Како што рече членот погоре види што мрежна картица имаш cpanel>system>и од страна device menager и ќе најдеш network adapter и види што модел и чипсет е и наједноставно симни го и инсталирај го...I hope this helped...Има посебна тема за вакви работи но бидејки не е посетена многу ја отварам како посебна ова, бидејки ми е итно да го решам проблемот на статичниов компјутер оти немам уште многу батерија на лаптопов а полначот не ми е тука. Значи вака проблемот на статичниот ми е што по грешка избришав драјвер за конекцијата и немам интернет сега таму.. првпат се среќавам со ваков проблем и тешко ми оди решавањето ми бара драјвер за network adapter а јас прегледав се и такво цд немам дома. Прашањето е како да најдам каков драјвер треба да барам по интернетов ? дали според типот на рутерот или нешто друго..
* Се замолуваат администраторите да ја остават темава саат време додека ми одговорат па после нека бришат.
Пробај со чудово, 3 гига е у случај ако не упали ништо другоИма посебна тема за вакви работи но бидејки не е посетена многу ја отварам како посебна ова, бидејки ми е итно да го решам проблемот на статичниов компјутер оти немам уште многу батерија на лаптопов а полначот не ми е тука. Значи вака проблемот на статичниот ми е што по грешка избришав драјвер за конекцијата и немам интернет сега таму.. првпат се среќавам со ваков проблем и тешко ми оди решавањето ми бара драјвер за network adapter а јас прегледав се и такво цд немам дома. Прашањето е како да најдам каков драјвер треба да барам по интернетов ? дали според типот на рутерот или нешто друго..
* Се замолуваат администраторите да ја остават темава саат време додека ми одговорат па после нека бришат.
Отвори Гугл
името на пц + даунлоад драјверс
најди го драјверот даунлоадирај го.
копирај го со усб од лап топ на статичен пц.
Пушти порнич и продолжи со животот
Па добро, не мора да се брише, може ќе се најде и некој друг со сличен/ист проблем.Готово среден е проблемот, фала многу на сите што се потрудија да помогнат.
Администраторот може да ја избрише темава.
Поентата на оем верзиите е одма да е активирана, ти негде си ја згрешил работаваИнсталирав една ОЕМ(windows xp sp3) верзија на компјутеров па да прашам, дали некој знае сигурен начин да се избегне активацијата. Имам едно AntiWPA3 ама некако не му верувам.....ми се чини дека е вирус
Имам дома еден десктоп Dell и на него си тера без проблем, ама на лаптопов ќе мора да се напраи некоја "финта" . Мислам дека беше ова CD - DELL_XP_PRO_SP3.ISO. Имам фора 15 дена да се активира....Е сега, јас имам една алатка AntiWPA3 се вика, не знам колку ти е познато. Со тоа се решава проблемов, арно ама се ми се чини има вируси у неа. Дали постои друг начин да се активира виндоусот без да се налупаат вируси у него?П оентата на оем верзиите е одма да е активирана, ти негде си ја згрешил работава
Провери со AIDA64 дали имаш во биосот ОЕМ стринг. Доколку имаш ќе ти дадам инструкции како да средиш само прво кажи ми која плоча имаш.Инсталирав една ОЕМ(windows xp sp3) верзија на компјутеров па да прашам, дали некој знае сигурен начин да се избегне активацијата. Имам едно AntiWPA3 ама некако не му верувам.....ми се чини дека е вирус
blagodaramГоре подвлеченото се случува у 99% случаеви од вирус кој ги дизејблира тие, чарето ти е у сејф мод да симнеш и да скенираш со Malwarebytes, ComboFix, TDSSkller или слични бесплатни алатки што ке те исчистат за да можеш да го подигнеш у нормален мод и да инсталираш Антивирус кој или го немаш или ти е нефункционален.
Овде имаш дискусија за тоада препорача некој програмче за „лепење“ на преводи, двд плеерот не ги чита ако се посебно филмот и преводот, нешто како DvdFlick само не тоа стар е многу, му треба по 2 саати за филм