Il Fenomeno
non mollare mai
- Член од
- 14 март 2007
- Мислења
- 3.226
- Поени од реакции
- 707
За нашата чудесна земја Македонија Борат да снима филм би било комплимент.
И како ќе беа помали брукиве ако опозицијата стигнеше до вратите... ќе пееја „домаќине добри гости ти дојдоа“ или...?Црвенковски за една работа во право беше денес. Веќе ова не е истата Македонија од вчера. Груевски денес ја постигна најголемата победа во политичката кариера. Поголема и од таа кога ја затвори А1. И опозицијата наместо да тргне кон собраниските врати, проба да стигне до циганите на Амди...
Не знам друже за тоа. Еве денеска до работа и назад, толкав гнев кај луѓе по автобуси и по улица немам видено. Зборам за неутралните, тоа мајки, шајки пцуење, сите навиваа денеска да се испотепаат меѓу себе табориве. А рачунај на улица имаше 10.000 копуци што „протестираа“. Земјава е два милиони. Јас мислам дека ова беше самоубиство. Мада ќе ги лапнат парите што им биле наменети за крадење.Црвенковски за една работа во право беше денес. Веќе ова не е истата Македонија од вчера. Груевски денес ја постигна најголемата победа во политичката кариера. Поголема и од таа кога ја затвори А1. И опозицијата наместо да тргне кон собраниските врати, проба да стигне до циганите на Амди...
Денес е најголемиот срам за Македонија. Како луѓе во ''одбрана и спас'' на Македонија се нудат џелатите на македонското име: Татарот и минијатурата од Псача што има грк зет и лицитира со името у сред собрание за Горна или Северна, па демек сме можеле и да си бираме.Црвенковски за една работа во право беше денес. Веќе ова не е истата Македонија од вчера. Груевски денес ја постигна најголемата победа во политичката кариера. Поголема и од таа кога ја затвори А1. И опозицијата наместо да тргне кон собраниските врати, проба да стигне до циганите на Амди...
Грешиш пријателе само за една работа. Не е само кај нас калакурница. Цел Балкан е едно те исто. Да ги читаш балканскиве сајтови ќе видиш дека цел Балкан сака билет во еден правец, тоа корупција, невработени, мали плати, се натрупале проблеми до гуша. Само во едно сме ние посебни, за 500 денари можеш да натераш луѓе да викаат што сакаш по нарачка. Можеш да ги пратиш и пред куќата на бившата за да и се одмаздиш. Ќе те чини едвај 50 евра.Па нека го затворат де ако прекршил нешто. Слободно и поштено нека си одлежи робија. Години наназад само ни трубат `криминалот на Бранко` и никако да го пикнат во затвор. Ама да, ако ја затворат темата Бранко е дежурен кривец за минато и иднина, ќе мора конено да превземат одговорност за годините како се на власт. А тоа не им иде во прилог ниту под разно. Се е исто срање бе луѓе. Буквално СЕ. Денес имавте прилика сите да видите како се поставени работите кај нас. Очајна борба за фотеља со впрегнување на наивен и изманипулиран народ да мрзне на ова ладно време. Тешок психолошки феномен сме. Ама ако. Барем да има луѓе за кои овие циркуи се лекција и конечно освестуање дека од нас народ не бива.
Денес Груевски ги суспендира сите законски процедури во државава. Кога се случува такво нешто, работа на опозицијата е да го спречи. И со боксови и со кршење ако треба. Сега не е време за покажување на интелектуално ниво. Бруките се најмалку битни. СДСМ не го направи тоа. Нека ни е со среќа Грујо но наредниве 20-тина години.И како ќе беа помали брукиве ако опозицијата стигнеше до вратите... ќе пееја „домаќине добри гости ти дојдоа“ или...?
Беше самоубиство, се согласувам. Но, беше самоубиство кој никој не се ни обиде да го спречи. Бране си доби нов бран на моќ во СДСМ, Груевски во Македонија. И на крај сите си заминаа дома среќни.Не знам друже за тоа. Еве денеска до работа и назад, толкав гнев кај луѓе по автобуси и по улица немам видено. Зборам за неутралните, тоа мајки, шајки пцуење, сите навиваа денеска да се испотепаат меѓу себе табориве. А рачунај на улица имаше 10.000 копуци што „протестираа“. Земјава е два милиони. Јас мислам дека ова беше самоубиство. Мада ќе ги лапнат парите што им биле наменети за крадење.
Верувај не сакаш да прочиташ што мислам јас за нив. И имам некое чувство на злорадост за ова што им се случи денес. Но, кога ќе размислам разумно и ќе ги тргнам моите лични преференци настрана, требаше денес некој да застане во одбрана на процедурите.Денес е најголемиот срам за Македонија. Како луѓе во ''одбрана и спас'' на Македонија се нудат џелатите на македонското име: Татарот и минијатурата од Псача што има грк зет и лицитира со името у сред собрание за Горна или Северна, па демек сме можеле и да си бираме.
Тие се спасот на Македонија??? Не Фала !!!
Ма не сум толку сигурна во тоа. Една работа ми дава надеж дека сите ќе се гонат во три лепе. Младиве дечки не ги боли цеф за пропаднативе. А штом од нив слушам дека нејќат да чујат за двајцата, барем мене ми е полесно. Локачине на ракија по штабови не ми се репер за нормално и иднина.Беше самоубиство, се согласувам. Но, беше самоубиство кој никој не се ни обиде да го спречи. Бране си доби нов бран на моќ во СДСМ, Груевски во Македонија. И на крај сите си заминаа дома среќни.
Као прво љубител сум на Кока Коља соковите и затоа не дозвољавам никој да го вреџа Амди оти он је главни спонзор на Кока Коља а и на Несље Чукуљадо .........Значи сублимат од една страна цигани што урлаат за 500 денари, од друга страна ликови со петокрака. Јас Македонци не видов на протестов. Нормалните протестираа за детето што загина на плоштад и дечињата што беа убиени на Смилковско, други Македонци не признавам, пошто копуци како категорија уште не се признати како нација.
Иначе прв пат гледам на раце да носат пратеници. Бај д веј се е круг, после вакви будалаштини некој пишува рецки и памти, трагичното е што пак ќе прави ферка на ваков начин. Дно дна од луѓе.
Средниот прст на Амди, абе овој плаче за уште еден гол со пета?!? Ни спонзорство од Кока Кола не го го спасува како тргнал.
Не сум јас цитиран сепак би сакал да те прашам некои работи..Обожавам со неопределени ликови да разговарам, еве како со тебе на пример партиски неопределен.
шо би рекле србите: malo nas je al' smo govna!!!Грешиш пријателе само за една работа. Не е само кај нас калакурница. Цел Балкан е едно те исто. Да ги читаш балканскиве сајтови ќе видиш дека цел Балкан сака билет во еден правец, тоа корупција, невработени, мали плати, се натрупале проблеми до гуша. Само во едно сме ние посебни, за 500 денари можеш да натераш луѓе да викаат што сакаш по нарачка. Можеш да ги пратиш и пред куќата на бившата за да и се одмаздиш. Ќе те чини едвај 50 евра.
Е па има сега секакви. Ама неутрален најмалку можиш да останиш во ситуацијава. Според мене сега е време да се одбери страна па што ќе биди нека биди. Кога веќе се делиме да се поделиме еднаш конечно па ко преживи причаче. Вака те со едни те со други те неутрални никаде не одиме. Заложници ќе останиме на ДУИ и компанија. Далеку сум од партиски војник ама моментално политиката на Грујо ми одговара мноооооооогу повеќе од политиката на Бранко. Т.е Бранко не можам ни да го смислам. Ја уништи државата. Ова сега што го прават е класично глупирање. А дека ни ВМРО не се сјајни тоа на сите ни е јасно. Кој и да дојди нa власт кради. Само овие колку толку со исаф работат. Е како сега да седам неутрален и да се смеам на ситуацијава кога тониме како држава?? Па вака ако продолжиме ќе пропадниме. Дајте нека се отвори една тема за ова па да подискутираме како луѓе.........само не сакаат админиве од х причиниИма луѓе кои се партиски определени(без разлика ВМРО или СДСМ), е сега неутрални има не да нема но и неутралните граѓани имаат свој став и тие се луѓе, тој став може да биде во одредена ситуација или провладин или проопозициски, зависи за што се работи ............... еве јас на пр. сум неутрален граѓанин, на форумов ги имам напаѓано и ВМРО и СДСМ ....... но за жал имаме огромен број на безкичмењаци кои се апла или за Грујо или за Бранко !