Кога беше бомбардировката во Косово, слушнавте ли ги гармежите?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Се сеќавам 99та и 2001ва кога по цел ден прелетуваа. Во 99та се сеќавам добро кога прелетуваа НАТО авионите по цел ден па ретко не пуштаа надвор сами да излегуваме. . Во 2001ва многу подобро се сеќавам дека Сукхоите кои ги имаше Македонија летаа многу ниско, некогаш дури и прениско. И цел ден ти бучат над глава дека имаме мал воздушен простор и нема каде да летаат на друго место па правеа кругови низ цела Македонија. Со душа чекавме да помине некој и скокавме како луди. По малку беше и језиво дека се знаеше оти не летаат само така ради вежба туку дека бомбардираат некаде, а ние не разбиравме речиси ништо тогаш од војна а родителите седат пред телевизор и чекаат вести да кажат што се случува и каде.

Газостанција да им било бензиска, кога чув летово у фаца ќе и се изнасмеев на една :pos:

Мислам дека е Петролна станција, грешка си.
Газостанција по таа аналогија е веројатно за полнење на автогас.

Мислам дека е Петролна станција, грешка си.
Газостанција по таа аналогија е веројатно за полнење на автогас.
Може, ама како и да е имаат нешто што им се вика така и смешно е :)

се секавам за време на бомбардировката бев у школо и се слушна една голема експлозија, по 2-3 саати рекоа дека паднала некоја бомба или ракета што и да била кај браната у матка... па муабети за диверзија итн итн... инаку да се слушаше како не, поготово у ѓорче 10-15 км воздушна линија од косоово

Мислам автомивка....и после зошто сите им се смееме. :D

офф топик: дефинитивно врв ми се: мерси, самолет, спирка, ченџ и светофар :D

се секавам за време на бомбардировката бев у школо и се слушна една голема експлозија, по 2-3 саати рекоа дека паднала некоја бомба или ракета што и да била кај браната у матка... па муабети за диверзија итн итн... инаку да се слушаше како не, поготово у ѓорче 10-15 км воздушна линија од косоово

офф топик: дефинитивно врв ми се: мерси, самолет, спирка, ченџ и светофар :D
Каков оф-топик, све што е бугарско е он-топик тука. Шо значат другиве, само мерси знам што е? Oние Французине им го украдоа, мамето нивно.

Каков оф-топик, све што е бугарско е он-топик тука. Шо значат другиве, само мерси знам што е? Oние Французине им го украдоа, мамето нивно.

светофар = семафор
спирка = станица (обично за автобуска)
автогара = централна станица
ченџ = менувачница
летиште = аеродром
мастиленоструен принтер = инкџет принтер :D
самолет = авион....

У авионите на ВизЕр, позади секое седиште(или пред тебе) има нешто кое, бар на мене ми личи на Блгарски. Премногу е несериозен:icon_lol: јазиков, па да би бил руски или од таму некаде.

СПАСИТЕЛНАТА ЖИЛЕТКА Е ПОД СЕДАЛКАТА:eek:

Јас живеам Струга и ги памтам апачите што летаа нон стоп од албанија во србија преку езерово и секоја вечер гледавме брканици по небото а само колку да знаете моќната армада од нато колку се покака со србија .... срам за нато

И премиерот кога ни го јајцуваа во Тирана слушнавме како се кршат лушпите.
Superheroes we are! :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom