Nymphadora
Емоцинално незрело џубре
- Член од
- 2 февруари 2009
- Мислења
- 986
- Поени од реакции
- 1.672
Не знам дали ми е за тука прашањево.. али.. ако има некој што добро ги познава расите на мачки.. нека ми пише во пп, итно ми е..
фала
фала
Ги знам повеќето раси на мачки ... за која раса поточно те интересира ?Не знам дали ми е за тука прашањево.. али.. ако има некој што добро ги познава расите на мачки.. нека ми пише во пп, итно ми е..
фала
После 10 дена ти одговарам али подобро да ти објаснам во врска со апчињава за глисти...Значи апчињата можат да се даваат како превентива до 1 година, потоа нема потреба, освен ако фати мачето глисти... Апчето се дава еднаш месечно !!! Да не мислиш дека се даваат секој ден пред јадење Бидејќи се работи за маче од 5 месеци, доволно е да му даваш по пола апче, цело многу му е, кога ќе биде поголемко доволно е по едно апче... Најубаво е да им истолчиш во оние конзервите и да им промешаш...И бидејќи им купуваш храна за мачки, комбинирај им Јас им комбинирам пилешко,зајачко,рибешко мачките сакаат комбинацииИмам домашна мачка само дома ја чувам и ја хранам со мачешка храна стара е неполни 5 месеци дали има потреба од апче за глисти и како се дава дали цело или половинка??
Се глеат море охридски мачки, такви се, со некој длабоки погледи џо филозофи, ево мојава кајшо глеат вести.слика од мачка
Дај стави уба слика да ја видиме мачката оваја не отварат нешто.Се глеат море охридски мачки, такви се, со некој длабоки погледи џо филозофи, ево мојава кајшо глеат вести.
Еф пак, мислам ова ќе ја отворитДај стави уба слика да ја видиме мачката оваја не отварат нешто.
Не мојш.. Се сеќавам и мојата дур беше мала беше таква. Буквално. Ќе ме чекаше во заседа негде и ќе ми скокнше на нога. Ако му пуштев рака партали ја правеше.Ова моево 5-6 месечно кога ќе го фатат будалите не знае за доста (под тоа подразбирам длабоко гребење што иде до крв пуштање, чекање у заседа и скокање со тие ноктитињата врз нога итн). Дајте ако има некој tip за полесно да го смирам кога е апла бесно, пошто имам членови у фамилијата што ќе го фрлат низ тераса ако продолжи вака
Каде ќе се пораѓа?Ако некој имал искуство или познанство, да каже нешто околу пораѓање на мачка. Што и како треба да се прави, што понатаму со мачињата и сл.
Мачката моја која се има пораѓано многу пати, сама се пораѓаше, ќе отидеше во подрумот на некое темно место и сама се снаоѓаше. Така да оставија не треба ништо да правиш.Ако некој имал искуство или познанство, да каже нешто околу пораѓање на мачка. Што и како треба да се прави, што понатаму со мачињата и сл.
Најверојатно некаде низ дома ...Каде ќе се пораѓа?
А околу згрижувањето на малите ?Мачката моја која се има пораѓано многу пати, сама се пораѓаше, ќе отидеше во подрумот на некое темно место и сама се снаоѓаше. Така да оставија не треба ништо да правиш.