Мачки (општи дискусии)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Не знам дали ми е за тука прашањево.. али.. ако има некој што добро ги познава расите на мачки.. нека ми пише во пп, итно ми е..
фала

L

Lu

Гостин
Не знам дали ми е за тука прашањево.. али.. ако има некој што добро ги познава расите на мачки.. нека ми пише во пп, итно ми е..
фала
Ги знам повеќето раси на мачки ... за која раса поточно те интересира ?

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
Имам домашна мачка само дома ја чувам и ја хранам со мачешка храна стара е неполни 5 месеци дали има потреба од апче за глисти и како се дава дали цело или половинка??
После 10 дена ти одговарам али подобро да ти објаснам во врска со апчињава за глисти...Значи апчињата можат да се даваат како превентива до 1 година, потоа нема потреба, освен ако фати мачето глисти... Апчето се дава еднаш месечно !!! Да не мислиш дека се даваат секој ден пред јадење :icon_lol: Бидејќи се работи за маче од 5 месеци, доволно е да му даваш по пола апче, цело многу му е, кога ќе биде поголемко доволно е по едно апче... Најубаво е да им истолчиш во оние конзервите и да им промешаш...И бидејќи им купуваш храна за мачки, комбинирај им :) Јас им комбинирам пилешко,зајачко,рибешко :D мачките сакаат комбинации :)

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Можеби е веќе одговорено на претходните страни, но многу се за барање а имам итен проблем.
Мачорот мој се чисти премногу и на стомакот кај брадавиците скоро и да нема влакна (што не беше така до пред некое време), исто така и на десната нога кај што се превиткува ногата.
Дома е чуван цело време, никогаш не бил надвор (во зграда живеам).
Што може да е?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Се глеат море охридски мачки, такви се, со некој длабоки погледи џо филозофи, ево мојава кајшо глеат вести.

Дај стави уба слика да ја видиме мачката оваја не отварат нешто.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ова моево 5-6 месечно кога ќе го фатат будалите не знае за доста (под тоа подразбирам длабоко гребење што иде до крв пуштање, чекање у заседа и скокање со тие ноктитињата врз нога итн). Дајте ако има некој tip за полесно да го смирам кога е апла бесно, пошто имам членови у фамилијата што ќе го фрлат низ тераса ако продолжи вака :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ова моево 5-6 месечно кога ќе го фатат будалите не знае за доста (под тоа подразбирам длабоко гребење што иде до крв пуштање, чекање у заседа и скокање со тие ноктитињата врз нога итн). Дајте ако има некој tip за полесно да го смирам кога е апла бесно, пошто имам членови у фамилијата што ќе го фрлат низ тераса ако продолжи вака :D
Не мојш.. Се сеќавам и мојата дур беше мала беше таква. Буквално. Ќе ме чекаше во заседа негде и ќе ми скокнше на нога. Ако му пуштев рака партали ја правеше.
Ама од ко роди веќе готово, ништо од тоа, сеа може да ја фатит така еднаш на 2-3 дена да му се играт ама ретко и слабо.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Ако некој имал искуство или познанство, да каже нешто околу пораѓање на мачка. Што и како треба да се прави, што понатаму со мачињата и сл.

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
Ако некој имал искуство или познанство, да каже нешто околу пораѓање на мачка. Што и како треба да се прави, што понатаму со мачињата и сл.
Мачката моја која се има пораѓано многу пати, сама се пораѓаше, ќе отидеше во подрумот на некое темно место и сама се снаоѓаше. Така да оставија не треба ништо да правиш.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Каде ќе се пораѓа?
Најверојатно некаде низ дома ...

Мачката моја која се има пораѓано многу пати, сама се пораѓаше, ќе отидеше во подрумот на некое темно место и сама се снаоѓаше. Така да оставија не треба ништо да правиш.
А околу згрижувањето на малите ?

Kajgana Shop

На врв Bottom