Имате ли пријатели Албанци?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Немам пријатели, но сепак не ми пречат, луѓе како луѓе, сите сме исти, не ме интересира верата ниту пак нешто друго. Важно е да е човек, како што кажа Cool@

Познавам неколку,но пријатели немам.....
И тоа се најчесто ради факс/работа и слично....

Беров ве дрибла како мало дете,не ве прашува оти го интересира онака од досада,туку ве прашува за да дознае колку македонското општество е поделено на човечки план...
за која цел и по чија наредба само он си знае...

Lele sho ni napraviillll, ljutkav ulav e celiot

Да, имам пријатели Албанци. Меѓу кои една девојка која ја сакам како родена сестра, и еден дечко кој заслужи со своите постапки и однос према мене во многу тешко време за мене, да го нарекувам брат.
Исто имам пријатели и Роми, и Турци, и Срби, и Бошњаци, и Грци и..... многу се :)
Сепак, онака во најблиско друштво, едната ми е Албанка, другата мешавина од Турчинка и Ром, третата и четвртата ми се Македонки :)

Пријатели блиски не, пошто во Велес нема Албанци. Имам запознаено во Скопје дур одев на факултет, најнормално си живееш како со други познаници.

Нееее ич нема, Велес е чисто ко солза... :)

Да, имам пријатели Албанци. Меѓу кои една девојка која ја сакам како родена сестра, и еден дечко кој заслужи со своите постапки и однос према мене во многу тешко време за мене, да го нарекувам брат.
Исто имам пријатели и Роми, и Турци, и Срби, и Бошњаци, и Грци и..... многу се :)
Сепак, онака во најблиско друштво, едната ми е Албанка, другата мешавина од Турчинка и Ром, третата и четвртата ми се Македонки :)
Pume vakov pacifist,anti-militarist,kako tebe vo istorijata ne e viden.

:)

Имав школска другарка,ама веќе не.Не дека дошло до конфликт,едноставна тргнавме на различни страни.А можеби и имаше повод....незнам ама она еднаш рече дека никогаш нема да му прости на татко и дека ја запишал во Македонско школо...и дека со тоа допринел она да не го владее нејзиниот мајчин јазик,и дека покасно и се смееле како го говори Албанскиот...
Од тогаш,немам а и не сакам да имам..опкружена сум нив,ама немам никакви контакти и едвај чекам да бегам:(

Беров ве дрибла како мало дете,не ве прашува оти го интересира онака од досада,туку ве прашува за да дознае колку македонското општество е поделено на човечки план...
за која цел и по чија наредба само он си знае...
Во блгарска разознавачка служба да не работи ?:pos:

Имам познаници, сме иделе и на кафе заедно македонци - албанци. Ама пријатели не можам да речам дека ми се, можеби затоа што не живеам во мешано етничко население, се немам толку дружено во приватен живот... чат-пат иам некој на фејсбук, имаме поздрав кога ќе се сретнеме и тоа. Да, има културни фини образовани модерни албанци, не се сите планинари. Многу често може повеќе услуга да ти заврши албанец отколку „наш“ и знаат да бидат многу по-фер, посебно ако се работи за некаков бизнис. Но, сакале или не, ќе го признаете тоа или не, барем од едната страна секогаш ќе има некоја дистанца колку и да (се правите дека) не ве интересира политика, колку и да сте пацифисти, глобалисти и колку етникумот за вас е вештачка творба и небитен ;)

Секако дека имам, имам и колеги од факс со кои сеуште контактирам. Не се сите ајвани!

Segasnata generacija na Albancite e zaglavena pomegju dve vreminja,dve kulturi,varvarskata i segasnata,moderno zapadnata Evropska kultura.
Vprocem sevo ova se odrazuva na nivnoto odnesuvanje i nacin na razmisluvanje.

No ej nie Makedoncite sme sekogas optimisti,samo napred i brakja napravete od niv.

:)

јас немам ама мајка ми имаше колешки албанки со кои остана во контакт. стварно супер беа жените. модерни, зборуваа убаво македонски, чисти. педантни.....
од едната синот и беше 1год постар од мене, па не тераа да сме се дружеле. ама нели кога не оди нешто со сила, едноставно не оди ;)
еднаш тој дојде дома кај мене, еднаш ја појдов и толку од нас. а инаку фин, воспитан момак беше. малку потемпераментен ама за муабет ОК.
а мајка ми и овие женичкиве уште си го имаат појди ми-дојди ми. тие идат за велигден, мама им оди за бајрам. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom