Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Sekoe dete e del od nas i toa e plod na ljubovta. Ljubovta na roditelite prema decata ja dokazuva ljubovta na Boga prema site nas (covestvoto). Nikoj ne ragja dete za da se izmacuva ili da strada vo zivotot tuku da ja spodeli so nego ljubovta.
Nie ete ne se plasime od kriza,veruvame vo Bozjata odredba i Riskot koj Allah dz.s go dava. Veruvame deka sekoe dete sto ke se rodi so nego se ragja i negoviot risk. Neli,nisto ne raboti i ne zarabotuva no sepak jade,pie.... So ragjanjeto na decata se ragja i nafakata na tatkoto. Mislam 9/10 deca e preterizam,mislam toa ne go ima nikade ili e mnogu retko 4 do 5 deca e cesta brojka.
Не е тука никакво прашање бројот на децата. Господ рекол - множете се по земјата.

Проблемот е во судбината која "Муслиманот" му ја наменува на едно од тие деца, сметајќи дека така Алах сака. А всушност станува збор за еден од најголемите гревови - самоубиство.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Не е тука никакво прашање бројот на децата. Господ рекол - множете се по земјата.

Проблемот е во судбината која "Муслиманот" му ја наменува на едно од тие деца, сметајќи дека така Алах сака. А всушност станува збор за еден од најголемите гревови - самоубиство.
Pa zosto mislis ti deka ti prema tvoite deca gledas poinaku od nekoj drug roditel ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Pa zosto mislis ti deka ti prema tvoite deca gledas poinaku od nekoj drug roditel ?
Па ја не праам едно вишак, за да го пратам да урива џамии и да разнесува Муслимани со своето самоубивање.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Па ја не праам едно вишак, за да го пратам да урива џамии и да разнесува Муслимани со своето самоубивање.
Zosto ti rekol togas Bog: "Mnozete se po zemjata" ? Mozam li da kazam deka vi rekol zaradi rusenje na dzamii i ubivanje na muslimani ? Nie ete,ednostavno i toj del od Zavetot go praktikuvame. Problemot e kaj vas sto imate strav deka nema da mozete da gi odgledate.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Zosto ti rekol togas Bog: "Mnozete se po zemjata" ? Mozam li da kazam deka vi rekol zaradi rusenje na dzamii i ubivanje na muslimani ? Nie ete,ednostavno i toj del od Zavetot go praktikuvame. Problemot e kaj vas sto imate strav deka nema da mozete da gi odgledate.
Ти изглеа не ме разбираш или така ти одговара да се претставуваш.

Значи. Господ рекол - множете се. Муслиманите имаат многу деца - ОК, има и Христијани кои имаат многу деца - ОК (двете најмногудетни семејства во Македонија се православни)
Све тоа ОК и така треба да биде. Повеќето Христијани не прават така, но можеби треба.

За тоа немам никаква замерка.

Замерката е на сосема другата работа. Не барам да ми одговориш. Знам дека не сме сите исти и дека има некои како Саламбо и некои како тебе.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ти изглеа не ме разбираш или така ти одговара да се претставуваш.

Значи. Господ рекол - множете се. Муслиманите имаат многу деца - ОК, има и Христијани кои имаат многу деца - ОК (двете најмногудетни семејства во Македонија се православни)
Све тоа ОК и така треба да биде. Повеќето Христијани не прават така, но можеби треба.

За тоа немам никаква замерка.

Замерката е на сосема другата работа. Не барам да ми одговориш. Знам дека не сме сите исти и дека има некои како Саламбо и некои како тебе.
Ne,jas mnogu ubavo te razbrav ama ti mi begas.
Tie naj golemi pravoslavni semejstva vo makedonija vishka edno napravile za vo vozduh da go dignat i muslimani da ubiva ili.... ?
Ti sakas da kazes deka muslimanite ragjaat po tolku za da imaat i bombas samoubiec,te razbrav de. Dali ke stampase ti sega pred PC,si razmislil li,dokolku toa bilo taka ?
Oti zboruvate samo onaka,kolku vo muabet da se najdete ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Ne,jas mnogu ubavo te razbrav ama ti mi begas.
Tie naj golemi pravoslavni semejstva vo makedonija vishka edno napravile za vo vozduh da go dignat i muslimani da ubiva ili.... ?
Ti sakas da kazes deka muslimanite ragjaat po tolku za da imaat i bombas samoubiec,te razbrav de. Dali ke stampase ti sega pred PC,si razmislil li,dokolku toa bilo taka ?
Oti zboruvate samo onaka,kolku vo muabet da se najdete ?
Епа тука те чекам бе.
Ја ли реков дека Муслиманите праат деца за да ги пратат како бомбаши-самоубијци?
или јас реагирав, кога тоа го рече еден Муслиман за вас?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Епа тука те чекам бе.
Ја ли реков дека Муслиманите праат деца за да ги пратат како бомбаши-самоубијци?
или јас реагирав, кога тоа го рече еден Муслиман за вас?
Pa sto sme nie tuka ? Vie eden edvaj cekate nesto da zine,bilo vo nervoza ili sto znam kako za da go obvinite cel islam. Tuka i jas te cekam. Zosto ne se slusa tuka Omer ili jas ? Zosto sekogas za eden obvinuvate cel svet ?

M

Muranyi

Гостин
Pa sto sme nie tuka ? Vie eden edvaj cekate nesto da zine,bilo vo nervoza ili sto znam kako za da go obvinite cel islam. Tuka i jas te cekam. Zosto ne se slusa tuka Omer ili jas ? Zosto sekogas za eden obvinuvate cel svet ?
Абе Соул пријателе,наместо да пишеш дека тој Саламбо е нетокму и дека најверојатно му фали мозок што напиша таква глупост,па во краен случај да бил и саркастичен постот-што не верувам,ти си се фатил по самарот да удираш.Ете на таков начин вие придонесувате ние каурите да мислиме дека размислувате сите исто и имате заедничка агенда.Не дека е така,ти ми личиш на понормален и умерен,ама вас нормалните ве асимилираат ретардосите како salambo.Обрни внимание.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Зошто?
Затоа што Муслиманите стануваат како еден, кога треба да се брани и да се бара слобода за некој како овие кои убиваа каурчиња на Велигден.
Кој Муслиман излезе и кажа - Арам да им е, па тоа беа само деца, без разлика што се каури. Но, не. Вас ви беше многу јако оти на најголемиот христијански празник им покажаа убаво на каурите и излеговте да барате слобода за психопатите, сите! Ниту еден не се појави со барем грам човечност, да се дистинктира од психопатското мнозинство.
... и така буквално за секој таков пример, никаде човечки дигнитет и постојана сплотеност во заблуда (слично како Србите во деведесетите)

кажи ми дека е чиста случајност повторното појавување и зголемена активност на форумов, на тебе, Саламбо, Омер ел Фарук, баш сега, овие денови, баш околу Божиќ.

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
Стварно?
Муслиманите имаат по 10 деца, за да имаат еден-двајца фира да одат да се саморазнесат?
Браво, која логика ја имаш ти за својата религија, секоја чест.(y)
Ја мислам дека треба да те прочита некој Муслиман.

Кога самите за себе си признаваат дека прават повеќе деца за да имаат вишак за саморазнесување, тогаш што да се каже повеќе?
Има некој на кој не му е јасно нешто?
Дали ти самиот би го следел тој пример, што го наведуваш? Т.е., дали си направил толку деца, за да имаш вишок едно да го дадеш за бомбаш-самоубица?
E pa koga ne ti faka radakot sekogas ke mislis deka lugeto ozbilno mislat,zasto da ti objasnam sekogas koga nemas mozok da razberes ,i sekogas vregate, omalovazuvate drugi ,jas si igrav majtap so tebe a ti go zede zdravo za gotove ,pa i ne se cudam sto ste toklu naivni

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Зошто?
Затоа што Муслиманите стануваат како еден, кога треба да се брани и да се бара слобода за некој како овие кои убиваа каурчиња на Велигден.
Кој Муслиман излезе и кажа - Арам да им е, па тоа беа само деца, без разлика што се каури. Но, не. Вас ви беше многу јако оти на најголемиот христијански празник им покажаа убаво на каурите и излеговте да барате слобода за психопатите, сите! Ниту еден не се појави со барем грам човечност, да се дистинктира од психопатското мнозинство.
... и така буквално за секој таков пример, никаде човечки дигнитет и постојана сплотеност во заблуда (слично како Србите во деведесетите)

кажи ми дека е чиста случајност повторното појавување и зголемена активност на форумов, на тебе, Саламбо, Омер ел Фарук, баш сега, овие денови, баш околу Божиќ.
Pa ne ednas sekoj ima receno i nikogas nemate da sretnete Musliman,vaka,nikogas,ve uveruvam,nemate da zapoznete musliman koj nema da ti kaza: Aram da mu e na sekoj koj deca i nedolzni luge ubiva.
Toa samo ke go slusnete na TV a nema da zapoznite musliman takov. I namesto da razmislete ozbilno za ova,vie i ponataka gi zatvorate i ocite i usite.

Salambo,ovie ne znaat sto e majtap,koga se majtapi nekoj drug.
Edvaj cekaat da zine nekoj i da go izkrivat cel islamski svet zaradi eden tuka na forumot. Naviknati se sekogas da napagjaat,ova im ostanalo navika,ne se ni krivi,taka naviknale od sekogas bile "glavni".

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
E pa koga ne ti faka radakot sekogas ke mislis deka lugeto ozbilno mislat,zasto da ti objasnam sekogas koga nemas mozok da razberes ,i sekogas vregate, omalovazuvate drugi ,jas si igrav majtap so tebe a ti go zede zdravo za gotove ,pa i ne se cudam sto ste toklu naivni
Salambo, фино си кажа ти за све. Нема дилема околу твоето. Исто и твоите соверници, кои скокнаа да те бранат. Ти дури и си подобар од нив. Затоа што си искрен.
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 20:49 ---
Pa ne ednas sekoj ima receno i nikogas nemate da sretnete Musliman,vaka,nikogas,ve uveruvam,nemate da zapoznete musliman koj nema da ti kaza: Aram da mu e na sekoj koj deca i nedolzni luge ubiva.
Toa samo ke go slusnete na TV a nema da zapoznite musliman takov. I namesto da razmislete ozbilno za ova,vie i ponataka gi zatvorate i ocite i usite.

Salambo,ovie ne znaat sto e majtap,koga se majtapi nekoj drug.
Edvaj cekaat da zine nekoj i da go izkrivat cel islamski svet zaradi eden tuka na forumot. Naviknati se sekogas da napagjaat,ova im ostanalo navika,ne se ni krivi,taka naviknale od sekogas bile "glavni".
Зошто тогаш Муслиманите бесрамно бараат слобода за убијците?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Salambo, фино си кажа ти за све. Нема дилема околу твоето. Исто и твоите соверници, кои скокнаа да те бранат. Ти дури и си подобар од нив. Затоа што си искрен.
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 20:49 ---

Зошто тогаш Муслиманите бесрамно бараат слобода за убијците?
Zatoa sto edinstven dokaz protiv "ubijcite" bese islamskata literatura.

Kajgana Shop

На врв Bottom