Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
1.Na nova godina bev so devojce koe ne mi se svigja,ali bev podnapien pa bev so nea,nemase sex.E sea koa mi tekna so sum prael,bi sakal da go vratam vremeto nazad,da ne se slucese toa sto se sluci,Aj jebiga pomina ali sea me zamara,direkten da bidam i da i kazam da zaboravi se so se desilo?Bidejki onaka se druzev so nea i e mnogu dobra,ali nekam da ja povredam,pa ne ke e loso da i izodam so zborovite "Izvini vaka,da zaboravime na toa so se sluci,ne sum spremen za nikakva vrska so nikoja momentalno"?
2.Mi se sviga sosem drugo devojce,znaci devojkata e preubava.Da receme deka imam do nekade prijatelski odnos so nea,onaka na minuvanje se pozdravuvame.E sea toa so me kopka e deka devojkata seuste ne bila so nikoj,pocna da ispaga u diskoteki od ova leto,cudno za takva preubava devojka,ali bese premnogu povlecena,ne deka sega ne e ali ne kako porano.U disko inaku masite ni se edna do druga,pa ja zagleduvam na momenti me poglednue,op ke ja fatam i se vrti :D.What i need to do in this awkward situation?

2

~2A

Гостин
~A~ зошто бе не сакаш да ја викнеш на кафе?Ке те изеде?ке те тепа?Што?
Лути се ти и однесувај се како што не доликува па можеби и ке продолжи да се однесува со тебе поинаку :rolleyes:
Вака можеш да постигнеш негативен ефект,бришење од фејсбук и чао пријатно.
И фејсбук бе?Излезете надвор и кажете си што имате,доста се однесувавте како мали дечиња од 15 години...Нема љутиш.чекај ти и да помине и оваа година,па ке помисли дека не ја интересираш нели?Па ке те откачи и ке најде друг.На крај со семки во џебот ке ја гледаш од страна тапшајки те најдобриот другар по рамо:Ке ја преболиш брат,не е единствена ;)
Ми одржа уба лекција,да сум се променел. :cautious:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Istiov period mi dojde,kade shto epten se odnesuvam prema nea negativno,mozhebi si zasluzhi... Poveke muabet pravime na fejsbuk,otkolku vo zhivo... Samo edno zdravo,najverojatno jas gi pomestiv granicite na toa... zatoa sto arogantno se odnesuvav so "visoko krenata glava" samo i velev edno zdravo i si go vrtev pogledot ,demek.... :cool:
Ponekogash me nervira shto mi pishuva,se dobro posle ce pocni da vraka samo na 4-5-6-7-15 min.... nekogash duri i ne se pozdravuva,ednostavno ke se iskluchi.
Reshiv da se odnesuvam isto kako nea,ne i vrakam za brzo i odma vika nejkesh da me druzhish izgleda... lut si.. ti rekov mi reche...
Sho treba da napravam...nekoj sovet?
Не.
Лут сум,а и можеби само си го "тепа" времето со мене.
Лут си ѝ, а бараш совет како да се однесуваш со неа? Некако делува како да не си ѝ до *толку* лут, штом ти значи како таа се однесува кон тебе...

Девојчето веројатно си бара внимание и најверојатно не само од тебе. Ако ти не ѝ го даваш, таа ќе го најде од некој друг. Дали си спремен да ја гледаш среќно заљубена како со некој друг се шета држејќи се за рака и/или како со некој друг се лапаат/драпаат/итн?

Ако баш ти е гајле, веднаш избриши ја и од ФБ и од реалниот живот.

Ако не (поверојатната варијанта), викни ја на кафе и видете се *во живо*. Правете секакви муабети, па дури и оние што се во врска со твоето и/или нејзиното „надмено“ однесување. Едноставно, запознајте се во живо, еден со друг, без посредници (дури и ФБ е посредник).

А потоа, кога ќе дојде моментот, залапај ја. Па потоа нека си го губи таа времето со тебе, ако ѝ одговара да се лапате. Потоа ќе ја наведеш и на повеќе, ама да не одиме сè уште толку напред.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 08:05 ---
1.Na nova godina bev so devojce koe ne mi se svigja,ali bev podnapien pa bev so nea,nemase sex.E sea koa mi tekna so sum prael,bi sakal da go vratam vremeto nazad,da ne se slucese toa sto se sluci,Aj jebiga pomina ali sea me zamara,direkten da bidam i da i kazam da zaboravi se so se desilo?Bidejki onaka se druzev so nea i e mnogu dobra,ali nekam da ja povredam,pa ne ke e loso da i izodam so zborovite "Izvini vaka,da zaboravime na toa so se sluci,ne sum spremen za nikakva vrska so nikoja momentalno"?
2.Mi se sviga sosem drugo devojce,znaci devojkata e preubava.Da receme deka imam do nekade prijatelski odnos so nea,onaka na minuvanje se pozdravuvame.E sea toa so me kopka e deka devojkata seuste ne bila so nikoj,pocna da ispaga u diskoteki od ova leto,cudno za takva preubava devojka,ali bese premnogu povlecena,ne deka sega ne e ali ne kako porano.U disko inaku masite ni se edna do druga,pa ja zagleduvam na momenti me poglednue,op ke ja fatam i se vrti :D.What i need to do in this awkward situation?
Во врска со втората, направи го сето она што си го направил со првата, ама *трезен*. Кога си пијан, инхибициите ги снемува, но твоите постапки се само твои. Со други зборови, тоа што си го направил, *си го направил* и тоа е твоја постапка. Со трети зборови, *способен си* да ги направиш сите тие работи и трезен. А кога си трезен, за твоите постапки превземаш полна одговорност и нема изговор „абе пијан бев, не знаев што правев“.

Затоа, кај втората, оди, претстави ѝ се (ако не те знае), направете фин муабет и нека биде што биде. Можеби ќе ѝ се бендисаш, можеби не. Ама нема да знаеш додека не се обидеш, нели?

Во врска со првата: сето она што си го правел со неа, си го направил. Тоа што таа „те замара“ може да значи дека сака повеќе со тебе, т.е. сака да дојдете до секс. Дури и ако бидне секс, не значи дека од тоа ќе се развие врска (според најновите сознанија). Плус тоа, ако е многу добра (макар и само со тебе), тоа е во секој случај позитивна карактеристика и може да испадне добра врска меѓу вас. Повторно, не знаеш додека не се обидеш.

Првата ти е птица во дланка. Втората ти е птица на гранка. За првата знаеш и добри особини (многу е добра) и лоши особини (не сакаш врска со никого, односно со неа). За втората апсолутно ништо не знаеш (односно дека не била со никого, ама карактерно тоа ништо не значи).

Па ти види како ќе се однесуваш.

Поздрав и со лесно.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Па промени се или многу ке изгубиш со тоа однесување...После и Господ да се симне нема да ти помогне ако ја фати инает.
Не бидите ко малите дечиња да се лутите безвеза...Ке се лутиш,абе ај...голтни кнедлата во грлото победи го срамот и тргнувај во акција бидејки не си Нова Година за да те чека :rolleyes:

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Џ

ЏинЏер

Гостин
1. Доколку си сигурен дека не сакаш ништо со првата девојка, кажи и го тоа директно. Батали ги клишеата како „не сум спремен за врска“ и слично (Зашто ако ти успее со вторава, а на првата си и рекол дека не сакаш врска со никоја, грдо би било), подобро кажи и дека ти се допаѓа друга девојка. Можеби ќе биде повредена на почетокот, но барем ќе знае да ја цени твојата искреност.
Само, прво добро размисли дали навистина нејќеш ништо со неа, или пак ја игнорираш само затоа што знаеш дека можеш да ја имаш. Да не се деси да ја откачиш, па кога ќе ти сврти грб да се покаеш за тоа.

2. Ти се свиѓа девојчето, океј. Преубава е, океј. Ти се свиѓа зашто е преубава, и тоа е океј. Но дали имаш било каква претстава што се крие под таа убавина?Да,убавината е важна за првиот впечаток, но ниту важна, ниту пресудна за развивање на една здрава врска.
Што се однесува до тоа како да и пријдеш, пошто викаш дека е повлечена, најдобро е да одиш полека. При поздравување, прашај ја како е, што има ново, и нешто слично колку да се пробие мразот. Следен пат врзи и подолг муабет, па уште подолг...и кога ќе најдете заеднички теми, веќе ќе знаеш како да се поставиш.

Поздрав

Член од
30 декември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Искрено? Си игра курташак со тебе.Инатот нејзин прави да постапува погрешно и подоцна заради тоа да се кае, но прибидејќи нејзиното его е големо не сака да ти се извини ниту пак да се покае, па затоа ја префрла топката на тебе и тебе те обвинува за нејзините реакции. Колку време се дешава ова? Скарај се- смири се? Ако е повеќе од два месеца, онда дефинитивно е подобро да ставиш крај него ли да си игра со твоите нерви.
Или, ако се уште мислиш дека вреди на неа да си трошиш нервите, тогаш истапи јасно и гласно, кажи и да не биде дете, да ги тргне егото и инатот на страна, за да можете да направите убав муабет во кој ќе си ги разјасните чуствата и целите во врска со вашиот однос.
И јас го мислам истото за инатот нејзин и егото. (Пола година не комуницира со таткои, од инат) Не се дешава два месеца, туку од пред 2 недели. (И реков да не ми честита нова година за да не ми ја уништи вечерта и и реков дека повеке не ја барам.) Не ми честиташе вечерта, туку другата вечер во 1ч по полнок ми пишала тука си? Ама не сум видел, и и пишав сабајлето сега сум тука. Ми се јави и ми рече да ти честитам нова година и да ти посакам се најубаво, затоа што ми рече да не ти честитам вечерта. И ме праша како сум си поминал и кај сум бил. И на крај ми рече само за тоа те барав.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 19:25 ---
Налути и се. Таа може да поднесе се само неможе да поднесе да и се лутиш. Никоја жена неможе да поднесе кога ке и се налутиш. Верувај дека ке те моли.......
(ова под услов ако те сака а ако не те сака тогаш фрли пепел на сето и барај друга)
Епа јас тогаш и се налутив, и 3 дена ми пишуваше (тука си? Може муабет да направиме? Знам дека си тука можеш барем една точка да пишеш. Песна една ми прати итн.) И од кога и реков дека несакам ми рече добро чим несакаш, не те барам. И после 2-3 дена јас попуштив и и пишав, и од тогаш е вака.. Сега од 31ви сабајлето до сега ништо и немам пишано ниту и се имам јавено..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Па промени се или многу ке изгубиш со тоа однесување...После и Господ да се симне нема да ти помогне ако ја фати инает.
Не бидите ко малите дечиња да се лутите безвеза...Ке се лутиш,абе ај...голтни кнедлата во грлото победи го срамот и тргнувај во акција бидејки не си Нова Година за да те чека :rolleyes:
Мене ако ме прашува некој или некоја чоек ако се сака се прифаќа таков каков што е , значи ако се сака, па макар и најподлиот, најгнасниот, најникаквиот да е , како таков ќе се сака во основата.
Потоа другото се вика заеднички јазик кој никако не смее да се акцентира на нагли промени, енормни промени кои ги бараат меѓусебно партнерите :)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Мене ако ме прашува некој или некоја чоек ако се сака се прифаќа таков каков што е , значи ако се сака, па макар и најподлиот, најгнасниот, најникаквиот да е , како таков ќе се сака во основата.
Потоа другото се вика заеднички јазик кој никако не смее да се акцентира на нагли промени, енормни промени кои ги бараат меѓусебно партнерите :)
Да де,ке се сака таков каков што е ама ке те прашам тебе дали ке ти здосади некоја да ти се лути постојано и тоа за ништо пошто и се може нели?Јас искрено ке кренам раце па последен нека е бе...Што мора јас да трпам нечии испади и лутење?Така повеке ме отрга од себе отколку што ме привлекува кон себе...И збор ми беше да го смени однесувањето односно да не се лути за глупави работи и да тера инает пошто ништо на крај нема да добие.Капиш :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Бара од тебе да се промениш?

Не можете да ги промените другите луѓе и би било непристојно доколку се обидете.

Се надевам дека ќе сватиш ;)

L

.Lost Angel.

Гостин
Ми вика џабе е се,нема да се промениш... :unsure:
Гледај другар волкот може да ги смени валкната но крзното не :) кога девојка тоа ќе ти го каже верувај дека шансите за некои работи се мали бидејќи најискрено јас незнам што е точно но бидејќи прочитав менување на личност тоа го постирав бидејќи и тоа е вистината бидејќи ти не можеш да се смениш можеш ама само навиките на живеење а тоа во тебе што е тешко.

• Ми се допаѓа
Член од
2 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
80
Mal problem, imam drugarka, stvarno dobra drugarka, vo koja mozam da kazam deka stvarno sum zaljuben. Navistina si imam kazano ako nekogas uspeam da bidam so nea nikogas nema da ja ostavam, tolku e sovrsena i odlicna stvarno nemam edna losa kritika za nea da kazam. Ponekogas, mi doaga nekoe custvo deka ako se obidam da napravam nesto, ako i se pustam deka nema da me odibe, ili pak toa e samo loso pretcustvo, koe ke dovede do rasturanje na toa drugarsvo... baram sovet za ovoj problem koj so znae da pomaga..

• Ми се допаѓа
2

~2A

Гостин
Гледај другар волкот може да ги смени валкната но крзното не :) кога девојка тоа ќе ти го каже верувај дека шансите за некои работи се мали бидејќи најискрено јас незнам што е точно но бидејќи прочитав менување на личност тоа го постирав бидејќи и тоа е вистината бидејќи ти не можеш да се смениш можеш ама само навиките на живеење а тоа во тебе што е тешко.
Дали доколку ми зборува вака е разочарана,знам глупо е прашањево,ама вака од твоја страна дали би мислел како мене?

L

.Lost Angel.

Гостин
Дали доколку ми зборува вака е разочарана,знам глупо е прашањево,ама вака од твоја страна дали би мислел како мене?
:) Гледај искрено да ти кажам не ја знам причината искрено но чим ти го кажала тоа на некој начин таа е разочарана од твоето однесување и сл ... гледај убаво размисли до што може да е проблемот најди го вистинскиот проблем и гледај да спашиш едноставно

• Ми се допаѓа
Џ

ЏинЏер

Гостин
Mal problem, imam drugarka, stvarno dobra drugarka, vo koja mozam da kazam deka stvarno sum zaljuben. Navistina si imam kazano ako nekogas uspeam da bidam so nea nikogas nema da ja ostavam, tolku e sovrsena i odlicna stvarno nemam edna losa kritika za nea da kazam. Ponekogas, mi doaga nekoe custvo deka ako se obidam da napravam nesto, ako i se pustam deka nema da me odibe, ili pak toa e samo loso pretcustvo, koe ke dovede do rasturanje na toa drugarsvo... baram sovet za ovoj problem koj so znae da pomaga..
Се зависи од тоа колку си спремен да ризикуваш. Во случајов, имаш неколку сценарија:
1. Да си молчиш и да ја зачуваш како другарка, иако цело време ќе се прашуваш што би можело да се деси ако и кажеш за твоите чувства.
2. Да и кажеш дека си заљубен во неа, да те одбие, демек да останете другари, но со тек на време тоа другарство ќе избледи, бидејќи и двајцата ќе знаете дека од твоја страна има нешто повеќе.
3. Да и кажеш дека си заљубен во неа, и таа да ти признае дека чувствува нешто за тебе и...
а)..да си имате долга и среќна врска.
б)..по некое време да сфатиш дека била совршена и одлична како другарка, додека како девојка не е баш совршена (или пак таа да го заклучи истото за тебе) и на тој начин да ви пропадне и другарството и врската.
Па сега, ти размисли што добиваш а што губиш со секое можно сценарио и дејствувај според тоа.
Јас да сум на твое место би се обидела, дотолку повеќе што викаш дека имаш чувство дека не би те одбила. Искрено, мали се шансите таа врска да е она вистинското (додека смртта не не раздели и слично), но сепак, колку и да се мали шансите, ако не пробаш долго време ќе се измачуваш со тоа.
Ти посакувам успех, што и да одлучиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom