Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Абе Соул пријателе,наместо да пишеш дека тој Саламбо е нетокму и дека најверојатно му фали мозок што напиша таква глупост,па во краен случај да бил и саркастичен постот-што не верувам,ти си се фатил по самарот да удираш.Ете на таков начин вие придонесувате ние каурите да мислиме дека размислувате сите исто и имате заедничка агенда.Не дека е така,ти ми личиш на понормален и умерен,ама вас нормалните ве асимилираат ретардосите како salambo.Обрни внимание.
Nikogas nikogo koj poddrzuva ubijci ne sum poddrzal pa ne i nego.
Nego go poddrzuvam bidejki ocigledno e deka toa go imase napisano vo kontext na prethodnoto vase odnesuvanje.
Mene ne mi e po navika da vregjam nanikogo a ako citavte,zabelezavte vo textot koj mi go citirate,vi napisav deka i jas i Omer sme Muslimani koi pisuvame celo vreme deka takva izjava ne e tocna i deka toa go napisal na majtap,bidejki vie i onaka vo toa veruvate. Ama dzaba e vam uste 100 Muslimani sega da vi kazat,vie go zapametivte toa sto salambo go kaza i tocka. Toa e sega za vas Islamot.

Toa e kako koga i jas ednas odgovoriv na eden koga me prasa: "Sto propovedaat odzite vo petok kaj vas" i jas,znaejki sto mu e nego vo glavata mu kazav: "Ne' ucat kako da ratuvame,kako da ubivame...." sto normalno ne e tocno.

Vo taa smisla i toj toa go kaza ama nema sala kaj vas,toa vazi samo koga vie se majtapite. Pa Elhamdulillah sto e i taka... vie ednostavno ne sakate nie nikogas vo nisto da zgresime,pa duri ni na sala.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Zatoa sto edinstven dokaz protiv "ubijcite" bese islamskata literatura.
„Смрт за Каури“ како одбрана на осомничените и носење арапски и исламски симболи на тој протест, не докажува ништо спротивно од тврдењето дека исламисти ги убиле децата за да создадат паника или пак војна и да се удри на политика после (нели Коранот е имплементација и правен закон), јас мислам дека тука малку забегувате со муабетите.
Во Македонија „Смрт на Каури“ имаше до 1908 максимум, денес ако некој се занесува дека ќе има пак, скапо ќе плати за таа идеја, да не зборуваме пак за дело.
Мислете малку, не сме XIX век и порано...

P.S. Не знам веќе што е оф-топик што не на вакви теми...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Nema vrska. Sekoja rabota tuka e politicko maslo pa mu se dava verska dimenzija. Se apsat nedolzni vernici i dokaz za ubistvoto se Kur'anot i literaturata koja ja poseduvale. Normalno e deka ke se dignat vernici vo odbrana na nedolzni luge,vernici koi se obvinuvaat za ubistvo i se narekuvaat teroristi a ni krivi ni dolzni.
Ako istite ubile navistina deca nedolzni,jas sum da se kaznat so naj teska kazna.... ama se e toa mizi da te laza.
Nikoj ne znae sto se' moze vo pozadina na toa da stoi.
Samo tesko si nam malite i sitni dusi koi zad grb se' ni pravat i nie naivni kosi ke si kubame dzaba.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Не се знае дали убиле или не убиле, јас реков осомничени.
Никој разумен нема да скокне со света книга и со изјави на верска омраза да дели правда во држава во која владее правниот закон (ок, некои од тие (муслимани) сакаат екстремни услови, шеријатски закони во демократска држава, ама не бидува тоа, рековме)!

И за темава, да кажам мој став:
Во Македонија штом не може да помине исламот и има толку голема критика(гледајќи по форуми), мислам дека е бесцелна темата на која твориме...
Исламот сепак си има свои слабости по се изгледа...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Nema vrska. Sekoja rabota tuka e politicko maslo pa mu se dava verska dimenzija. Se apsat nedolzni vernici i dokaz za ubistvoto se Kur'anot i literaturata koja ja poseduvale. Normalno e deka ke se dignat vernici vo odbrana na nedolzni luge,vernici koi se obvinuvaat za ubistvo i se narekuvaat teroristi a ni krivi ni dolzni.
Ako istite ubile navistina deca nedolzni,jas sum da se kaznat so naj teska kazna.... ama se e toa mizi da te laza.
Nikoj ne znae sto se' moze vo pozadina na toa da stoi.
Samo tesko si nam malite i sitni dusi koi zad grb se' ni pravat i nie naivni kosi ke si kubame dzaba.
Катастрофа си. Катастрофа.

Прво викаш дека се апселе недолжни верници а доказ била литературата. Од кај к** знаеш ти, кој ти кажа тебе дека тоа е баш така, ти се сони ли, на бајачка ли го слушна, што толку самоуверено излезе да ги поддржиш? Од кај знаеш ти абдал еден неписмен дека тој и тој човек е недолжен па ќе го браниш. Труп еден.

После викаш ако навистина убиле да се казнат. Па нели си сигуре дека не убиле никого? Нели знаеш О Ти, јасновидецу, дека невини ем недолжни обвиниле. Од каде сега сомнеж наеднаш?

И на крај, постот ти кулминира со „никој не знае“. Ами ако не знае никој, седи дома бе ќутук, гледај ТВ, или подобро не гледај, или отепај се една будала помалку да има на светов.

Преку Тасе ми е од вас лицемерите, крвници во душа што се кријат зад религијата. Гледај што е во Индија каде беше силувана девојка и која почина, цела нормална држава се крена на нозе да побара најстрога казна за убијците. Никој не стана да ги брани затоа што биле фризери, молери или не знам што. Ненормални едни. За кого протестирате? Кој како ќе ви свирне со свирче ве вади на улица да му ја завршите валканата работа. Морони.

Знаеш ли дека тројца се во бегство? Зошто не се запрашаш ако „ги местат“ како ни еден од нив не се нашол на јавно место во тој момент, меѓу луѓе кои ќе посведочат дека тој и тој човек бил таму и таму. Како тоа никој нема алиби?

Те жалам. Сите ве жалам. Слепци.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ne
Ne beri gajle ima i za bombasi ,i za se ,pa zatoa imaat po 9 ili 10 clenovi na sekoja familia;)
УШТЕ ЕДНАШ ЗАКЛУЧИВМЕ ДЕКА РЕЛИГИЈАТА НА “МИРОТ“ Е СЕКТА
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 21:36 ---
Pa sto sme nie tuka ? Vie eden edvaj cekate nesto da zine,bilo vo nervoza ili sto znam kako za da go obvinite cel islam. Tuka i jas te cekam. Zosto ne se slusa tuka Omer ili jas ? Zosto sekogas za eden obvinuvate cel svet ?
ПА ТОЈ ЕДЕН ДОБРО ВЕ ОДСЛИКУВА ВАС
РЕКОВТЕ ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО УБИЛЕ 5 ЛУЃЕ НА ВЕЛИГДЕН ДА НЕ ВЕ ОБВИНУВАМЕ СИТЕ
ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО ПАЛАТ ЦРВКИ ДА НЕ ВЕ ОБВИНУВАМЕ СИТЕ
ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО ТЕПААТ ДЕЦА ПАК ДА НЕ ВЕ ОБВУНУВАМЕ СИТЕ
ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО СЕ РАЗНЕСУВААТ СО БОМБИ ПАК ДА НЕ ВЕ ОБВИНУВАМЕ СИТЕ
Е ДОБРО ДЕ ОСТАНА НЕКОЈ ТОКМУ ОД ВАС ШТО КЕ ВЕ ПРЕТСТАВИ КАКО ШТО ТРЕБА ?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
УШТЕ ЕДНАШ ЗАКЛУЧИВМЕ ДЕКА РЕЛИГИЈАТА НА “МИРОТ“ Е СЕКТА
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 21:36 ---

ПА ТОЈ ЕДЕН ДОБРО ВЕ ОДСЛИКУВА ВАС
РЕКОВТЕ ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО УБИЛЕ 5 ЛУЃЕ НА ВЕЛИГДЕН ДА НЕ ВЕ ОБВИНУВАМЕ СИТЕ
ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО ПАЛАТ ЦРВКИ ДА НЕ ВЕ ОБВИНУВАМЕ СИТЕ
ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО ТЕПААТ ДЕЦА ПАК ДА НЕ ВЕ ОБВУНУВАМЕ СИТЕ
ЗА НЕКОИ ОД ВАС ШТО СЕ РАЗНЕСУВААТ СО БОМБИ ПАК ДА НЕ ВЕ ОБВИНУВАМЕ СИТЕ
Е ДОБРО ДЕ ОСТАНА НЕКОЈ ТОКМУ ОД ВАС ШТО КЕ ВЕ ПРЕТСТАВИ КАКО ШТО ТРЕБА ?
Остана бе трол еден, остана! Останаа уште една милијарда и шестотини милиони муслимани, од кои без малку еден милион овде во Македонија!:tapp:

Ама не, и ти како оној Бериќ опседнат си со муслиманите.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Остана бе трол еден, остана! Останаа уште една милијарда и шестотини милиони муслимани, од кои без малку еден милион овде во Македонија!:tapp:

Ама не, и ти како оној Бериќ опседнат си со муслиманите.
СПОРЕД МЕНЕ НЕОСТАНА ПОШТО ЈАС УШТЕ НИШТО ДОБРО ОД НИВ НЕМАМ ВИДЕНО
АЈ ДАЈ НЕКОЈ ПРИМЕР
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 22:35 ---
СО УБАА ТЕТКИЦА
ЧУДО КАКО НЕ ЈА СКИНАЛЕ ДО СЕГА

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
СПОРЕД МЕНЕ НЕОСТАНА ПОШТО ЈАС УШТЕ НИШТО ДОБРО ОД НИВ НЕМАМ ВИДЕНО
АЈ ДАЈ НЕКОЈ ПРИМЕР
Самиот си пример кој себеси се демантира дека не останале добри муслимани.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
скраја да е јас и муслиманство
него дај нај озбилно кажи дали некој муслиман направил нешто добро за некој друг а да не е муслиман другиот?
еве на пр ти дали честита денес празник?
или дали некогаш си направил нешсто добро за некој неверник?
е тогаш ке се одсликува поинаку

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
скраја да е јас и муслиманство
него дај нај озбилно кажи дали некој муслиман направил нешто добро за некој друг а да не е муслиман другиот?
еве на пр ти дали честита денес празник?
или дали некогаш си направил нешсто добро за некој неверник?
е тогаш ке се одсликува поинаку
Доста го тупите бе жити се. Овие биле добите овие лошите. Аман веќе, не секоја тема едно те исто. Овој против оној, овој направил повеќе пиздарии оној помалце. Секаде има и лоши и добри луѓе. Нит од лошиот човек сто курани и сто библии ќе направат добар човек, нит од добриот човек сто атеистички книги (мислам, ако има такви) ќе направат лош човек. Ајде сите сите на помирување на камени мост, и да живееме ко ЛУЃЕ. Едни покрај други.
Или ако не земете истепајте се едни со други а ние атеитите ќе навиваме, што би рекол Хептаграм XI уз Пивце и пуканки да гледаме сеир.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Доста го тупите бе жити се. Овие биле добите овие лошите. Аман веќе, не секоја тема едно те исто. Овој против оној, овој направил повеќе пиздарии оној помалце. Секаде има и лоши и добри луѓе. Нит од лошиот човек сто курани и сто библии ќе направат добар човек, нит од добриот човек сто атеистички книги (мислам, ако има такви) ќе направат лош човек. Ајде сите сите на помирување на камени мост, и да живееме ко ЛУЃЕ. Едни покрај други.
Или ако не земете истепајте се едни со други а ние атеитите ќе навиваме, што би рекол Хептаграм XI уз Пивце и пуканки да гледаме сеир.
атеисту јас сеуште несватив што бараш ти на темава
ако немаш да кажеш нешто поврзано со религијата слободно немој да реплицираш и така на никој нема да му недостигаш
остави не мене и омер да си се докажуваме
ајт поз

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
атеисту јас сеуште несватив што бараш ти на темава
ако немаш да кажеш нешто поврзано со религијата слободно немој да реплицираш и така на никој нема да му недостигаш
остави не мене и омер да си се докажуваме
ајт поз
Јас па не знам што бараат вакви како тебе на темава за религија. Одете директно на пушки и истребете се еден со друг, ваквите веруј ама баш никому нема да му недостигаат. И на боговите (вашите, ако воопшто и знаете кои се) им здосадивте. Поздрав и секое добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom