Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да знаеја убијците дека во оваа држава има луѓе кои се спремни да ја бранат немаше да дојдеме до ова дереџе. Децата кои загинаа се Македонци! Онака ладнокрвно може да ме убијат и мене, и тебе... Ќе ни отворат тема на форумов, ќе кажат по збор два сите и толку, работата ќе се заташка. После некое време ќе му се случи нешто страшно на некој друг, па пак истата процедура - ќе отворат нова тема на форумов, а може и во постоечката да не сместат сите, пак секој по збор два и ќе се чека следен случај. И овде следува клучното прашање: До кога, бе?!

Кога беа убиени дечките сите се јачеа и кажуваа што треба да се направи, ама сега кога се спомна дека можеби ќе треба да се отслужат 3 (три) месеци воен рок, пази - можеби, уште не е сигурно, сите се разбегавте, заборавивте на с`е и барате некоја дупка за да се скриете. Вие сте Македонци? Вие ќе го браните вашето семејство од не дај Боже?! Не те прашувам за да го браниш мојот живот, ти велам дека исто онака може да ти се случи и во семејството, кој ќе се буни?! Јас не сакам мојот убиец слободно да се шета и да се смее како пукал во мене. Јас не сакам некролози од ужалени комшии и пријатели. Кога ќе заврши мојот живот - ништо од некролозите и добрите зборови, нема корист. Мене ми треба мојов живот!

Не сакате да служите војска, не сакате да го кренете гласот против она што ви смета, не сакате да мрднете со мал прст... Па после државата не ви чинела, а чекате некој друг да ја заврши работата за вас.

Како вие ќе го штитите вашето семејство? Ова е реторичко прашање. Читајќи ве на форумов знам дека убиецот дури и да ви застане пред вас, со пиштол вперен в чело, вие нема да зуцнете ни збор за да го спасите вашиот/ сопствениот живот, а човек што не го сака својот живот неочекувам да го спасува мојот!
абе хич.... јас и ти како поединци неможеме ама баш ништо да сториме во таа ситуација - тука треба државата да се погрижи за тие проблеми а ко што гледаш државата не ја интересира само пари и ништо повеќе!!! - македонците кои загинаа во 2001 година никој не ги памти - семејствата земаа мизерни 2/3 000 евра и на крај ги натераа да ги вратат пази! а за учк има секакви бенефиции рботи места едно друго дури и министер за одбрана ти е албанец.... што ке направиме јас и ти како поединци? што можеме воопшто да направиме?

Nex

Член од
31 декември 2012
Мислења
171
Поени од реакции
192
изглеа со 3 месеци обука ќе научиме да избегнуваме и куршуми
За да те примат таму не треба да знаеш барем со кои две соседни земји граничиме.

Одлично завршена работа на МВР алал да им е, а на кадија Арам да му е на моменти помислувам дека стварно имаме судство ама не е право.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Да знаеја убијците дека во оваа држава има луѓе кои се спремни да ја бранат немаше да дојдеме до ова дереџе. Децата кои загинаа се Македонци! Онака ладнокрвно може да ме убијат и мене, и тебе... Ќе ни отворат тема на форумов, ќе кажат по збор два сите и толку, работата ќе се заташка. После некое време ќе му се случи нешто страшно на некој друг, па пак истата процедура - ќе отворат нова тема на форумов, а може и во постоечката да не сместат сите, пак секој по збор два и ќе се чека следен случај. И овде следува клучното прашање: До кога, бе?!

Кога беа убиени дечките сите се јачеа и кажуваа што треба да се направи, ама сега кога се спомна дека можеби ќе треба да се отслужат 3 (три) месеци воен рок, пази - можеби, уште не е сигурно, сите се разбегавте, заборавивте на с`е и барате некоја дупка за да се скриете. Вие сте Македонци? Вие ќе го браните вашето семејство од не дај Боже?! Не те прашувам за да го браниш мојот живот, ти велам дека исто онака може да ти се случи и во семејството, кој ќе се буни?! Јас не сакам мојот убиец слободно да се шета и да се смее како пукал во мене. Јас не сакам некролози од ужалени комшии и пријатели. Кога ќе заврши мојот живот - ништо од некролозите и добрите зборови, нема корист. Мене ми треба мојов живот!

Не сакате да служите војска, не сакате да го кренете гласот против она што ви смета, не сакате да мрднете со мал прст... Па после државата не ви чинела, а чекате некој друг да ја заврши работата за вас.

Како вие ќе го штитите вашето семејство? Ова е реторичко прашање. Читајќи ве на форумов знам дека убиецот дури и да ви застане пред вас, со пиштол вперен в чело, вие нема да зуцнете ни збор за да го спасите вашиот/ сопствениот живот, а човек што не го сака својот живот неочекувам да го спасува мојот!
До некаде си во право.
Полицијата наместо да ја има својата примарна улога а тоа е заштита на имотите и животите и општата безбедност, се претвори во алатка за собирање глоби по разни основи со цел полнење на буѓетот. Нема полициски патроли кои ја контролираат безбедноста надвор од сообраќајот зашто не е многу „профитавилно“ во однос на пишување казни. И обичните џандари на кои им е основна задача јавниот ред и мир и општата безбедност ги насочија да бркаат сообраќајни прекршители со цел да соберат повеќе пари од казни на трезорската сметка на буџетот.
-Со вакво одсуство на полицијата не ме чуди порастот на општиот криминал иако официјално се прикажуваат сосема поинакви податоци. Доволно е само да се прочитаат црните хроники на порталите и весниците за да стане јасно колку е безбеден животот во Македонија.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.230
Поени од реакции
18.147
За да те примат таму не треба да знаеш барем со кои две соседни земји граничиме.

Одлично завршена работа на МВР алал да им е, а на кадија Арам да му е на моменти помислувам дека стварно имаме судство ама не е право.
ај склопи ја убаво мислава ништо не те разбрав

Член од
25 март 2012
Мислења
8.542
Поени од реакции
5.096
However, албаците се дефинитивно проблем на Балканов. Не дека јас лично имам нешто против нив, чест на исклучоите со кои имам пријателски односи и дружам, ама самите дозволија мнозинството од нив да не прифаќаат држава ( ни својата, Албанија не ја прифаќаат како политичко-правен систем), да одат контра се што е современа придобивка на едно современо општество. Нека ми извинат албанците во доскусијава, ама самите албанци дозволија да бидат на тапет по лоши работи низ цел свет.
-Кога некој македонец направи масовно убиство како ова за кое се муабети овде?
-Кога од македонец на ваков начин пострадале албанци?
-Не е ли надвор од здрава памет да се брани ваков злостор без оглед од кого е направен и кој на која етничка група и припаѓа?
--- надополнето: 30 декември 2012 во 05:12 ---

-Да не сакаш да кажеш дека ги нема??? Само кај мене на работа ги има барем тројца, со брадите до папок, поведнати, со 2 педи од кондурите подкусени пантолани, секој ден клањаат по 5 пати... Ќе ми кажеш дека не си влегол во Јаја Паша Џамија во Скопје па не знаеш кој држи проповеди таму? Не се парави набудала, зашто се е познато. Биди си муслиман, никој не те чепка, јас ќе ти ја почитувам религијата повеќе од твоите луѓе. -Ама радикален ислам нема да толерирам во ниеден случај !

Znaeme koi nacii se osudat za voeni zlostorstva.......albanec nema vo Hag
-prvo i vtoro prashawe - Shto pravi makedonec vo hag?
- Kazi kade sme gi branele ubijcite, i kako znaesh bez sudewe deka tie se ubijcite????
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 20:03 ---
Да беа Македонци оние што ги фатија и се водат како осомничени, мислите дека Албанците ќе излезеа да протестираат? Не, уво немаше да им чуе.
И сеуште не ми е јасно што бара кај 60 и кусур годишна жена во подрум цел арсенал оружје. Баба ми има исто толку години, ако е тоа нормално чекајте да се симнам во подрум да видам дали и она има зољи скриено негде да и се најдат за секој случај, дека сама жена...
Nemash sram, zatoa pishuvash vaka........
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 20:05 ---
Да, се тоа е еснаф до еснаф, видни граѓани :pos:
-Што бара кај еснаф човек арсенал оружје? На лов да не оди со зољите, кашикарите и калашите? Тој едниот ми се чини дека беше од „Хамза“ што е меѓу обвинетите. Демек еснаф човек, а во дуќанон кога ќе влесеш во очи паѓа каса за доброволни прилози за „исламско братство“. Тој па посебно колку што знам подолго време следен и е предмет на интерес на повеќе тајни служби.
Dali mozesh da garantirash deka i kaj makedonec ne moze da se najde oruzje?????

Jas licno sum videl kaj makedonec cel arsenal, i voopshto ne go krieshe, (i zolja imashe)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Znaeme koi nacii se osudat za voeni zlostorstva.......albanec nema vo Hag
-prvo i vtoro prashawe - Shto pravi makedonec vo hag?
- Kazi kade sme gi branele ubijcite, i kako znaesh bez sudewe deka tie se ubijcite????
Албанци нема во Хаг заради милионите уплатени на сметка на европејците, на оние што им лижете газови.

Ги браневте убијците кога излеговте на протест на чело со вахабистите и оние што повикуваа на света војна. Ти па како знаеш без судење дека тие не се убијците?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Ти па како знаеш без судење дека тие не се убијците?
Објаснето е сто пати - фризери и домаќинки не се бават со криминал.
Не знам зошто не следите дискусија...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.633
Поени од реакции
35.164
...albanec nema vo Hag

Албанец нема во Хаг, секако дека нема, оние кои тетовираат грбови на мавровските работници, оние кои извршија масакри во Вејце, Карпалак и.т.н., оние што поставија бомби и разнесоа луѓе, тие не направија злосторства врз човештвото, тие беа борци за права, и заслужуваат орден за храброст нели, АЛбанците мува не ги лази, топ не ги бие, суд не ги суди нели?
Или Македонците самите си ги подметнаа тие злосторства, па секако, Албанец уште малку ќе стане синоним за мирољубивост, соживот и толеранција, Албанец е синоним за невиност.

Страдаш од амнезија или така ти одговара:? Кога се собравте да протестирате, да веете знамиња од туѓи држави, кога се деревте ‘‘Смрт за Каури‘‘ кога урлавте како дивјаци штотуку симнати од планина, ете тогаш ги браневте убијците. И наградно прашање ‘‘Како ти знаеш БЕЗ СУДЕЊЕ дека ти НЕ СЕ убијците?‘‘
Ви се сони на сон, гледавте на зрнца грав, ви кажа некој оџа или пак МВР ви го испрати доказниот материјал по брза пошта?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.230
Поени од реакции
18.147
Ќе разберам да имаат сумља дека тие се виновниците,и ја мислам дека никогаш нема да се дознае целосната вистина.Тоа не го мења фактот дека 10 000 луѓе излегоа на протести и скандираа учк,учк и сите албанци го подржаа протестот,кој наликуваше на марш за подршка за убијците.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.275
Поени од реакции
6.990
Хашките случаи треба да се вратат на ново разгледување и темелна истрага,случајот со Смилковското езеро покажа и докажа дека амнестијата била грешка.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.542
Поени од реакции
5.096
Албанци нема во Хаг заради милионите уплатени на сметка на европејците, на оние што им лижете газови.

Ги браневте убијците кога излеговте на протест на чело со вахабистите и оние што повикуваа на света војна. Ти па како знаеш без судење дека тие не се убијците?

Јас пак никогаш не реков дека не се 100 % виновни, јас сум рекол дека можеби не се убијците.......
И ниту еден во протестите не протестирал за да ги брани убијците, ако ти знаеш некоја изјава на организаторот постирај ја........
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 22:08 ---
Албанец нема во Хаг, секако дека нема, оние кои тетовираат грбови на мавровските работници, оние кои извршија масакри во Вејце, Карпалак и.т.н., оние што поставија бомби и разнесоа луѓе, тие не направија злосторства врз човештвото, тие беа борци за права, и заслужуваат орден за храброст нели, АЛбанците мува не ги лази, топ не ги бие, суд не ги суди нели?
Или Македонците самите си ги подметнаа тие злосторства, па секако, Албанец уште малку ќе стане синоним за мирољубивост, соживот и толеранција, Албанец е синоним за невиност.

Страдаш од амнезија или така ти одговара:? Кога се собравте да протестирате, да веете знамиња од туѓи држави, кога се деревте ‘‘Смрт за Каури‘‘ кога урлавте како дивјаци штотуку симнати од планина, ете тогаш ги браневте убијците. И наградно прашање ‘‘Како ти знаеш БЕЗ СУДЕЊЕ дека ти НЕ СЕ убијците?‘‘
Ви се сони на сон, гледавте на зрнца грав, ви кажа некој оџа или пак МВР ви го испрати доказниот материјал по брза пошта?

Кои се тие ОНИЕ?? знаеш ти нешто?, знае воопшто некој нешто?, можно е да се најдат виновниците?, Па и можно е самите власти да го направеле тоа за да имаат оправдување за било каква акција.........или по секоја цена да има албанец затворен.......
Јас во ниту еден мој пост не сум судил според гледната точка на албанците, туку според неутрален суд, а не како што вие правите, вие сте ангели, а албанците се ѓаволи........

Во протестите имаше 10000 најмалку, во таа бројка имало стотина вахабисти со арабски натписи, стотина хулигани, според мое гледање протерстот најмногу бил против ДУИ.........
Вие во спортски терени кога играте со некоја трета страна викате се и сешто ОРГАНИЗИРАНО.....
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 22:08 ---
Протестот беше поддршка, најотворена.
Подршка за што?
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 22:13 ---
Овие на сликата мексиканци ли се?
Што пишува на транспарентите, love peace and hope?:facepalm:

А знаеш ти што пишува?
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 22:20 ---

:facepalm:

Се гледа од авион вашата агенда, вие сакате така да биде, вие сакате ние да сме ги бранеле убијците, само за да имате оправдание за вашите стереотипи, јас цело време сум мислел дека вие сте само манипулирани, но сум се убедил дека сте генераторот на омразата.......

Kajgana Shop

На врв Bottom