BULGARIAN PATRIOTIC SONGS & BULGARIAN FOLK SONGS

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ај те молам дај ми некој доказ дека ВМРО некогаш се викала БМОРК. Никаде во мемоари на основачите ВМРО не се спменува ова име.
Тоа го споменават и признават ваши академици,а доказ за тоа са наjстарите устави на организациjaва.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Тоа го споменават и признават ваши академици,а доказ за тоа са наjстарите устави на организациjaва.
тоа име не се среќава никаде. Организацијата да го носела некогаш тоа име ќе беше спомнато во мемоарите барем на некој од тоа време. Еве што се вика Ѓорче Петров:

Се реши да се изработи еден полн правилник, устав. Кога дојдов во Софија тука во Софија го изработив (со Делчев) го напечатив и го испратив. Го поканив Ризов и Љапчев да ми поможат. Љапчев напиша само еден члек, првиот, кој што горе-долу гласеше: „Се оснива во Македонија револуционерна организација како гранка од општата македонска револуционерна организација“
И баш ме интереси кои се тие постари устави?

Ова не е никаков доказ. Го имаат изјавено мал број на луѓе но во старите Устави или во мемораите никогаш не се споменува тоа име.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Tи бе другар Лудогорец имаш најмалку право да збориш за Македонија и за светото име ВМРО. Си правите историја и ја толкувате како на вас ви одговара а несакате да слушнете противтежа на тоа што го толкувате. Романија ти е пред тебе пошто си од Русе. Со другар ти Каракачанеску можете да зборите се ама за ВМРО немате легитимитет зошто сте истрошена багра со испрани мозоци.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
тоа име не се среќава никаде. Организацијата да го носела некогаш тоа име ќе беше спомнато во мемоарите барем на некој од тоа време. Еве што се вика Ѓорче Петров:

И баш ме интереси кои се тие постари устави?

Ова не е никаков доказ. Го имаат изјавено мал број на луѓе но во старите Устави или во мемораите никогаш не се споменува тоа име.
Има устав со тоа име. Как кои са тие постари устави? Провери уставите, те се менували... па ке видиш кои.XXI век е, имаш интернет гледам, можеш да ги видиш уставите на организациjaта ... сигурен сум ке наjдеш. Аjде да не забегуваме во Историja.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Tи бе другар Лудогорец имаш најмалку право да збориш за Македонија и за светото име ВМРО. Си правите историја и ја толкувате како на вас ви одговара а несакате да слушнете противтежа на тоа што го толкувате. Романија ти е пред тебе пошто си од Русе. Со другар ти Каракачанеску можете да зборите се ама за ВМРО немате легитимитет зошто сте истрошена багра со испрани мозоци.
тоа од каде сум кој сум и какви права имам си е моја работа и тебе не тие интерисува јас не наметнува мислење на никого, но секој има право да види фактите и доказите и сам да одлучи кое како е!

добро не можеш ли да бараш има сето изложено на интернет

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Има устав со тоа име. Как кои са тие постари устави? Провери уставите, те се менували... па ке видиш кои.XXI век е, имаш интернет гледам, можеш да ги видиш уставите на организациjaта ... сигурен сум ке наjдеш. Аjде да не забегуваме во Историja.
Единствениот Устав со тоа име фасификат од БАН во шеесетите/седумдесетите години. Ја можам да најдам и Устави кои не се фалсификат и мемоари од дејци од тоа време аме никаде неможам да го најдам името БМОРК. Ај кажи како е можно да се викала БМОРК а никој (Мисирков,Петров, Хаџи-Николов) не го ни спомнува?

добро не можеш ли да бараш има сето изложено на интернет
:facepalm:Изданието на овие "Устави" е во 1960/70 од Бугарката Академија на Науките, тоа ти се вика фалификување на историјата. Не може да се викала БМОРК кога никој го нема спомнато тоа име во мемоарите.

И плус мислам дека за овој "Устав" кај вас викаат дека е од 1902 година што е само признание дека тоа што викате дека првото име на Организацијата е БМРОК е само пропаганда.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Единствениот Устав со тоа име фасификат од БАН во шеесетите/седумдесетите години. Ја можам да најдам и Устави кои не се фалсификат и мемоари од дејци од тоа време аме никаде неможам да го најдам името БМОРК. Ај кажи како е можно да се викала БМОРК а никој (Мисирков,Петров, Хаџи-Николов) не го ни спомнува?

:facepalm:Изданието на овие "Устави" е во 1960/70 од Бугарката Академија на Науките, тоа ти се вика фалификување на историјата. Не може да се викала БМОРК кога никој го нема спомнато тоа име во мемоарите.

И плус мислам дека за овој "Устав" кај вас викаат дека е од 1902 година што е само признание дека тоа што викате дека првото име на Организацијата е БМРОК е само пропаганда.
не знам што си прочитал уставот е донесен 1986
ете чети http://bg.wikipedia.org/wiki/БМОРК

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Каде е Едрене каде е Македониja? Која би била користа да се ослободи Едрене од „македонските“ револуционери?

Бонус:D

Член од
21 јуни 2012
Мислења
51
Поени од реакции
6
Jan Polat
Зошто на пример лидерите на ВМОРО са Блгари ?

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Каде е Едрене каде е Македониja? Која би била користа да се ослободи Едрене од „македонските“ револуционери?

Бонус:D

Да знаеше што изјавил Јован Каподистрија,можеби ке знаеше која била користа...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од Русе е? Па сега е појасно зошто е 24/7 на Мак форум, во таа вукојебина освен да лепат плочки ништо друго немаат. Плочкар талка историја јаоо :pos:

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Оваа темава не е ни за у Чек Дис Аут ова треба у канта да се фрли :facepalm:

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Од Русе е? Па сега е појасно зошто е 24/7 на Мак форум, во таа вукојебина освен да лепат плочки ништо друго немаат. Плочкар талка историја јаоо :pos:
вукојебина :facepalm: претстава си немаш за што зборуваш нели? видела си на нет дека има фабрика за плочки и ајде сите со тоа се занимаваат, има и фабрика за делови за БМВ и Ауди сега да не кажеш дека сите сме возачи, има и пристаниште да не сме морнари со теја комплекси твоите далеку нема да стигнеш .
поздрав од оваа вукојебина

Kajgana Shop

На врв Bottom