Помош, софтверски проблеми и совети

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.754
Поени од реакции
4.524
Отвори Гугл
името на пц + даунлоад драјверс
најди го драјверот даунлоадирај го.
копирај го со усб од лап топ на статичен пц.
Пушти порнич и продолжи со животот :sneaky:

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Има посебна тема за вакви работи но бидејки не е посетена многу ја отварам како посебна ова, бидејки ми е итно да го решам проблемот на статичниов компјутер оти немам уште многу батерија на лаптопов а полначот не ми е тука. Значи вака проблемот на статичниот ми е што по грешка избришав драјвер за конекцијата и немам интернет сега таму.. првпат се среќавам со ваков проблем и тешко ми оди решавањето ми бара драјвер за network adapter а јас прегледав се и такво цд немам дома. Прашањето е како да најдам каков драјвер треба да барам по интернетов ? дали според типот на рутерот или нешто друго..

* Се замолуваат администраторите да ја остават темава саат време додека ми одговорат па после нека бришат.
Како што рече членот погоре види што мрежна картица имаш cpanel>system>и од страна device menager и ќе најдеш network adapter и види што модел и чипсет е и наједноставно симни го и инсталирај го...I hope this helped... :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Има посебна тема за вакви работи но бидејки не е посетена многу ја отварам како посебна ова, бидејки ми е итно да го решам проблемот на статичниов компјутер оти немам уште многу батерија на лаптопов а полначот не ми е тука. Значи вака проблемот на статичниот ми е што по грешка избришав драјвер за конекцијата и немам интернет сега таму.. првпат се среќавам со ваков проблем и тешко ми оди решавањето ми бара драјвер за network adapter а јас прегледав се и такво цд немам дома. Прашањето е како да најдам каков драјвер треба да барам по интернетов ? дали според типот на рутерот или нешто друго..

* Се замолуваат администраторите да ја остават темава саат време додека ми одговорат па после нека бришат.
Пробај со чудово, 3 гига е у случај ако не упали ништо друго:)
http://drp.su/

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Инсталирав една ОЕМ(windows xp sp3) верзија на компјутеров па да прашам, дали некој знае сигурен начин да се избегне активацијата. Имам едно AntiWPA3 ама некако не му верувам.....ми се чини дека е вирус :)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
246
Поени од реакции
155
Отвори Гугл
името на пц + даунлоад драјверс
најди го драјверот даунлоадирај го.
копирај го со усб од лап топ на статичен пц.
Пушти порнич и продолжи со животот :sneaky:
Немој бе да го учиш детето на неубај работи :D

А

Атомската мравка

Гостин
Готово среден е проблемот, фала многу на сите што се потрудија да помогнат.
Администраторот може да ја избрише темава.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
Готово среден е проблемот, фала многу на сите што се потрудија да помогнат.
Администраторот може да ја избрише темава.
Па добро, не мора да се брише, може ќе се најде и некој друг со сличен/ист проблем.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Инсталирав една ОЕМ(windows xp sp3) верзија на компјутеров па да прашам, дали некој знае сигурен начин да се избегне активацијата. Имам едно AntiWPA3 ама некако не му верувам.....ми се чини дека е вирус :)
Поентата на оем верзиите е одма да е активирана, ти негде си ја згрешил работава ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
П оентата на оем верзиите е одма да е активирана, ти негде си ја згрешил работава ;)
Имам дома еден десктоп Dell и на него си тера без проблем, ама на лаптопов ќе мора да се напраи некоја "финта" :). Мислам дека беше ова CD - DELL_XP_PRO_SP3.ISO. Имам фора 15 дена да се активира....Е сега, јас имам една алатка AntiWPA3 се вика, не знам колку ти е познато. Со тоа се решава проблемов, арно ама се ми се чини има вируси у неа. Дали постои друг начин да се активира виндоусот без да се налупаат вируси у него?
--- надополнето: 30 декември 2012 во 15:48 ---
П.С. Муабетот ми е да пробам нешто сигурно, да не губам време со експериментирање.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Провери со AIDA64 дали имаш во биосот ОЕМ стринг. Доколку имаш ќе ти дадам инструкции како да средиш само прво кажи ми која плоча имаш.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
imam asus lap top x55c i ne mozam ni edna igra da igram se instalira bez problem ama koga sakam da ja vklucam nikako da pocne stoi crno pred ekran inaku lap topot e so slednava konfiguracija intel-i3 4GBR DD3 Intel hd 3000 500GB hard disk i intaliram igra need for speed carbon i nikako da pocne ako moze pomos

Член од
18 август 2011
Мислења
56
Поени од реакции
11
Горе подвлеченото се случува у 99% случаеви од вирус кој ги дизејблира тие, чарето ти е у сејф мод да симнеш и да скенираш со Malwarebytes, ComboFix, TDSSkller или слични бесплатни алатки што ке те исчистат за да можеш да го подигнеш у нормален мод и да инсталираш Антивирус кој или го немаш или ти е нефункционален.
blagodaram :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
да препорача некој програмче за „лепење“ на преводи, двд плеерот не ги чита ако се посебно филмот и преводот, нешто како DvdFlick само не тоа :) стар е многу, му треба по 2 саати за филм

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
да препорача некој програмче за „лепење“ на преводи, двд плеерот не ги чита ако се посебно филмот и преводот, нешто како DvdFlick само не тоа :) стар е многу, му треба по 2 саати за филм
Овде имаш дискусија за тоа

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Некој да каже како се инсталира оперативен систем на нов лаптоп.
Фала однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom