Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ова приквел ќе биде?
If you know what i mean... :)

Nemoj, ke otkopame zakopani sekiri. :D Koa nemame filmovi za diskusija, po desetici strani definirame prequel, sequel.. :D
Koga sme kaj dezavuata, pokraj Cloud Atlas iskoci I Upside Down. Another Earth, ti teknuva, koa ja bev hejter a ti happy-go-lucky? :D
Osekam ke bideme obratno.

Нема што да дефинираме, дефинирано е :cautious:

Не знам, актерската двојка ми се допаѓа, се надевам дека е пристоен филмот.

Во 2013 е планиран нов филм од серијалот со Riddick

Може да испадне добро блокбастерче за во кино. Chronicles of Riddick беше визуелно добар и имаше доста акција но му фалеше тензијата и атмосферата на Pitch Black. Pitch Black е стварно солиден Sci-Fi филм.

http://www.imdb.com/title/tt1411250/

Ги сакам и Pitch black и Riddick, не ми е јасно зошто вториот доби слаби оцени. Ако е поради недостатокот на хорор тензија, oдносно не личи на првиот треба да биде јасно дека двата филма обработуваат 2 различни приказни во ист универзум со ист антијунак.

Инаку мене ми се допадна Upside Down, со дупки и помалку ретрдиран, али имаше магија некако, а од мене филмови што се трудат барем да бидат оригинални и уникатни +2 оцени нагоре добиваат. Инаку Terrence Malick мисли на хејтерите, и оваа година ќе гледаме уметност изгледа. :)

Афлек, Бардем..

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Инаку мене ми се допадна Upside Down, со дупки и помалку ретрдиран, али имаше магија некако, а од мене филмови што се трудат барем да бидат оригинални и уникатни +2 оцени нагоре добиваат.
Исто. Имаше дупки, ама не се ни обидував да ги регистрирам бидејќи му пристапив повеќе како на фантазија, отколку на сај фај. Едноставно уживав во ефектите, кадрите, боите, глумата. И саундтрекот ми се допадна, даваше некаков шмек во било која сцена. Да го донесеа овде во кино ќе беше уште подобро. А режисерот се потрудил да направи нешто ново. Приказната за забранетата љубов е веќе видена, ама опкружувањето во кое е сместена е уникатно. Од мене 7.5/10.

Satantango не го издржав. Го гледав два часа и ми го привлече вниманието, ама кога ми текна дека имам уште пет, кренав раце.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
r4S68.jpg

Некои филмови што порано сум ги гледал,а сум ги подзаборавил и сега пак ги изгледав и голема е разликата... пораката што ја остава филмот е да си стоиш до своето стадо.. (кинези,црнци,белци итн...)

American History X :cuc:

Некои филмови што порано сум ги гледал,а сум ги подзаборавил и сега пак ги изгледав и голема е разликата... пораката што ја остава филмот е да си стоиш до своето стадо.. (кинези,црнци,белци итн...)

American History X :cuc:
Ne bese toa porakata. Porakata e da ne ti padne sapun vo zatvor.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom