Username1
шо е бе?
- Член од
- 2 март 2012
- Мислења
- 585
- Поени од реакции
- 551
Мешаш баби и жаби сеа. не збориме за криминал овде,ако дојде до тоа тогаш и со мк пасош можеш да го праиш тоа.Праиме муабет легално некој да заработи.Види,човек ако дојде до дното лесно може да се предаде на криминал за да преживее.Но ако избрал да извади пасош а не криминал,тогаш ама воопшто неможеш да обвиниш. Муабетот е дека џабе што и да се каже. Еве и јас велам дека е погрешно и дека е еден вид предавство,ама ако дојдам до ситуација да немам излез,тогаш и јас ке извадам пасош па нека си ебе матер се’.Добро ја откри америка, фала што ме просветли незнаев.
Инаку за морални вредности зборавме а не колку клечат во софија и од петни жили се лигават да докажат дека се бугари за да земат пасош.
А дека никој нема право да ги осудува не би можел да речам.
Значи никој нема право да осуди никого ако некој ограби банка пошто сакал подобар и понормален живот. Никој не треба да го осуди никого ако силова некоја јака женска пошто неможел да ќари на нормален начин.Тоа сега се обидуваш да ми објасниш и тоа сакаш да го провниш на мала врата.
Можете да си се лажете и тешите колку и да сакате ама сите си знаат во душата дека се предавници на соопстевниот народ.
Си слушнал за Видкун Квислинг. И тој имаше таква претстава дека никој не може да го осуди дека го предал соопствениот народ. Се заебал и тоа гадно.
Друго: Не барај и очекувај морал од очаен човек кој е спремен на се за да преживее и има нормален живот.Тоа му доаѓа исто ко да си сам у пустина и да не утепаш животно од морални причини за да јадеш и преживееш.