Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Дојде еден несфатлив дечко,кажа што имаше да каже и собра некое лајк4е.... (y)
deca deca do koga kje fo forsirate toa 44444?

I deckoto do nekade vo pravo beshe.

ima i edna druga ,, boj ne bie srce u junaka ,vec boj bie svetlo oruizje,, taka da si treba i oruzje t.e. granati i tehnika

И една друга има:

Kod nas se od Daytona godine broje,
ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje.
Brđani postaju građani,
do jučer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odjelima.
Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater,
ako se ti počneš prodvat i tebi ću mater jebavat
da znaš, nije bitna ideologija, bitna je biologija,
bitna je genetika balije, ustaše i četnika!
Svaka ovca svome krdu. Krave uz telad
u šarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat.
Znam ko je počeo rat, znam šta je glad!
Znam kad su Šešeljevci dosli u moj grad!
Pričamo ono kako je sad, slabo se mičemo s mjesta,
puni smo rupa ko naša cesta.
Često vučemo ručnu - vidiš svaki biser
išli bi naprijed, ali volimo taj rikverc.
Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika,
malverzacije prešutimo da se ne ljutimo,
navikli smo, na gebiru i u miru.
Mladi iz zemlje bježe, izbjeglice se vratit neće
ne moraju nek zarađuju, nek nam šalju para
mi ćemo živit u mraku i jedni drugima jebavat majku....:cuc:

Израел е најобичен и најдобар пример зошто тотално не си во право.
А како војска ќе биде мотивирана ако е составена од војници кои едвај крпат крај со крај, секој ден јадат паштета со леб, сеуште живеат кај мама и тато дома и немаат перспектива? Не бива патриотизам на празен стомак.
Ако се платени за да бидат војници, не значи дека се ‘платеници‘, туку дека нивниот труд и ризик се исплатува и наградува.
izrael e tokmu primer deka sum sosem vo pravo, voeniot rok vo izrael e 2 godini ,a za mazi poveke, ne sum siguren tocno kolku , a evrei koi ziveat vo stranstvo a imaat izraelsko drzavjanstvo se obavezni da go otsluzat voeniot rok , i plus evrei koi nemaat nisto so izrael, nitu imaat drzavjanstvo nitu zivceat vo izrael im e ovozmozeno dokolku sakaat da go otsluzat voeniot rok vo izrael, sepak se raboti za seriozna drzava

izrael e tokmu primer deka sum sosem vo pravo, voeniot rok vo izrael e 2 godini ,a za mazi poveke, ne sum siguren tocno kolku , a evrei koi ziveat vo stranstvo a imaat izraelsko drzavjanstvo se obavezni da go otsluzat voeniot rok , i plus evrei koi nemaat nisto so izrael, nitu imaat drzavjanstvo nitu zivceat vo izrael im e ovozmozeno dokolku sakaat da go otsluzat voeniot rok vo izrael, sepak se raboti za seriozna drzava

Го вадиш човекот надвор од контекстот, добро ти одговори дека Израел е пример дека не секогаш побројната војска победува, се разбира се мисли на конфлитите на Израел со Египет, Сирија, Јордан и Либан во не толку далечната историја.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
SHO be droga, drgota e zlo....odim onaa od Portoroz.

Za site prdezi tuka treba vojska, da ne bidat mekusci. To fuckin' grow a fuckin' backbone.
Незнам дали знаеш дека учките во 2001 беа сите издрогирани.Затоа и изглегуваа пред нишаните на нашите.;)
Ти колку сакаш биде храбар,колку и да имаш муда,друже некој не искача на нишан знаејќе дека ќе го изрешетаат,освен ако нема земено дрога и не е свесен што праи.

Vidi, да не почуваме чудни дискусии, за тоа кој колку и како кому му излегува на нишан ;)

УЧКите искачаа надрогирани, ама имаше ненадрогирани.
Важно и едни и други беа смешка.

Но, конкертно, редовна војска, со три месеци обука, не е ништо, пичкин дим.
А ако е конципирана саглам, ќе има мал ефект. нема да гледаат у цевка кога ќе притиснат на петлето.
А некој ќе се профилира и во заглам војник. Ша, за тие нека има додатна, со пари, мотивација ако треба. За другите, да прежиевеат првиот ден пукање.
Кога веќе нема стандардна обука како за специјални единици ;) ;)
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 17:36 ---
А, ако ме стаат и десетар да бидам дали кје бидам усте поголем маз од тие сто ке се по три месеци? Мозе да сум најголем маз?

Ти че ге го јајш посекако. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom