Како можам да снимам телевизиски канал?

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Локација
Скопје, Карпош
Вака, ме интересира како можам да снимам од телевизија нешто и да го пренесам на компјутер како видео? Немој само да кажете Макств пошто тоа не се пренесува на компјутер. :D

1. Можеш директно во компјутер, ако имаш ТВ картичка.
2. Можеш да го снимиш на ДВД рекордер и после да го ископираш на компјутер.

Како не се пренесува, се пренесува и од maxtv. Се што е потребно, е да го отвориш медиа приемникот, да направиш хардверски хак на хард дискот и usb портот и ете ти.

Како не се пренесува, се пренесува и од maxtv. Се што е потребно, е да го отвориш медиа приемникот, да направиш хардверски хак на хард дискот и usb портот и ете ти.

Да ама процесот на хардверскиот хак на хард дискот не е како Х+2 = 5.........:unsure:

Ако го имаш стримот т.е од MaxTV или било коj можеш преку Microsoft Encoder 4

Вака, ме интересира како можам да снимам од телевизија нешто и да го пренесам на компјутер како видео? Немој само да кажете Макств пошто тоа не се пренесува на компјутер. :D

Зависи од кој канал сакаш на снимаш. МаксТВ оди и на компјутер преку VLC со кој снимаш, се разбира не сите канали.

Значи дојдов до заклучок дека без тв картичка ништо не се прави ? Пошто имам макс тв и ми треба стварно воа и мене .. ..

Зависи од кој канал сакаш на снимаш. МаксТВ оди и на компјутер преку VLC со кој снимаш, се разбира не сите канали.

Како преку VLC, може малку подетално да ми објасниш, секако и многу други би ги интересирало. :)

И мене би ме интерсирало како може да се сними нешто од телевизија, пример преку Веб Макс тв да снимам и потоа да го направам како видео?

Како преку VLC, може малку подетално да ми објасниш, секако и многу други би ги интересирало. :)

Стримовите од web.MaxTV.mk + Арените1-4 со rtmpdump одат преку VLC. Плеерот има опција за снимање.
Вкупно 22 канали. Има се во:
http://forum.kajgana.com/threads/Сателитски-телевизии-на-интернет.41855/

Oвде ништо не е објаснето, мислам дека некој може да ни објасни?

Малце избегавте од темата, НЕ РЕКОВ ЗА СНИМАЊЕ ПРЕКУ МАКСТВ, туку општо.
Добро де од кој канал сакаш да снимаш. Ако се потрудиш 90% од сателитските канали ќе ги најдеш преку стрим. За снимање потоа е лесно.
Oвде ништо не е објаснето, мислам дека некој може да ни објасни?
Симнни го ова, распакувај, покрени го MK.bat фајлот. Ќе се отвори листата со канали, напиши го (на тастатура) бројот од каналот, ентер.
Ти треба VLC Player.

Attachments

• Mk.zip
    Mk.zip
    163,7 KB · Прегледи: 14
Добро де од кој канал сакаш да снимаш. Ако се потрудиш 90% од сателитските канали ќе ги најдеш преку стрим. За снимање потоа е лесно.

Симнни го ова, распакувај, покрени го MK.bat фајлот. Ќе се отвори листата со канали, напиши го (на тастатура) бројот од каналот, ентер.
Ти треба VLC Player.

Сакам да снимам преку Тоталтв кантата Echolite, али пошто со него не може да се снима, мислев дека ќе треба да купам нешто со што ќе може да се снима(а што е тоа нешто не знам. :D).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom