M
Muranyi
Гостин
Прилично сум сигурен дека оваа реченица ја користите во меѓусебните разговори кога зборувате за нас,"Славомакедонците".Еве гледам во последно време на јутуб сервисот стана тренд на Македонецот да му се реплицира-За вас само Смилковци.Немаш поима и не можам да ти доловам всушност колку сум среќен што веќе и не морате да глумите желба за меѓуетничко разбирање и соживот,вака оголени од маските се надевам дека Македонците конечно ќе сфатат дека муабетот за еманципираниот и искрен Албанец е само приказна и мит во кој не треба повеќе да се верува.Не им плашиме на србите веќе , премногу сме силни за нив.
Вие не сте силни,не сте ни воини какви што треба да бидете,вие сте без чест,масакрирате,убивате деца за Велигден,скандирате идеи кои се залагаат за етничко чистење на овие простори,славите луѓе кои му нанеле зло на народот,тоа се вашите херои.Еве ќе бидам искрен и ќе признаам дека сте само политички поспретни и паметно влечете потези и ја имате среќата вашите политичари вистински да се заложат за вашите интереси,затоа ја дотуркавте оваа работа до овде,да имате две држави на Балканот и трета во формирање.Но,сепак историјата не учи дека тука на Балканот политиките се менливи,државите и нивните подеми и падови исто,можеби македонската држава нема да постои за 100 години,можеби и ќе постои,но не верувам дека народот ќе заборави што му се случува овие 11 години.Не верувам ниту дека Србите некогаш ќе заборават,гледам и Грците ги рчкате,се надевам дека и со нив ќе ја спукате.И само се надевам дека денот кога ќе ја платите сметката,а се во животот се плаќа,порано или подоцна,ќе ви ја наплатат со камата да посакате никогаш да не сте постоеле како народ кој ги угнетувал соседите на Балканот.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 17:15 ---
Да имав јас некоја тежина и важност во светот на политиката(ова фиктивно си пишувам)ќе предложев со војна да си ги решиме проблемите со вас,на пример сите Албанци од регионов и сите држави кои патат од албанскиот национализам.Кој победи нека раскажува во книгите по историја.За жал,ова мое сајфај сценарио не е можноHasim Taci : "Ako Dacic nareduva da rusi spomen ploci od UCK vo Presevo , treba da e svesen deka ke ima problem so site Albanci vo regionov "
Bez prevod : http://www.preshevanews.net/lajme/7281-thaci-daciqit-mos-i-nguc-shqiptaret-ne-presheve.html
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)