Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
па тие не вложувале доволно во Рома, можеби толку имале и не се вмешани или биле вмешани во политиката, како Берлускони кој стигна на тоа дереџе да ја води Италија, што не е мала работа ;) .. но едно знам, се што направи Франко Сенси за Рома го направи со љубов, како што гледаш ради икс причини тој на некој начин и заглави ради Рома и имаше огромни долгови кои ја принудија ќерка му во иднина да го продаде .. љубовта беше огромна, но со такви големи инвестиции кои ти се повеќе од оние размери кои можеш да ги пружеш се ризични, затоа и го изгубија клубот, но да не беа тие огромни вложувања немаше да има ни Скудето, кое беше освоено чисто на терен, за да освош титула пред Јувентус, Интер и Милан треба да имаш ултра јак тим кој ќе руши се пред себе и нема да го спречат никакви местени, намерни судиски одлуки и влијаниа од Северот ;)
Сакаш да кажеш Берлускони се што направил за милан не го правел од љубов? Берлускони да не беше милан се ќе беше ан ниво на џенова самдорија и таквите.. Берлускони кога го зема милан бил во катастрофална финансиска позиција ...а и резултатски не бил нишо боље...Од кога го зема го направи Милан меѓу најуспешните светски екипи.... 5 трофеи лига на шампиони...5 ... а по број на титули вкупно е најуспешен преседател во историјата...Така да незнам со кое лице фанови на рома можат да го исмејаваат Берлускони...едино чисто од љубомора...пошо никад не доживеале да се радуваат на титули како што се имаат радувано фанови на Милан во Ерата на Берлускони.....

Сакаш да кажеш Берлускони се што направил за милан не го правел од љубов? Берлускони да не беше милан се ќе беше ан ниво на џенова самдорија и таквите.. Берлускони кога го зема милан бил во катастрофална финансиска позиција ...а и резултатски не бил нишо боље...Од кога го зема го направи Милан меѓу најуспешните светски екипи.... 5 трофеи лига на шампиони...5 ... а по број на титули вкупно е најуспешен преседател во историјата...Така да незнам со кое лице фанови на рома можат да го исмејаваат Берлускони...едино чисто од љубомора...пошо никад не доживеале да се радуваат на титули како што се имаат радувано фанови на Милан во Ерата на Берлускони.....

сам се прашаш сам си одговараш, така испадна работата :)
Значи јас не сакав да кажам дека Берлускони не го земал Милан од љубов и го направил тоа што е денес, си зборев за бившите газди на Рома и кажав дека тие се што направиле, го правеле тоа од љубов, можеби не биле толку моќни како Берлускони, но одвоија големи средства за да Рома постане шампион(а кажав дека доколку сакаш да бидеш шампион во Италија пред Јуве,Милан и Интер навистина треба да вложиш многу пари), значи дадоа повеќе од она колку што можеа, затоа и заглавија во иднина, незнам дали Берлускони си го довел во прашање неговото сопствено богатство за Милан или пак кај него е обратно, тој сега штеди на сметка на клубот кој ради тоа се наоѓа на седмата позиција во Сериа А ;)

А ти виде дека јас никаде ништо не испровоцирав, немаше друг избор, па затоа сам си постави прашање на кое толку многу сакаше да ми го дадеш оној одговор у стил како Барлускони направил Милан да има толку многу титули а фановите на Рома љубоморат што тој не им е газда, немој да бидеш толку провиден, не сум јас тој што сакаше да кажам нешто, ти беше тој што сам си постави прашање и сам одговори на истото ;)

Фановите на Рома не љубоморат на Милан и тоа што Берлускони е нивни газда, само го исмејуваат старото курвариште :D:pos:
--- надополнето: 24 декември 2012 во 01:36 ---
најлошиот состав во сериа а за оваа полусезона :)

Abiati, De Silvestri, Silvestre, Lucio, Armero, Boateng, De Rossi, Lulić, Pato, Matri i Meggiorini.

Пато стандарт, немат бегајне.
А да пршам зошто Армеро, толку е за никаде? Не ги имам гледано удинезе.

па и јас ги немам многу гледано, можеби највеќе се очекувало од него во тој состав а тој потфрлил, што знам :)

сам се прашаш сам си одговараш, така испадна работата :)
Значи јас не сакав да кажам дека Берлускони не го земал Милан од љубов и го направил тоа што е денес, си зборев за бившите газди на Рома и кажав дека тие се што направиле, го правеле тоа од љубов, можеби не биле толку моќни како Берлускони, но одвоија големи средства за да Рома постане шампион(а кажав дека доколку сакаш да бидеш шампион во Италија пред Јуве,Милан и Интер навистина треба да вложиш многу пари), значи дадоа повеќе од она колку што можеа, затоа и заглавија во иднина, незнам дали Берлускони си го довел во прашање неговото сопствено богатство за Милан или пак кај него е обратно, тој сега штеди на сметка на клубот кој ради тоа се наоѓа на седмата позиција во Сериа А ;)

А ти виде дека јас никаде ништо не испровоцирав, немаше друг избор, па затоа сам си постави прашање на кое толку многу сакаше да ми го дадеш оној одговор у стил како Барлускони направил Милан да има толку многу титули а фановите на Рома љубоморат што тој не им е газда, немој да бидеш толку провиден, не сум јас тој што сакаше да кажам нешто, ти беше тој што сам си постави прашање и сам одговори на истото ;)

Фановите на Рома не љубоморат на Милан и тоа што Берлускони е нивни газда, само го исмејуваат старото курвариште :D:pos:
--- надополнето: 24 декември 2012 во 01:36 ---
најлошиот состав во сериа а за оваа полусезона :)

Abiati, De Silvestri, Silvestre, Lucio, Armero, Boateng, De Rossi, Lulić, Pato, Matri i Meggiorini.
Никој не рече за провокација....само ти кажувам незнам со кое лице го исмејуваат...немаат ама апсолутно никаква основа..тоа ми беше муабетот а не ти дека провоцираш....

Првен интерашиве им увалија циган у репрезентација,сеа миланезиве им бапнаа и арап,тргнаа и италијаниве полека но сигурно по патот на Германија и Франција :D
Забрае да го спомнеш и Освалдо и Огбона... Инаку за разлика од емигрантине Балотели и Огбона на Ел Шарави барем едниот родител (мајкаму) е од Италија.
--- надополнето: 24 декември 2012 во 02:12 ---
Па што ќе прават,ќе чекаат спас од Матри,Пацини ???

Башка Шарави и Балотели ќе кинат следни 10-на години за Италија,
Италија не е Италија ако нема напаѓач ко Пацини бе :)

Никој не рече за провокација....само ти кажувам незнам со кое лице го исмејуваат...немаат ама апсолутно никаква основа..тоа ми беше муабетот а не ти дека провоцираш....

ок, немаат основа ама имаат факт, зар не е Берлускони старо курвариште ? :D

ок, немаат основа ама имаат факт, зар не е Берлускони старо курвариште ? :D
абе тоа си е факт..али најискрено ти кажам баш ми е гаље шо личност е... :D не ми е дома па да се секирам шо праи... :)

па основата му е дека е тешко ебачиште и педофил истовремено..се гледа дека не го исмејуваат на фудбалски план или против Милан нешто да пеат туку го реметат него како личност..едноставно е

па основата му е дека е тешко ебачиште и педофил истовремено..се гледа дека не го исмејуваат на фудбалски план или против Милан нешто да пеат туку го реметат него како личност..едноставно е
па тоа е глупото од нивна страна...пошо нема везе со фудбалот... бар да беа покреативни...а не нешо колку само да се напише...

па тоа е глупото од нивна страна...пошо нема везе со фудбалот... бар да беа покреативни...а не нешо колку само да се напише...

брат навивачи се..нема тука глупо паметно тие што сакаат ќе пеат...зарем не е глупо што навивачина Интер лани го реметеа Касано за срцето и Гатузо за окото??..не е глупо што навивачите на Милан го реметеа Јувентус за Песото?..не е глупо што навивачите на Јувентус на секое имаат расистички испади и пеат против Факети??..кога ќе видиш барем навивачите на Рома најкреативни испаднаа во оваа ситуација.:)

е ај фановите на Милан се покреативни со оние пораки за Песото :) или пак кога се препукуваа со она детето што е фан на Интер :D

Еве ти еден пример со убава порака на фановите на Рома до фановите на Милан .. во сезоната 2010-11 кога Милан стана шампион титулата ја завери на Олимпико на неколку кола пред крајот, со нерешен исход, имаше можеби околу 5 000 навивачи на Милан, можеби и повеќе ... на таа утакмица фановите на Рома искористија прилика да ги потсетат фановите на Милан дека не го забораваат убиството младиот фан на Рома Де Фалки кој при гостување во Милано на натпревар против Милан во раните 90-ти беше брутално убиен од страна на фанови на Милан, умре детето од буквално претепување .. затоа фановите на Рома направија кореографија на тој меч, да ги потсетат миланезите дека никогаш нема да го заборават тој гаден чин .. не велам дека тоа е креативно, али е буквално на место ..

Igracite go izdupia milan vo fudbalot, morase nekoj i staroto kurvariste da go pozaebava (y)

брат навивачи се..нема тука глупо паметно тие што сакаат ќе пеат...зарем не е глупо што навивачина Интер лани го реметеа Касано за срцето и Гатузо за окото??..не е глупо што навивачите на Милан го реметеа Јувентус за Песото?..не е глупо што навивачите на Јувентус на секое имаат расистички испади и пеат против Факети??..кога ќе видиш барем навивачите на Рома најкреативни испаднаа во оваа ситуација.:)
Па и тоа е идиотски.... ептен е глупо...ете имаше и фанови на Милан шо имаа банери и против малдини...: Изолирани групи праат вакви идотски работи...

Пато стандарт, немат бегајне.
А да пршам зошто Армеро, толку е за никаде? Не ги имам гледано удинезе.

Radi ova

SYNCHRONIZED-DIVING.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom