- Член од
- 29 ноември 2010
- Мислења
- 773
- Поени од реакции
- 334
Ај те молам дај ми некој доказ дека ВМРО некогаш се викала БМОРК. Никаде во мемоари на основачите ВМРО не се спменува ова име.па таа наследничка на БМОРК
Ај те молам дај ми некој доказ дека ВМРО некогаш се викала БМОРК. Никаде во мемоари на основачите ВМРО не се спменува ова име.па таа наследничка на БМОРК
Тоа го споменават и признават ваши академици,а доказ за тоа са наjстарите устави на организациjaва.Ај те молам дај ми некој доказ дека ВМРО некогаш се викала БМОРК. Никаде во мемоари на основачите ВМРО не се спменува ова име.
Ај те молам дај ми некој доказ дека ВМРО некогаш се викала БМОРК. Никаде во мемоари на основачите ВМРО не се спменува ова име.
тоа име не се среќава никаде. Организацијата да го носела некогаш тоа име ќе беше спомнато во мемоарите барем на некој од тоа време. Еве што се вика Ѓорче Петров:Тоа го споменават и признават ваши академици,а доказ за тоа са наjстарите устави на организациjaва.
И баш ме интереси кои се тие постари устави?Се реши да се изработи еден полн правилник, устав. Кога дојдов во Софија тука во Софија го изработив (со Делчев) го напечатив и го испратив. Го поканив Ризов и Љапчев да ми поможат. Љапчев напиша само еден члек, првиот, кој што горе-долу гласеше: „Се оснива во Македонија револуционерна организација како гранка од општата македонска револуционерна организација“
Ова не е никаков доказ. Го имаат изјавено мал број на луѓе но во старите Устави или во мемораите никогаш не се споменува тоа име.
Има устав со тоа име. Как кои са тие постари устави? Провери уставите, те се менували... па ке видиш кои.XXI век е, имаш интернет гледам, можеш да ги видиш уставите на организациjaта ... сигурен сум ке наjдеш. Аjде да не забегуваме во Историja.тоа име не се среќава никаде. Организацијата да го носела некогаш тоа име ќе беше спомнато во мемоарите барем на некој од тоа време. Еве што се вика Ѓорче Петров:
И баш ме интереси кои се тие постари устави?
Ова не е никаков доказ. Го имаат изјавено мал број на луѓе но во старите Устави или во мемораите никогаш не се споменува тоа име.
тоа од каде сум кој сум и какви права имам си е моја работа и тебе не тие интерисува јас не наметнува мислење на никого, но секој има право да види фактите и доказите и сам да одлучи кое како е!Tи бе другар Лудогорец имаш најмалку право да збориш за Македонија и за светото име ВМРО. Си правите историја и ја толкувате како на вас ви одговара а несакате да слушнете противтежа на тоа што го толкувате. Романија ти е пред тебе пошто си од Русе. Со другар ти Каракачанеску можете да зборите се ама за ВМРО немате легитимитет зошто сте истрошена багра со испрани мозоци.
добро не можеш ли да бараш има сето изложено на интернеттоа име не се среќава никаде. Организацијата да го носела некогаш тоа име ќе беше спомнато во мемоарите барем на некој од тоа време. Еве што се вика Ѓорче Петров:
Единствениот Устав со тоа име фасификат од БАН во шеесетите/седумдесетите години. Ја можам да најдам и Устави кои не се фалсификат и мемоари од дејци од тоа време аме никаде неможам да го најдам името БМОРК. Ај кажи како е можно да се викала БМОРК а никој (Мисирков,Петров, Хаџи-Николов) не го ни спомнува?Има устав со тоа име. Как кои са тие постари устави? Провери уставите, те се менували... па ке видиш кои.XXI век е, имаш интернет гледам, можеш да ги видиш уставите на организациjaта ... сигурен сум ке наjдеш. Аjде да не забегуваме во Историja.
добро не можеш ли да бараш има сето изложено на интернет
![]()
не знам што си прочитал уставот е донесен 1986Единствениот Устав со тоа име фасификат од БАН во шеесетите/седумдесетите години. Ја можам да најдам и Устави кои не се фалсификат и мемоари од дејци од тоа време аме никаде неможам да го најдам името БМОРК. Ај кажи како е можно да се викала БМОРК а никој (Мисирков,Петров, Хаџи-Николов) не го ни спомнува?
Изданието на овие "Устави" е во 1960/70 од Бугарката Академија на Науките, тоа ти се вика фалификување на историјата. Не може да се викала БМОРК кога никој го нема спомнато тоа име во мемоарите.
И плус мислам дека за овој "Устав" кај вас викаат дека е од 1902 година што е само признание дека тоа што викате дека првото име на Организацијата е БМРОК е само пропаганда.
Да знаеше што изјавил Јован Каподистрија,можеби ке знаеше која била користа...Каде е Едрене каде е Македониja? Која би била користа да се ослободи Едрене од „македонските“ револуционери?
Бонус
Од Русе е? Па сега е појасно зошто е 24/7 на Мак форум, во таа вукојебина освен да лепат плочки ништо друго немаат. Плочкар талка историја јаооTи бе другар Лудогорец имаш најмалку право да збориш за Македонија и за светото име ВМРО. Си правите историја и ја толкувате како на вас ви одговара а несакате да слушнете противтежа на тоа што го толкувате. Романија ти е пред тебе пошто си од Русе. Со другар ти Каракачанеску можете да зборите се ама за ВМРО немате легитимитет зошто сте истрошена багра со испрани мозоци.
вукојебинаОд Русе е? Па сега е појасно зошто е 24/7 на Мак форум, во таа вукојебина освен да лепат плочки ништо друго немаат. Плочкар талка историја јаоо![]()