Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
1. Исфрли го тој збор „пичка“ од речникот, и овде, а особено кога ќе се гледаш со девојката. Сите сме ги имале тие проблеми на почетокот и тоа не е ништо чудно.

2. Рака секогаш се дава, а ако сакаш да си направиш пат за потенцијално да има нешто мешу вас во иднина, може директно да ја прегрнеш (не дека и ако само ѝ дадеш рака нема да може да има нешто во иднина, ама така можеби ќе се убрзаат работите). Плус тоа, ако е многу убава, секогаш тоа е добар знак да *сакаш* да имаш нешто со неа.

Е сега, кога ќе се видите, ти настапуваш со предзнаење или предрасуда дека „не си заљубен или слично“. Тоа се менува после првиот контакт лице во лице. Ако ти се бендиса тогаш, може да сметаш дека си заљубен и тоа е во ред. Може да ти затрепери срцето (или да ти се крене крвниот притисок и апаратчето за мерење, ако сакаш така да гледаш) кога ќе ја видиш, кога ќе помуабетите итн. Во секој случај, штом и од нејзина страна има интерес за да се видите и таа *дојде* на состанокот, може да сметаш дека и ти нејзе си ѝ интересен.

Од друга страна, од кај знаеш дека таа *не* се секира како ќе испадне кога ќе се видите? Можеби и таа исто чувстува за тебе, исто ја јаде јанѕа како ќе испадне вашето гледање во живо... Тоа не се знае додека не се видите. Затоа, немој многу да му ја мислиш - добро е што по секако ќе се видите.

Најдоброто нешто што може да го направиш е да бидеш природен. Ако почувствуваш дека ти се врзува јазикот, кажи „ми се врзува јазикот, не знам што да кажам“. Искреноста е супер во овие ситуации, зашто другата страна чувствува дека има работа со човек со чувства и вообичаено не сака да гледа извежбани фрази или слично. Ова е барем моето искуство.

Единствено нешто што треба да го избегнуваш се зборови во врска со твоите чувства за неа. Тоа немој да ѝ го кажуваш во лице, барем не на првиот состанок. Твоето тело самото ќе ѝ каже како се чувствуваш во врска со неа и таа ќе разбере, без ти да мора да се објаснуваш. Да повторам, многу е природно до бесвест да ти се бендиса девојката на првиот состанок и треба да бидеш спремен на тоа и да знаеш дека тоа е нормално и дури пожелно.

Со лесно и само напред.

Ви благодарам за советот!

Член од
30 декември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво на сите.. нов сум на форумот но ВЕ МОЛАМ прочитајте и дајте ми ваши мислења, многу ми се потреби.

Со девојками идевме година ипол, но во последниве месеци многу се каравме за глупости, Пример, збориме на телефон и пред да спуштиме викаме ајде - ајде, и таа ми кажача чао а јас на неа не, и ми се јавува и ми вика зашто чао не ми кажа.. и тука се надоврзуваат уште 100 ситници. Пред 1 месец јас и раскинав во тек на една глупава расправија. Секој ден се слушавме и допишувавме на вибер.. секогаш ми се јавуваше, јас ќе ја прашав зашто ме бараше? Ќе ми кажеше: Сакав да ти го чујам гласот. Ме викна на ручек, отидов јадевме пиевме се беше прекрано, дури ми побара и да ме гушне. Си отидовме дома..продолжи истото слушање-допишување....се испокаравме пак.. (јас и имав дадено еден аквариум и си чуваше риби..). Ја прашав да не имам нешто останато кај тебе (маица,дуксер,тренерка било што), а она си помислила дека и го барам аквариумот, ја преколнав да не го носи и го донесе со се рибите....и ми збореше ваков си таков си..и ми пукна филмот и јас и побарав да врати нешто (не е битно што). Помина и тоа. После некој ден ме викна на кафе. Прифатив. Дури и сакав да и спремам изненадување и да се смириме (бидејќи знам дека многу ја сака Каролина, а на 22ри месецов правеше концерт во универзална сала) без да знае девојками бев и купив две карти. Седнавме на кафе муабет едно друго, што има ново вака така. Ги вадам картите од џеб и и викам ќе дојдеш со мене на концерт? Ми вика не. И викам ок и си ги враќам картите во џеб. Не помина 1 секунда ми вика дај да видам за што се? И ги давам и и викам не пишува ништо на нив. И ја гледа датата и вика кој прави концерт на 22ри? (а она ми кажа дека тогаш е концертот.) Викам а што демек ти незнаеш? Ми вика па ја колку што знам на 22ри никој нема концерт..Аца Лукас има концерт ама на саем. И и викам добро нема врска дај ми ги картите, и си ги ставив во џеб. Праевме уште нешто муабет..и на крај се испокаравме..си отидовме дома. Две вечери во 1ч по полноќ и пишувам на вибер..не и стига. За првата ја прашав зашто не и стигнало, ми кажа спиев најискрено.. може снемало нет..(а стигна напишаното после 5 минути) , за втората вечер напишав исто добра ноќ, не и стигна и ја избришав одма за да не и ни стигне. Помина и тоа...дојде 22ри.. и пишувам ако си за на Каролина во 10 до 8 ќе бидам пред Универзална. Ми враќа смс: На раб сум. (Работи во кафич 5 минути од универзална). Фаќам такси идам кај неа во кафич. Живо пиле нема! Само она и колешката. Они две внатре, јас седнав надвор. Излага девојками и ме гледа со онаков поглед "што бараш ти тука?" и јас и викам чај од ванила и јагода има? ми вика не. и викам а од што има? Вика незнам. Викам како незнаеш тука работиш. И изнервирана влезе внатре да праша што чај има и ја тресна вратата. Јас се изнервирав станав и си отидов. По 5 минути и се јавив. Ми крева и ми вика кажи? И викам што е со тебе проблемот ќе ми кажеш? Ми вика ништо. Океј и викам. Чао - Чао. Вечерта т.е сабајлето во 10 до 6 ми пишува на вибер, гледам сите слики си ги избришал од фб, од кафич стануваш и си одис... океј. Ништо не и вратив. Три дена ми пишуваше: Тука си? Може да направиме муабет? Знам дека си тука. Можеш бар една точка да напишеш. Слика една ми прати од едно колаче што ми го даде прошлата нова година, песна ми прати. Јас од што бев повреден не и враќав. И на крај и вратив ШТО САКАШ ОД МЕНЕ? и ми вика после 3 дена ти текна да ми вратиш? И викам да. Ми вика зашто не ми враќаше? И викам несакав. Ми вика океј несакаш несакаш веќе нема да те барам. Поминаа 2 дена без никаков контакт. Ама неможев да издржам и и напишав едно големо писмо А4 формат. На тоа ми пиша само две точки. Јас ја прашав: Ќе кажеш нешто? Ми вика да знаев што да ти кажам ќе ти кажев. И и викам океј очигледно све е јасно. Ми пиша три дена ти пишувам кинам живци а ти си играш к...т и не ми враќаш? Те нема па се појавуваш одеднаш? Зашто ми правиш вака? И тука следеа сите тие мои прашања за каролина за у кафичот за двете вечери што не и стигаше на вибер. И се расправавме и и се јавив и ја прашав: Ме сакаш? Сакаш да бидеш со мене или несакаш? Ми кажа не. И прееска и се јавив и ја прашав ќе ми ја кажеш причината зашто несакаш да бидеш со мене повеќе? И ми вика и јас многу работи сакав да знам тие 3 дена кога ти пишував а ти не ми одговараше, ете сега терај си го животот...и толку беше..Чао - Чао. Јас премногу ја сакам и преубави моменти имам доживеано со неа...никогаш сме немале некој поголем проблем, сме се карале само за ситници. Не сакам да останам без неа.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Здраво на сите.. нов сум на форумот но ВЕ МОЛАМ прочитајте и дајте ми ваши мислења, многу ми се потреби.

Со девојками идевме година ипол, но во последниве месеци многу се каравме за глупости, Пример, збориме на телефон и пред да спуштиме викаме ајде - ајде, и таа ми кажача чао а јас на неа не, и ми се јавува и ми вика зашто чао не ми кажа.. и тука се надоврзуваат уште 100 ситници. Пред 1 месец јас и раскинав во тек на една глупава расправија. Секој ден се слушавме и допишувавме на вибер.. секогаш ми се јавуваше, јас ќе ја прашав зашто ме бараше? Ќе ми кажеше: Сакав да ти го чујам гласот. Ме викна на ручек, отидов јадевме пиевме се беше прекрано, дури ми побара и да ме гушне. Си отидовме дома..продолжи истото слушање-допишување....се испокаравме пак.. (јас и имав дадено еден аквариум и си чуваше риби..). Ја прашав да не имам нешто останато кај тебе (маица,дуксер,тренерка било што), а она си помислила дека и го барам аквариумот, ја преколнав да не го носи и го донесе со се рибите....и ми збореше ваков си таков си..и ми пукна филмот и јас и побарав да врати нешто (не е битно што). Помина и тоа. После некој ден ме викна на кафе. Прифатив. Дури и сакав да и спремам изненадување и да се смириме (бидејќи знам дека многу ја сака Каролина, а на 22ри месецов правеше концерт во универзална сала) без да знае девојками бев и купив две карти. Седнавме на кафе муабет едно друго, што има ново вака така. Ги вадам картите од џеб и и викам ќе дојдеш со мене на концерт? Ми вика не. И викам ок и си ги враќам картите во џеб. Не помина 1 секунда ми вика дај да видам за што се? И ги давам и и викам не пишува ништо на нив. И ја гледа датата и вика кој прави концерт на 22ри? (а она ми кажа дека тогаш е концертот.) Викам а што демек ти незнаеш? Ми вика па ја колку што знам на 22ри никој нема концерт..Аца Лукас има концерт ама на саем. И и викам добро нема врска дај ми ги картите, и си ги ставив во џеб. Праевме уште нешто муабет..и на крај се испокаравме..си отидовме дома. Две вечери во 1ч по полноќ и пишувам на вибер..не и стига. За првата ја прашав зашто не и стигнало, ми кажа спиев најискрено.. може снемало нет..(а стигна напишаното после 5 минути) , за втората вечер напишав исто добра ноќ, не и стигна и ја избришав одма за да не и ни стигне. Помина и тоа...дојде 22ри.. и пишувам ако си за на Каролина во 10 до 8 ќе бидам пред Универзална. Ми враќа смс: На раб сум. (Работи во кафич 5 минути од универзална). Фаќам такси идам кај неа во кафич. Живо пиле нема! Само она и колешката. Они две внатре, јас седнав надвор. Излага девојками и ме гледа со онаков поглед "што бараш ти тука?" и јас и викам чај од ванила и јагода има? ми вика не. и викам а од што има? Вика незнам. Викам како незнаеш тука работиш. И изнервирана влезе внатре да праша што чај има и ја тресна вратата. Јас се изнервирав станав и си отидов. По 5 минути и се јавив. Ми крева и ми вика кажи? И викам што е со тебе проблемот ќе ми кажеш? Ми вика ништо. Океј и викам. Чао - Чао. Вечерта т.е сабајлето во 10 до 6 ми пишува на вибер, гледам сите слики си ги избришал од фб, од кафич стануваш и си одис... океј. Ништо не и вратив. Три дена ми пишуваше: Тука си? Може да направиме муабет? Знам дека си тука. Можеш бар една точка да напишеш. Слика една ми прати од едно колаче што ми го даде прошлата нова година, песна ми прати. Јас од што бев повреден не и враќав. И на крај и вратив ШТО САКАШ ОД МЕНЕ? и ми вика после 3 дена ти текна да ми вратиш? И викам да. Ми вика зашто не ми враќаше? И викам несакав. Ми вика океј несакаш несакаш веќе нема да те барам. Поминаа 2 дена без никаков контакт. Ама неможев да издржам и и напишав едно големо писмо А4 формат. На тоа ми пиша само две точки. Јас ја прашав: Ќе кажеш нешто? Ми вика да знаев што да ти кажам ќе ти кажев. И и викам океј очигледно све е јасно. Ми пиша три дена ти пишувам кинам живци а ти си играш к...т и не ми враќаш? Те нема па се појавуваш одеднаш? Зашто ми правиш вака? И тука следеа сите тие мои прашања за каролина за у кафичот за двете вечери што не и стигаше на вибер. И се расправавме и и се јавив и ја прашав: Ме сакаш? Сакаш да бидеш со мене или несакаш? Ми кажа не. И прееска и се јавив и ја прашав ќе ми ја кажеш причината зашто несакаш да бидеш со мене повеќе? И ми вика и јас многу работи сакав да знам тие 3 дена кога ти пишував а ти не ми одговараше, ете сега терај си го животот...и толку беше..Чао - Чао. Јас премногу ја сакам и преубави моменти имам доживеано со неа...никогаш сме немале некој поголем проблем, сме се карале само за ситници. Не сакам да останам без неа.
1. Здебелените работи кажи ѝ ги во лице. Побарај да се видите и кажи ѝ ги, а ако не сака да се видите, речи ѝ ги по телефон. Никако по СМС и/или Интернет.

2. Секс.

3. Одете заедно некаде на викенд/Нова Година, кадешто ќе бидете само вие двајца. Види точка 2.

Со лесно.

Член од
30 декември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
1. Здебелените работи кажи ѝ ги во лице. Побарај да се видите и кажи ѝ ги, а ако не сака да се видите, речи ѝ ги по телефон. Никако по СМС и/или Интернет.

2. Секс.

3. Одете заедно некаде на викенд/Нова Година, кадешто ќе бидете само вие двајца. Види точка 2.

Со лесно.
Ништо, типката кога пишувала 3 дена мене ме немало, сега си искачала и било ТОП !
И ме праша кај ке сум идел за нова година. И реков незнам, иако знам.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ништо, типката кога пишувала 3 дена мене ме немало, сега си искачала и било ТОП !
И ме праша кај ке сум идел за нова година. И реков незнам, иако знам.
... Делуваш како да не си многу заинтересиран за неа. Делува како да ти е побитно да се инаетиш со неа отколку да бидеш со неа.

Уште малку и ќе ѝ биде толку топ без тебе, што раскинот меѓу вас двајца ќе биде најдоброто решение. Ако тоа ти е целта, натаму оди.

Ако не ти е тоа целта, смени нешто, како на пример кажи ѝ каде реално ќе бидеш вечерва. И прашај ја каде таа ќе биде. И оди посети ја кадешто ќе биде.

Тоа се совети ако сакаш да ја задржиш (ако е сè уште тоа можно). Ако не - само продолжи како што си тераш.

Во секој случај, со лесно.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166

Искрено? Си игра курташак со тебе.Инатот нејзин прави да постапува погрешно и подоцна заради тоа да се кае, но прибидејќи нејзиното его е големо не сака да ти се извини ниту пак да се покае, па затоа ја префрла топката на тебе и тебе те обвинува за нејзините реакции. Колку време се дешава ова? Скарај се- смири се? Ако е повеќе од два месеца, онда дефинитивно е подобро да ставиш крај него ли да си игра со твоите нерви.
Или, ако се уште мислиш дека вреди на неа да си трошиш нервите, тогаш истапи јасно и гласно, кажи и да не биде дете, да ги тргне егото и инатот на страна, за да можете да направите убав муабет во кој ќе си ги разјасните чуствата и целите во врска со вашиот однос.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
курац палац
Ништо со девојкава, се понашате као мали бебиња.
Чим сте раскинале, готово.. Ако те сака, ќе те побара. Ако не те побара, шо ќе ти е?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.362
Поени од реакции
4.171
Налути и се. Таа може да поднесе се само неможе да поднесе да и се лутиш. Никоја жена неможе да поднесе кога ке и се налутиш. Верувај дека ке те моли.......
(ова под услов ако те сака а ако не те сака тогаш фрли пепел на сето и барај друга)

2

~2A

Гостин
не ми е баш девојка. Но нешто повеќе е и од пријателство.Се знаеме веќе неколку години на школо се среќаваме нон стоп. Можеби јас малце се однесував арогантно само едно здраво и една "кисела" насмевка,а на фејсбук премногу пишување ти реков-ми рече ова она... Пред некоја ден веќе ми беше здосадено се и изнервиран се однесував малце кретенски и идиотски,ама не знам каде ја повредив толку многу што ми се налути.
На сето тоа си реков нишо страшно само ќе се извинам.И се извинив,и ми рече ок.Малце пооштро ми се понаша и во живо така и на фејсбук.Ми вика сеуште ми е лута.

Како треба јас да постапам и што е нејзината намера?Ми пишува,а сеуште ми е лута????

Istiov period mi dojde,kade shto epten se odnesuvam prema nea negativno,mozhebi si zasluzhi... Poveke muabet pravime na fejsbuk,otkolku vo zhivo... Samo edno zdravo,najverojatno jas gi pomestiv granicite na toa... zatoa sto arogantno se odnesuvav so "visoko krenata glava" samo i velev edno zdravo i si go vrtev pogledot ,demek.... :cool:
Ponekogash me nervira shto mi pishuva,se dobro posle ce pocni da vraka samo na 4-5-6-7-15 min.... nekogash duri i ne se pozdravuva,ednostavno ke se iskluchi.
Reshiv da se odnesuvam isto kako nea,ne i vrakam za brzo i odma vika nejkesh da me druzhish izgleda... lut si.. ti rekov mi reche...
Sho treba da napravam...nekoj sovet?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Istiov period mi dojde,kade shto epten se odnesuvam prema nea negativno,mozhebi si zasluzhi... Poveke muabet pravime na fejsbuk,otkolku vo zhivo... Samo edno zdravo,najverojatno jas gi pomestiv granicite na toa... zatoa sto arogantno se odnesuvav so "visoko krenata glava" samo i velev edno zdravo i si go vrtev pogledot ,demek.... :cool:
Ponekogash me nervira shto mi pishuva,se dobro posle ce pocni da vraka samo na 4-5-6-7-15 min.... nekogash duri i ne se pozdravuva,ednostavno ke se iskluchi.
Reshiv da se odnesuvam isto kako nea,ne i vrakam za brzo i odma vika nejkesh da me druzhish izgleda... lut si.. ti rekov mi reche...
Sho treba da napravam...nekoj sovet?
ами си играш курташак да теам, ако види дека не и обрнуваш внимание ИРЛ че те батали

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Добро ај нека е како шо велиш,шо предлагаш да направам?
почни да и обрнуваш фазла внимание, и предложи и да се видите некаде, соберете се друштво и одете во кафич, едноставно пробај да се вратиш во игра

2

~2A

Гостин
почни да и обрнуваш фазла внимание, и предложи и да се видите некаде, соберете се друштво и одете во кафич, едноставно пробај да се вратиш во игра
Не.
Лут сум,а и можеби само си го "тепа" времето со мене.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
~A~ зошто бе не сакаш да ја викнеш на кафе?Ке те изеде?ке те тепа?Што?
Лути се ти и однесувај се како што не доликува па можеби и ке продолжи да се однесува со тебе поинаку :rolleyes:
Вака можеш да постигнеш негативен ефект,бришење од фејсбук и чао пријатно.
И фејсбук бе?Излезете надвор и кажете си што имате,доста се однесувавте како мали дечиња од 15 години...Нема љутиш.чекај ти и да помине и оваа година,па ке помисли дека не ја интересираш нели?Па ке те откачи и ке најде друг.На крај со семки во џебот ке ја гледаш од страна тапшајки те најдобриот другар по рамо:Ке ја преболиш брат,не е единствена ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom