Што бараат атеисти на форум за религија?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
MEDDLE,

не се сечам дека Ти се обратив преку пост..Ц,ц,ц,...Некултурно е това упаѓање у туѓ мувабет, и тоа неповикан...
Добро друже, следејчи пат, плико со потпишано барање ќе ти испратам во кое барам дозвола за вмешување...

впрочем, де прогуглај што значи Meddle.. па мислам дека сосема реално го користам надимакот..

П.С. врати се на темата, ако ти сметам не мора да ме коментираш....
и одговори на тоа што ти се бара, без оглед на тоа кој што ти пишува...

П.П.С Прашањето беше..

Еве бе ја познавам дека ти си верник, а јас сум атеист.. и сеа шо?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
А како Ти успеа да се увериш дека „...ниту еден професор....„ не е верник?

Само верник може да препознае друг верник, оти „...слично се препознава со слично...„, така да очигледно е дека не си успеал да забележиш дека и меѓу професорите од „архитектонски„ има живи верници...
Можеби има, можеби некој скршнал на некој пат

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Можеби има, можеби некој скршнал на некој пат
Не е во прашање никакво „можеби„, туку е во прашање „сигурно„!

Ако се работи за „архитектонски„ од УКИМ од Скопје, можам да посочам барем 2-3 имиња од професори, кои се и „д-р„, кои лично ги знам и кои веруваат, т.е. се верници, и тоа како, а тоа што Ти не си ги „заприметил„, тоа не е нечиј, туку Твој проблем, па не мораш со безмерна сигурност да тврдиш за тоа дали некој од професорскиот кадар е или не е верник, а уште помалку да тврдиш дека ѓоамити „забегале„, небаре Ти си референцата која кажува и одредува дали некој е или не е забеган.
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 19:11 ---
П.С. врати се на темата, ако ти сметам не мора да ме коментираш....
и одговори на тоа што ти се бара, без оглед на тоа кој што ти пишува...
Па и не Те коментирам, туку Ти упадна во мауебот...
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 19:13 ---
П.П.С Прашањето беше..

Еве бе ја познавам дека ти си верник, а јас сум атеист.. и сеа шо?
Па тоа де, што бараат атеисти на религиозни теми?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Само верник може да препознае друг верник,
си имаат бе тајни знаци на препознавање, на пример католици носат секоја втора среда црвена ружа у ревер а под мишка издание на Политика али со постара дата, православците носат борово чизми (освен во денови чии дати поделени со два не даваат број кој поножен сам со себе е поголем од ПИ на квадрат, протестантите носат танги (освен во сабота)....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Највероватно...:icon_lol:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Не е во прашање никакво „можеби„, туку е во прашање „сигурно„!

Ако се работи за „архитектонски„ од УКИМ од Скопје, можам да посочам барем 2-3 имиња од професори, кои се и „д-р„, кои лично ги знам и кои веруваат, т.е. се верници, и тоа како, а тоа што Ти не си ги „заприметил„, тоа не е нечиј, туку Твој проблем, па не мораш со безмерна сигурност да тврдиш за тоа дали некој од професорскиот кадар е или не е верник, а уште помалку да тврдиш дека ѓоамити „забегале„, небаре Ти си референцата која кажува и одредува дали некој е или не е забеган.
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 19:11 ---

Па и не Те коментирам, туку Ти упадна во мауебот...
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 19:13 ---

Па тоа де, што бараат атеисти на религиозни теми?
Сите луѓе се атеисти, јас најмалку грешам кога кажувам дека некој/и е/се атеист(и)......
А ти кога кажуваш со прст дека тие се верници, фрапантно грешиш, затоа што верник не се дефинира со одење во црква, јас на пример сум одел/бил и во џамија, и црква, и во теќе, и во будистички храм би одел да имаше овде, да ме видеше мене случајно тогаш подифолт ќе ме класифицираше како верник, па има примери кои одат традиционално во верски храмови....некои трет само да најдат некој за муабет(заповед).......
Но факт е дека несигурните се верници......јас знам дека на архитектонски нема несигурни.......

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сите луѓе се атеисти, јас најмалку грешам кога кажувам дека некој/и е/се атеист(и)......
.
Аххх, еве у‘ше еден, кој за себе мислит дека е безгрешен....:icon_lol:
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 23:16 ---
Но факт е дека несигурните се верници.....
Од дека го ископа‘ факто‘?...Од левата ноздра?....:confused:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
:pos:Ti je jo i normal pasha zoti.
Мене ми викаш дека не сум нормален......

Ти читај го твојот натпис, и анализирај дали верниците мислат така или вака:

Верниците животот го запоставуваат а се грижат за другиот живот......
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 23:23 ---
Аххх, еве у‘ше еден, кој за себе мислит дека е безгрешен....:icon_lol:
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 23:16 ---

Од дека го ископа‘ факто‘?...Од левата ноздра?....:confused:
Абе гледај што си пишал во натписот, слабо математика....
1+1+1=?
или
Жаба+Баба+јаболка =?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1+1+1=?
или
Жаба+Баба+јаболка =?
Нападо‘ е најбоља одбрана, така?...:sneaky:

А ај кажи ми, жив Ти све, од кај знајш дали некој веруе или не веруе?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
1+1+1=?
или
Жаба+Баба+јаболка =?
Има подобра формула, кој што Ѓурѓа (Aka Gurdjieff) нема никогаш да ја научи 2=1=∞.
А има и уште една која исто никогаш нема да ја научи па ни за 100 реинкарнации, почетокот = 440 =А4

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Нападо‘ е најбоља одбрана, така?...:sneaky:

А ај кажи ми, жив Ти све, од кај знајш дали некој веруе или не веруе?
Па човече, зборот верувај погрешно се толкува цело време, никој во никому не верува, денеска верувањето е само мрзливоста за да се потврди вистината, и ние кога мрзиме веруваме.......затоа што е полесно отколку да се оди до крај додека не се дознае вистината.......

И ти си верник затоа што:
1. си израснал под религиско семејство кое традиционално било религиско, и мрзиле да ја менуваат традицијата
2. ноќе си гледал кон небото и си видел многу звезди и си мислел мора да има бог, иначе кој ги направил ним....не гледаш надвор од концептот кој ти кажува дека за се има створител......
3. мразиш што твојот живот ќе запре некогаш, човекот инстиктивно сака да живее засекогаш, и затоа фантазираш за афтерлајф....
4. кога правиш лоши работи, се убедуваш дека ѓаволот те натерал.....
Итн.......

Јас знам дека има Господ, но нему не им требаат нашите молитви, нашите добри дела........
Господ е случајноста, нашата интелегенција е развиена до ова констатација, по 1000 год дефиницијата ќе се доправи....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Има подобра формула, кој што Ѓурѓа (Aka Gurdjieff) нема никогаш да ја научи 2=1=∞.
А има и уште една која исто никогаш нема да ја научи па ни за 100 реинкарнации, почетокот = 440 =А4
A4=210x297mm. :rolleyes:
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 00:03 ---
И ти си верник затоа што:
1. си израснал под религиско семејство кое традиционално било религиско, и мрзиле да ја менуваат традицијата
.
Погрешно...
2. ноќе си гледал кон небото и си видел многу звезди и си мислел мора да има бог, иначе кој ги направил ним....не гледаш надвор од концептот кој ти .
Погрешно...
3. мразиш што твојот живот ќе запре некогаш, човекот инстиктивно сака да живее засекогаш, и затоа фантазираш за афтерлајф....
.
Погрешно...
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 00:04 ---
4. кога правиш лоши работи, се убедуваш дека ѓаволот те натерал.....
.
Погрешно...
Точно...:sneaky:
Јас знам дека има Господ, но нему не им требаат нашите молитви, нашите добри дела........
.
Погрешно...
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 00:05 ---
..
Господ е случајноста, нашата интелегенција е развиена до ова констатација, по 1000 год дефиницијата ќе се доправи....
Погрешно...

Алал да Ти е, мислим...

Kajgana Shop

На врв Bottom