- Член од
- 24 август 2011
- Мислења
- 511
- Поени од реакции
- 807
Нема атеисти затоа што пипалата на религијата сеуште длабоко се протегаат, но тоа дека се шират - далеку си од вистината. Тие статистики кои ги спомнуваш веројатно доаѓаат од религиозен блог бидејќи сите релевантни извори тврдат дека атеизмот и слободата на определување нагло се зголемува посебно во последните 50 години. Атеистите се сега трета (или четврта беше?) најголема заедница во светот. Опресијата со која владееше религијата почнува да попушта со време како што науката ги побива нејзините тврдења. Од ден во ден сите необјаснети работи добиваат свое објаснување и луѓето за прв пат почнуваат да и веруваат на науката бидејќи таа ја зборува вистината. Премногу лаги од религиските книги се разоткрија.
Како и да е, оваа дискусија е повеќе од научна природа, а не религиска така да ај да не се сереме по неа, има доволно религиозни теми.
Sase_Ohrid
Зошто да те навредувам? Јас сум антитеист, а не верник. Тоа е ваша одлика.
Луѓето кои си ги навел во моментов не се влијателни туку мртви, затоа не се релевантни за дискусијава. А кога биле влијателни, човештвото ја доживувало својата ренесанса. Погледни само колку напреднавме во тој период. Бевме на месечината.. Тој подвиг сам по себе е доволен. Да имавме повеќе луѓе како нив во денешно време, којзнае колку понапред ќе бевме. Но за жал најмоќниот човек на светот - Обама, на својата инаугурација се колне во бога и во библијата. Оттаму веќе однапред може да се знае колкав прогрес ќе има човештвото.
Како и да е, оваа дискусија е повеќе од научна природа, а не религиска така да ај да не се сереме по неа, има доволно религиозни теми.
Sase_Ohrid
Зошто да те навредувам? Јас сум антитеист, а не верник. Тоа е ваша одлика.
Луѓето кои си ги навел во моментов не се влијателни туку мртви, затоа не се релевантни за дискусијава. А кога биле влијателни, човештвото ја доживувало својата ренесанса. Погледни само колку напреднавме во тој период. Бевме на месечината.. Тој подвиг сам по себе е доволен. Да имавме повеќе луѓе како нив во денешно време, којзнае колку понапред ќе бевме. Но за жал најмоќниот човек на светот - Обама, на својата инаугурација се колне во бога и во библијата. Оттаму веќе однапред може да се знае колкав прогрес ќе има човештвото.