претвора во бесмислени препукувања, и немаат никаква поента.

Мислам дека темава треба да се заклучи, а и слични вакви да се затвораат во иднина. Секогаш се претвора во бесмислени препукувања, и немаат никаква поента.
Не би ги нарекол препукувања или караници , туку едноставно дискусија каде што и ова е нормално, и скоро во секоја тема има како што ги нарекуваш ти "препукувања" :)

А да мене можат комотно и темата да ми ја избришат , секако што стасаат ми бришат , дали требало или не требало гајле му е на Acid и компанијата ...

Не би ги нарекол препукувања или караници , туку едноставно дискусија каде што и ова е нормално, и скоро во секоја тема има како што ги нарекуваш ти "препукувања" :)

А да мене можат комотно и темата да ми ја избришат , секако што стасаат ми бришат , дали требало или не требало гајле му е на Acid и компанијата ...
Немам ништо против тебе како оној кој ја поставил темата. Само што секогаш вакви теми завршуваат исто. Подобро да си прочиташ рецензии за телефоните, да ги видиш во живо и да си одлучиш. И двата се ѕверови, само прашање на вкус е.

Ќе дојде, тоа е сигурно, само цената нема да биде 300 евра. Таа цена е само за плеј стор, и во америка кај операторите се продава поскапо.
Поскап е затоа што LG ја пумпа цената на телефонот, за да можат да си го продадат нивниот LG Optimus G.
Како и да е, не би дал 500€+ за Nexus 4 затоа што Гугл го продава за многу поевтино, а и затоа кажав дека доколку некој од вас има пријател/другар/роднина во Германија, Британија, САД, Канада, или каде што има Гугл плејстор, нарачајте од нив, па нека ви го пратат по таа цена од 300-350$/€ или 240-280£.

Iam iphone 4s 32gb i sum prezadovolen od dizajn od operativen sistem sto iako citam komentari od tipot deka ios kako operativen sistem bil los vakov takov potpolno ne se slozuvam so toa za aplikaciii mozam da simnuva, sto sakam i me sum limitiram poso mi e odklucen ne vikam deka s3 e los telefon odlicen e i toa mn ali nekako android kako operativen mi e cuden i toa mn dali deka sum. Naviknat na ios neznam ali kako i da e fakt e deka mo,entalno i samsung i iphone se lideri vo proizvodstvo na smartphone i sekogas ke postojat fanovi koi ke tvrdat deka ednite ili drugite se podobri i toa e normalno poso zborime za dva odlicni proizvodi . Ali ja ipak si navivam za ajfon :))))

побрзо се крши и оштетва xD, иначе на вакво нешто налетаф пред некој ден
584BE9EFF8C16C98D96AA6F4629E3BA2.jpg
И после самсунг го измислил флексибилниот екран :)

Е ептен јаки аргументи си дал, жими пивото. Зошто е камерата подобра? Имаш бенчмаркови од прва рака? Zero shutter lag си пробал?

Што со апликациите? Google play да не заостанува случајно? И на Андроид не ти треба jailbreak (и губење гаранција) за да инсталираш кракирана апликација.

Стабилност? Молам? Што и да си пиел денес, сакам и јас од истото.

Квалитетот на изработка ти го признавам како аргумент.

Чим има милион дај уште некој, до сега имаш 1 валиден.

А тоа за апдејтите, тоа не ти е доблест туку мана. Андроид е исполиран оперативен систем на кој не му требаат апдејти и закрпи секој ден. Пред да има голем release прво асално се тестира системот. Затоа поретко искача ама кога ќе искочи, си немаш маки за разлика од ios каде што по секој голем release има поплава од критики.
za android ne ti treba jailbreak,ama treba da simnis 4 verzii od igrata ...1 sigurno ke se pogodi za tvojot CPU ili GPU

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom